Żółty jesienny liść ....

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Re: Żółty jesienny liść ....

Post autor: eluunia »

andrzej1955 pisze:Eluniu :kwiat: doskonale wiesz o czym myślę :!:
............Andrzejku wczoraj szperałam troszkę w gazetach i wpadł mi w ręce artykuł o znaczeniu imion .....wiesz co piszą o moim "że niesie ze sobą duże pokłady intuicji .....przyciąga szczęśliwe zbiegi okoliczności ....pomyśl czy tak nie jest :?: :?: a moja intuicja mówi że będzie dobrze ....a pamiętaj liczy się ciąg dalszy a nie piach po którym stąpaliśmy ...tak kiedyś ktoś mądry powiedział ;) ...i w tej naszej jesieni "Niech kochają nas ci, co nas kochają…A tym, co nas nie kochają, niech Bóg odmieni serce…" :) ....Selena wyjeżdża na degustację wina ja na święto piwa ....więc jak przyjedziemy to się melduję z Aktem Własności i Kropkowaną ...która zauroczona górami już powinna niedługo wrócić ... :) a póki co jesień dopiero idzie.....i to maleńkimi kroczkami ... więc głowa do góry :) ...no no już wiem co myślisz ....mądrala z rana ....tak tak i po kawusi :lol: :lol:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Eluniu :kwiat: zacznę od...głowy- trzymam do góry- niektórzy mówią że za...wysoko :lol: co do stóp i piasku- to bardzo mało a wręcz w ogóle go nie było pod tymi stopami, co do Kropeczka to zauroczona, czym........górami, czy ...góralami ;) nie ukrywam że troszkę zazdroszczę Wam tych...degustacji :!: przyjdzie i na mnie pora :!: póki co słoneczko ładnie świeci i jest cudowna jesień :!: z niecierpliwością czekam z kawą i na te opowieści o....górach, pozdrawiam słonecznie :) :) :)
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

Złota polska jesień, to dla wielu osób najpiękniejsza pora roku.
Bogactwo jesiennych barw,piękne wrześniowe słońce, nostalgiczna aura urzekają i sprawiają, że są to niezapomniane dni.
Pozdrawiam Wszystkich kolorami jesieni. :)
[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Yoko :kwiat: piękne te kolory Naszej Cudownej Polskie Jesieni :!: ale listki ciągle spadają i przypominają o przemijającym czasie, pozdrawiam,papatki :) :) :) nie wiem czy jeszcze nocnie czy już o poranku :!: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

...tak liście spadają ...czas ucieka ...a może nam tylko potrzebne są małe rzeczy, które rozgrzewają nasze serce
i sprawiają, że chce się żyć nawet w najsmutniejszy dzień…może potrzebujemy małych szczerych i spontanicznych gestów, które sprawiają, że na twarzy pojawia się uśmiech…Bo jak dob­rze jest wsta­wać ra­no
z nadzieją, że spot­kamy w ciągu dnia swo­je małe szczęścia – uśmiech, miły gest, do­tyk dłoni… miły telefon ...fajny sms ...Bo są chwi­le kiedy mały gest jest cen­niej­szy niż ty­siąc słów…życie est już zbyt skomplikowane, dlaczego mamy go sobie sami jeszcze bardziej komplikować?…Przecież najlepsze w życiu są najprostsze słowa, proszę ..dziękuję ..przepraszam ...Andzrejku jesień jest piękna i ta życia też ...
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Elunia ...tak pięknie piszesz o jesieni aż chce się ją już zobaczyć taką kolorową za tydzień wyjeżdżam w Bieszczady właśnie taka chcę ją odkryć jak piszesz... :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Drogie Panie/Panowie

Opisujecie jesień wielokrotnie zastanawialem się CO ONI W TYM WIDZĄ !!
do czasu
kilka lat temu bylem w Kołobrzegu na owczesnym Kombatancie w kawiarni siedzialem w towarzystwie ,jedna z osob wyszła z aparatem fotograficznym -wtedy to istnialo jeszcze zagrożenie barierki bardzo skorodowane i malutki strach czy wytrzymaja oparcie.
Zobaczylem chyba calą paletę kolorów poprosiłem o kilka dodatkowych ujeć plus kilkakrotnie stanołem a w tle Park Żeromskiego plus morze w oddali .Gdy poszliśmy wywołać fotki musiałem mieć wszystkie a Pan ,ktory robil odbitki kilka poprostu kupił czy też dostal przez kolejne lata w/w fotki byly eksponowane.

Co zaś tyczy się "żółtych jesiennych lisci "niestety kojarzą mi się raczej ze Świętem Zmarlych i przemyśleniami .
Jest Wiosna chyba Najpiękniejsza pora roku -Chyba wszyscy ją lubią gdy coś się rodzi
Lato ,Jesień i Zima ,która niejednokrotnie jest kresem .ROKU !!
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Oj a ja mam za oknem wszystkie odcienie pomarańczy ...kwitną aksamitki ...a jesienne spacery po szeleszczących kolorowych liściach…uwielbiam ...i liście o pięknych kolorach nie kojarzą mi się że smutkiem :) bo wiem że warto wal­czyć o każdy ok­ruch szczęścia, każdy pro­myk miłości, każdą dro­binę przy­jaźni…o rzeczy, które wydają się nam tak maleńkie…
A potem okazuje się, że to coś wielkiego, niepowtarzalnego, magicznego…jak te jesienne liście i spacer z tym kimś :serce: po dywanach kolorowych liści :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wiem że Jesień jest piękna ze swoimi barwami i kolorami- a ja wciąż szukam....potwierdzenia, choć widzę te wspaniałe barwy i kolory :!: :!: :!:
ODPOWIEDZ