Gienia: -tak, Bałkanica na tle kawiarni Verano; bo wtedy -w XI.2013 tam właśnie było to świeżym hitem. Dla mnie również Kołobrzeg -od wtedy- pozostał najbardziej wyjątkowym miejscem w Polsce.
2-gi pobyt-wspomnienie to czas w sanat. 'Mewa', też Kołobrzeg -gdzie jako prawdziwy szczęściarz otrzymałem przydział 21.VII-11.VIII.2016. To był niesamowity i wyjątkowy czas...
Tu tylko krótka migawka -wycięta z dłuższej całości-filmu bardziej szczegółowego i osobistego. Kołobrzeg`2016 ..wspomnienie:
https://youtu.be/k8Ju6luwp9I
Film z Twojego linku też miło przypomina kołobrzeski klimat. Choć to tylko zdjęcia, ale ładnie 'oprawione'.
Wracając do meritum.. dla startujących wydłużający się czas oczekiwania przeraża. Nie za bardzo widzę w najbliższym czasie możliwość zmiany na lepsze.
jeszcze dodam 'mój' szczegół:
pojawiłem się na stronie NFZ 2017-08-17 z nr: 65.220.
2019-03-11 był mój nr oczekiwania: 24.500.
Dzień później zobaczyłem nie numer w kolejce, lecz komunikat: "skierowanie zostało odesłane do lekarza ..."
I jestem b.ciekaw, KIEDY dojdzie papier mojej 'aktualizacji'. Postanowiłem, że nie będę odsyłał pocztą, tylko zawiozę osobiście; i przy okazji odpytam parę ważnych szczegółów dotyczących nas-oczekujących.
Bo 'Telefoniczna Informacja Pacjenta' NFZ -po kilku próbach dodzwonienia się- odstrasza.
Ale -wierzę, że będzie dobrze..!