Biawena Wysowa-Zdrój Uwaga Ważne!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Biawena Wysowa-Zdrój Uwaga Ważne!!

Post autor: forumowicz »

Bożena321
Niestety nie,nie musi niczego zapewniać jeśli odległość od przystanku jest mniejsza niż 500 metrów. bez wzg na to jaka jest różnica poziomów.
potwierdzone u źródła czyli w ZUSie
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

hanys pisze: 07 mar 2019 13:39 Bożena321
Niestety nie,nie musi niczego zapewniać jeśli odległość od przystanku jest mniejsza niż 500 metrów. bez wzg na to jaka jest różnica poziomów.
potwierdzone u źródła czyli w ZUSie
Skopiowałam informację ze strony sanatorium wojskowego w Lądku:

"INFORMACJA - DOJAZD DO OŚRODKA

Zgodnie z zapisami umowy zawartej z Zakładem Ubezpieczeń Społecznych na realizację rehabilitacji leczniczej w schorzeniach narządu ruchu, szpital zapewnia pacjentom
w dniu przyjazdu transport z przystanku autobusowego położonego w Lądku Zdroju przy ul. Konopnickiej (Część Zdrojowa miasta) do Ośrodka Rehabilitacji ZUS.

Transport z przystanku autobusowego przy ulicy Konopnickiej do ośrodka będzie się odbywał z uwzględnieniem rozkładu przyjazdu autobusów komunikacji publicznej.
O systemie organizacji transportu w dniu wyjazdu na w/w przystanek autobusowy będziecie Państwo poinformowani w trakcie trwania turnusu rehabilitacyjnego"
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Bożena nie upieraj się przy swoim zdaniu. Ty piszesz o sanatorium w Lądku,
które jest położone ponad kilometr od najbliższego przystanku komunikacji
publicznej, a Hanys powołuje się na obowiązujące przepisy ogólne ZUS-u.
Trasa: przystanek - sanatorium w Lądku Zdroju.
Trasa: przystanek - sanatorium w Lądku Zdroju.
[źródło; google maps]
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 21:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: smuga »

nikt bożenko 321 nie neguje że Wojskowy w Lądku wysyła po kuracjuszy na przystanek PKS ...bo po prostu odległość między tymi miejscami wynosi 1km. czyli 1000 metrów ....czyli jest ponad 500 metrów ;) i mieści się w przepisach jakie podał violet . Skończmy już sobie udowadniać bo :roll: bo wszyscy jak widać mają rację :mrgreen: tylko że się :lol: :lol: :lol: niestety ze sobą nie zgadzają :lol: :lol: :lol: albo nie rozumieją co piszą poprzednicy ....i tyle w temacie :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Nikomu niczego nie udowadniam i nie upieram się. Po prostu napisałam jak jest w Lądku.
Awatar użytkownika
atibiotick
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2019 10:51
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: atibiotick »

Wiecie Państwo kończę swój pobyt w Biawenie i jestem zadowolony-zastanawia mnie jednak sens tego forum ,ma pomagać przestrzegać odpowiadać na pytania itp.Obserwuje na nim typowe zdziczenie hanys brzydko mnie zaatakował ,wręcz ubliżając mi ,następnie loguje się innymi loginami Andrea itp pisze bzdury podważa realia sądząc po treści pisania albo paranoik albo SB-ek któremu zabrali emeryturę.Wypisuje co ma robić ZUS gdzie mnie ma wysłać a gdzie nie w ramach oszczędności..Dobrze że nie spotkałem go w realu w pokoju i nie życzę mu tego musiałby mi rzeczywiście wynająć latający dywan.Pozdrawiam wszystkich którzy będą w Biawenie i jednocześnie jeszcze raz przestrzegam przed trudnościami w dostaniu się do niej z powodu stromego dojścia
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,nikt nigdy nie wie wszystkiego i pewne rzeczy mogą się zmieniać-mam wrażenie kolego z Trójmiasta że to Ty już wiesz wszystko i wymianę zdań traktujesz jako atak,pozostaje tylko jeszcze jedno-po co ubliżasz ludziom którzy w dobrej wierze chcieli Ci pomóc-a czy Ty z tego skorzystałeś czy nie to już twoja sprawa-negujesz istnienie tego forum-pewnie do następnego twojego wyjazdu bo będziesz tu szukał informacji,pozytywne w tym wszystkim jest to że turnus oceniasz pozytywnie i poprawiłeś stan swojego zdrowia,pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

atibiotick pisze: 16 mar 2019 12:18 Obserwuje na nim typowe zdziczenie hanys brzydko mnie zaatakował ,wręcz ubliżając mi ,następnie loguje się innymi loginami
No same dziki tutaj a ja najdzikszy dziki dzik.... Nic tylko sie bać :)
Jesli w logowaniu sie innymi loginami chodzi o mnie to kolego niesympatyczny znów trafiasz jak kulą w płot.
Pisząc posta warto wiedzieć o czym sie pisze.
Czasem lepiej zamilczeć i wydać się głupcem niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości...
Dla mnie EOT
(End Off Transmision ,jak mówią młodzi kończąc wymianę zdań z daną osobą)
Awatar użytkownika
rysiek46
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2012 18:05
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: rysiek46 »

Byłem w Wysowej w październiku 2017 roku. Autobus podjeżdżał pod Biawenę
Voice13
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2017 22:48

Post autor: Voice13 »

Kochani! Byłam w "Biawenie" dwukrotnie zimą (2017,2019). Autobus nie podjeżdżał pod ośrodek ani wtedy, gdy nie było SPA, ani teraz, gdy jest. Napadało tyle śniegu, że kierowca nie miał szans wymanewrować autobusem tak, aby podwieźć kuracjuszy na samą górę. Byłam z nfz'tu i przyjechałam samochodem. Żeby dobrze zaparkować, musiałam wziąć łopatę z recepcji i odśnieżyć wybrane miejsce. Dodam, że leczę poważne schorzenia dróg oddechowych i na pewno był to dla mnie spory wysiłek. NIE NARZEKAŁAM, bo pobyt w "Biawenie" był cudowny, dwa lata temu i w tym roku też. Odpoczęłam, zabiegi trafione, towarzystwo fajne, atmosfera przyjazna. Pojadę tam znowu, jeśli tylko NFZ da mi taką szansę. Pozdrawiam wszystkich!!!
ODPOWIEDZ