ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Ania52 »

Zbiibri, a może Ty już będziesz mieć skierowanie,bo żadnej przerwy technicznej dzisiaj nie było ;) .U mnie ubyło 274 nr, mój aktualny nr 40109. Czy istnieje jakaś szansa na wyjazd w 2019r ? Pozdrawiam Wszystkich.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka...

Post autor: jacky6 »

Jeśli styczniowe i lutowe trendy "lufcikowe" będą kontynuowane to masz szansę i to dosyć sporą kurować się na przełomie listopada / grudnia.
Życzę serdecznie ...
W najgorszym przepadku ulokujesz się na czołowym miejscu na liście przydziałów w Poczekalni na rok 2020...

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jacku, Ty to optymista jesteś ;)
Awatar użytkownika
Dzigo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2012 14:57
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Dzigo »

A u mnie dziś 9908 chętnie bym juz miał informacje gdzie i kiedy pojade :)
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

Dzigo pisze: 07 mar 2019 13:34 A u mnie dziś 9908 chętnie bym juz miał informacje gdzie i kiedy pojade :)
Gdzie pojedziesz to miałeś napisane w skierowaniu które poszło do Twego lekarza wystawiającego wniosek na leczenie sanatoryjne w ramach weryfikacji.A co do daty wyjazdu to już zależy jak szybko będę numerki spadały i przy jakim numerku dostaniesz przydział. :D
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka - przewidywalność

barsta pisze: 07 mar 2019 10:08 Jacku, Ty to optymista jesteś ;)

Zazwyczaj jestem umiarkowanym i mam w życiu tak, jak akcentuję w stopce.

Tym bardziej, że dzisiaj zaglądanie do śląskiego lufcika mogłoby napawać pesymizmem jako, że wyparowało niewiele ponad 50 cyferek.

Ale pocieszam się, że owe spowolnienie zaowocuje kuracją w cieplejszych miesiącach.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

Awatar użytkownika
delfin
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 cze 2009 22:58
Staż sanatoryjny: 10

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka - przewidywalność

Post autor: delfin »

jacky6 pisze: 05 mar 2019 20:49
delfin pisze: 05 mar 2019 20:10 U mnie w nowej przeglądarce nie ma numerka :-(
Miesiąc temu dostałam do weryfikacji, odesłałam podbite przez lekarza i cały czas numerek był.
Teraz mam opis: skierowanie oczekuje na ocenę celowości leczenia przez lekarza specjalistę balneologii i medycyny fizykalnej albo rehabilitacji leczniczej, zatrudnionego w oddziale wojewódzkim NFZ.

1. Wniosek o weryfikację skierowania do sanatorium wysyłany jest bezpośrednio do lekarza wystawiającego. Pacjent otrzymuje tylko informację, że dokumentacja przesłana została. Wtedy numeracja znika z lufcika.
2. W czasie weryfikacji nie wyświetla się numer.
3. Osobiście nie wyręczam przychodni w wysyłkę do nfz, nie przyspiesza to kolejki.
4. Po wysyłce po wykonanej weryfikacji czeka się obecnie około / do dwóch miesięcy na przywrócenie numeracji w lufciku nfz.

Reasumując - za dużo nieścisłości w Twoim opisie.
I nie wiadomo kto winowaty, Ty - w nieścisłym opisie czy fundusz w swoim działaniu...
1. To że wniosek wysyłany jest do lekarza to wiem - u mnie w przychodni wkładają do kartoteki pacjenta i jeśli się nie zarejestrujesz i nie zjawisz u lekarza to może sobie tam leżeć... aż czas minie...
2. Jak dostałam informację o weryfikacji to numerek jeszcze był, dopiero na nowej stronie się przestał pokazywać. Więc wierzę Ci na słowo, że w czasie weryfikacji numerka nie powinno być.
3. W mojej przychodni jak sobie nie wyślesz to patrz pkt. 1 - może sobie leżeć w rejestracji aż ktoś się tym zainteresuje (niekoniecznie w odpowiednim terminie). I wg mnie chodzi o przyspieszenie kolejki bo im szybciej odeślesz skierowanie tym szybciej wskoczysz z powrotem na listę.
Gratuluję Ci dobrej przychodni :-) moja niestety organizacyjnie jest fatalna, ale za to mam tam super lekarza więc nie zrezygnuję...
4. Bardzo dziękuję Jacky6 za informację ile się czeka na powrót w kolejkę. Nie wiedziałam tego
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

3maj z nami - będziesz na bieżąco...

natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Staż sanatoryjny: 2

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka - przewidywalność

Post autor: natiic »

jacky6 pisze: 05 mar 2019 23:09

Pojedziesz pięknym latem.
Ale, ale - dlaczego nie ma Ciebie na naszej liście oczekujących ?
Zapiszesz się sama czy udzielić pomocy ?

nie wiem o jakiej kolejce mówisz więc z całą pewnością potrzebuję pomocy :D
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka a Poczekalnia na wyjazd 2019...

ODPOWIEDZ