Paczka z Olecka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Paczka z Olecka

Post autor: alutka 114 »

Balbonko zgadłaś, trzeba sobie czasami sprawić jakąś przyjemność :lol: a zakupy poprawiają humor :P
Nie mam możliwości dojechać na rano, więc dopłacę sobie nocleg-trochę sobie za to liczą, ale cóż :roll:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Andy na zabiegi to w krótkich spodenkach będę chodzić, bo to będą zabiegi na kolanko, a sukienka na wieczory :twisted:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Alutko a nie chciałaś rozglądnąć się za prywatną kwaterą ? powinno być taniej, tylko trzeba dwa razy się wprowadzać :o
No to będzie "ciepło" na zabiegach ;) :lol: :lol: :lol: .... ciekawe ilu się potknie :shock:
:serce:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Alutko , a wiesz , że przysługuje dowóz z przystanku PKP do ośrodka , jeśli odległość jest ponad 500 m :?: , jeśli wysiądziesz na najbliższym przystanku , czyli Szklarska Poręba Średnia , odległość jest ponad 500 m .... dzwonisz , informujesz o której będziesz na przystanku i mają obowiazek przyjechać po Ciebie .... tylko :roll: , że nie wiem , czy prawo to obejmuje przyjazd w przeddzień :roll:

Nie żałuj tej zapłaconej nocy , ja pożałowałam no to miałam jak miałam ;) byłam jedną z ostatnich :)
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Gieniu.ten "przywilej"dowozu do sanatorium to przy jakich opcjach wyjazdu...tzn.czy. z zus-u .krusu.nfz-tu?Nie słyszałam nigdy o tym. a widzę że dobra sprawa w opcym mieście. :roll: :?:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Niestety to jest różnie, będąc w tamtym roku w Muszynie, z rynku do ośrodka jest ok. 1 km. i ostatni odcinek dodatkowo pod górę, a nic nie podstawili. Teraz się dowiedziałem o takim przepisie więc jak zostanie mi przydzielone to zobaczymy jak się ma do życia :oops:
:serce:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak byłam pierwszy raz w Iwoniczu to wysłali busa po nas, bo było kilka osób, które przyjechały jednym autobusem, a ciężko by było tam wejść z walizką, teraz dzwoniłam do Granitu i dowiedziałam się, że nie mają busa :roll:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Aha. :roll: :?: ..czyli mają taki obowiązek bez obowiązku. :D
Szkoda Alutko. ..z wielką walizką łatwiej byłoby z dowozem. :( .Z taksówkarzami to tak różnie bywa i koszty mogą być spore.Chyba że w pociągu kogoś poznasz kto tam samo jedzie i koszty tniecie na pół.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Andy , sami nie podstawią busa trzeba Ich poinformować o godz przyjazdu :)

Alutko , ... wydaje mi się , ze mają ;) tylko wola , aby kuracjusze o tym nie wiedzieli :evil:
Gdy ja byłam na turnusie był busik , ale mówili , że nie ma dowożenia na dworzec :roll: , było to lato i blisko ok 600 m , nie było problemu .... gdy byliśmy już na przystanku , jedna pani zajechała busikiem :D mówiła , ze zażądała pokrycia kosztów taxi lub dowozu :) busik się znalazł ;)

Od pociagu Dusiu jest niedaleko , tylko , że tak samej wieczorem iśc , to niezbyt przyjemnie , w koło las :shock: wysiada się na takim pustkowiu :?
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobrze wiedzieć, dzięki Gieniu za podpowiedź :serce: Pani w recepcji powiedziała, że nie mają, ale jak mówisz, że jest to zadzwonię jutro.
ODPOWIEDZ