Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
ewaryz pisze: 10 mar 2019 12:06
Ja wniosek złożyłam 8 lutego.Powiadomienia pocztowego o terminie komisji nie dostałam.Komisja jutro.ZUS Rybnik.
ha! ja składałem praktycznie w tym samym terminie i nic nie dostałem. tylko dwa tygodnie temu podczas osobistej wizyty uzyskałem informacje ze mam czekac bo będzie gdzieś na koniec marca....aż z Ciekawości jutro tam wleze znów zapytać. żeby sie nie okazało że mój termin już minął...Wtedy sie to tej paniusi z pokoju 20 nie opłaci.... potrafie zadbać o siebie nawet jeśli trzeba to w sposób baaardzo wredny...
Przeglądałem dzienniki ustaw, ale tam jest tylko o zasadach ubezpieczenia i warunkach orzekania o prewencji, tak że :
"Jeśli otrzymasz orzeczenie o rehabilitacji to możesz uzgodnić termin i miejsce rehabilitacji z pracownikiem Wydziału Orzecznictwa Lekarskiego i Prewencji."
może być tylko wytycznymi ZUS, a nie przepisem, a to może znaczyć że będziesz mogła ustalić albo nie i znowu wszystko może zależeć od widzimisię ZUS...... jednym słowem są równi i równiejsi. Zobaczysz na jakiego trafisz orzecznika i czy będziesz mogła ustalić termin i sanatorium. Życzę powodzenia i skrobnij jak Ci poszło bo jestem bardzo ciekawy.
myślę że jak napisali na swojej stronie to można się na to powołać. Chyba ponoszą odpowiedzialność za to co piszą. Taką przyjemniej należy mieć nadzieje.
Ja też nic nie dostałam,ale przy składaniu wniosku ,jak pytałam o czas oczekiwania na komisję to pani mi podała nr telefonu pod który mam dzwonić jak po dwóch tygodniach nie dostanę powiadomienia listownego.Co też uczyniłam.
Czy po komisji ZUS dot.kwalifikacji na rehabilitację w ramach prewencji rentowej dokumentacja medyczna wraz z badaniami dołączona do wniosku jest zwracana pacjentowi czy pozostaje u orzecznika ?
Możesz wcześniej skserować i przedstawić z oryginałami, a jak nie masz możliwości to w rejestracji przed komisją poproś lub powinien zrobić to orzecznik. Oryginały do wglądu i zostają Ci zwrócone na komisji lub od razu się upomnij o nie, ksero idzie do akt a orzecznik podpisuje się pod nimi.