Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: ANDY12345 »

Już nie ma druków L-4 wszystko przesyłane jest elektronicznie, a na zwolnieniu podana jest data od - do pobytu. Z ZUS nie ma sanatorium tylko tzw. prewencja, a z kim podpisali umowę to już sprawa drugorzędna. Skontaktuj się osobiście z najbliższym inspektoratem ZUS lub jak masz za daleko to pod numerem 22 560 16 00 * koszt połączenia wg umowy klienta z operatorem telekomunikacyjnym :
Po połączeniu usłyszysz komunikat powitalny. Możesz wybrać jedną z następujących opcji (wybierz w tym celu odpowiednią cyfrę na klawiaturze numerycznej telefonu):

1 – możesz odsłuchać komunikaty informacyjne z wybranego zakresu funkcjonowania ZUS
(24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu),
2 – możesz się uwierzytelnić,
3 – uzyskasz dane adresowe placówek ZUS,
0 – połączysz się z konsultantem COT po wybraniu zakresu rozmowy.

Konsultanci COT są dostępni pon. - pt. w godz. 7.00 - 18.00.
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewlinka7 »

Witam- dzisiaj już mam oficjalne potwierdzenie na skierowaniu - jadę do Krynicy Zdrój do Leśnika Drzewiarza :D mam nadzieje, ze dobrze wybrałam. Pozdrawiam b. mile Panie z ZUS, wszystkich czekających na termin komisji jak i na sam termin i miejsce leczenia :D :kwiat:
Awatar użytkownika
Marysia65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2016 20:28

Post autor: Marysia65 »

Ewelinka7 , pomyśl o rezerwacji pokoju, bo w Leśniku istnieje taka możliwość. W jakim terminie wyjeźdzasz?
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewlinka7 »

Hej Marysia. Jadę od 12.08... byłaś tam?? Czy warto brać tam jedynkę i czy są takie szanse??
emilhofer90
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2018 12:01
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: emilhofer90 »

Witam jest jakaś szansa skoro nie dostałem sanatorium w Radzyniu podlaskim i odwołałem się do Lublina to przydzielą sanatorium??
Awatar użytkownika
Marysia65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2016 20:28

Post autor: Marysia65 »

Ewelinka7 :kwiat: Super termin , będziesz podczas festiwalu Kiepury, jeżeli lubisz takie klimaty to będziesz zadowolona , ja byłam, dużo koncertów, nie wszystkie biletowane. Szanse na jedynkę pewnie są, ale ja preferuję dwójkę z balkonem, więc odnośnie jedynki Ci nie podpowiem :D
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Lisa »

Dzień dobry, może ktoś podpowie jaki ośrodek wybrać?Koleżanka po komisji w ZUS warszawskim (prewencja rentowa) wyszła z pozytywną decyzją.To było na początku marca, kazano Jej dzwonić 25 marca, żeby ustalić miejsce, wybór był duży, te mniej lubiane ośrodki typu Osieczek już za 2 miesiące, ale Ona chciałaby pojechać w góry.Terminy wyjazdów to przełom lipca i sierpnia lub sierpnia i września, a do wyboru Wysowa, Muszyna "Wiarus" lub "Sanwit"w Iwoniczu.Proszę o podpowiedz, jeżeli ktoś był niedawno.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Lisa, wpisz nazwę interesującego Cię ośrodka w forumową to wyświetli Ci się multum informacji. Chyba wszystkie ośrodki są baaardzo dokładnie przez userow opisane.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Witam polecałbym Wysową, byłem we wrześniu zeszłego roku było super i w dodatku piękna pogoda. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Lisa »

Ok, dzięki, według tych informacji wybrałyśmy wspólnie "Sanwit" w Iwoniczu, ale ostatnie słowo i tak należy do wyjeżdżającej koleżanki, bo zależało Jej przede wszystkim na basenie i kriokomorze, a jak to byłoby w górach, to byłoby cudownie:)
ODPOWIEDZ