Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
sylwia166
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2017 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: sylwia166 »

xzibi pisze: 13 mar 2019 08:28
krzysieekKKK20 pisze: 12 mar 2019 18:59 Witam wszystkich :) :) :) właśnie jestem po komisji :) było bardzo ciężko i wogole :) ale pozytywnie dostalem sanatorium :) tylko nie wiem gdzie Pojadę.Mam czekac na list do domu przyjdzie :) mam pytanie czy moge zadzwonic do zusu i sie zapytac czy moge wybrac miejsce i termin czy zabardzo juz nie mozna :) wogole duzo sie pozmieniało.I pytanie na jaki miesiąc dawaja juz Pozdrawiam :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Dzwoń do ZUSu, mamy to szczęście, że my mamy baardzo miłe Panie w dziale przyznawania sanatorium, tydzień po komisji czyli wczoraj dzwoniłem i jestem pod dużym wrażeniem. Po bardzo milej, wręcz przyjacielskiej rozmowie dostałem Dziwnówek. Pozdrawiam Panią z ZUSu Wielkopolskiego.
Hej w jakim terminie jedziesz do Dziwnówka?
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

Pewny będę jak będę miał w ręku skierowanie. ale wstępnie ten sam termin co Ty.
Toniusia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2019 11:32
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Toniusia »

Witajcie czytam wasze posty. Miałam komisję 6 marca tydzień po komisji dzwoniłam do ZUS i poprosiłam o Ustroń :D Pani sobie zanotowała po 14 dniach mam dostać info do domu kiedy i gdzie .. mam cichą nadzieję że będzie to Ustroń.. jestem z centralnej polsko. Pozdrawiam wszystkich
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

A u mnie na początku kwietnia orzecznik.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

hanys pisze: 14 mar 2019 17:15 Ha Ewaryz! Czyli sie nie spotkamy na turnusie nawet jakby mi lada dzień zrobili komisję i dali ten sam termin bo choć Ustroń jest dla mnie najbliższym miejscem to co jak co ale ja będę unikał jak ognia Ustronia. Nie ze wzg sanatoryjnych czy zdrowotnych ale przez to że jestem tam ze 20 razy w roku i to miejsce nie jest juz dla mnie atrakcyjne. Przyjmę z uśmiechem kazde miejsce poza Ustroniem
:D :D :D Ale chyba NIE Goczałkowice Zdrój :D :D
sylwia166
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2017 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: sylwia166 »

xzibi pisze: 15 mar 2019 17:21 Pewny będę jak będę miał w ręku skierowanie. ale wstępnie ten sam termin co Ty.
No ja też jeszcze skierowania nie mam w ręku, ale myślę, że skoro pani w zusie powiedziała, że rezerwuje to będzie to Dziwnówek. Odezwij się jak już będziesz wiedział.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

a to Goczałkowice jeszcze maja prawa do używania słowa "Zdrój"??
tez koszmarne miasteczko, ale przynajmniej tyle razy w nim nie bywam co w Ustroniu
Toniusia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To czekamy jedni na przydział jak ja 😃drudzy na komisję oby ci co czekają na kom. Mieli pozytywne rozpatrzenie ! Ja czekałam miesiąc na komisję kiedyś było krocej . Może uda mi się spotkać z kimś z was gdzieś na turnusie 😃jak dostanę przydzial napiszę.. byłam.dwa lata temu w Inowrocławiu oj powiem.wam że wolę Ustroń 😃 nie polecam Inowrocławia ale to moje zdanie.. Pozdrowionka
Awatar użytkownika
Gwiazdka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2019 00:03
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Gwiazdka »

Witam, byłam na komisji 4 marca 2019 w Olsztynie, i jeszcze czekam na przydział gdzie i kiedy sanatorium. Gdzie najczęściej zus z Olsztyna kieruje?
Toniusia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:D witaj ja miałam.6 i też czekam bo po 14 dniach jak się orzeczenie uprawomocni to wysyłają tak więc myślę że trzy tygodnie od komisji się dowiemy gdzie i kiedy 😃ja jestem.z Łódzkiego też niewiem dokladnie gdzie ode mnie kierują . Znam tylko dwa miejsca Inowrocław i Ustroń 😃pewnie jeszcze gdzieś . Z tego co mi wiadomo to nasz ZUS wysyla nas jak najbliżej miejsca zamieszkania do 200 km. Daj znać Gwiazdka jak już będziesz wiedziała. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ