Paczka z Olecka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Re: Paczka z Olecka

Post autor: Duszyczka »

Chyba zadowolony. Co rusz go obcałowuję.... ;) :D Tylko miś Paddigton nam z niego przygląda się ciągle. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

To oczka mu się śmieją ;) , idę złożyć odwołanie i od razu wniosek o prewencję... będzie 2 w 1, zobaczymy jaka będzie odpowiedź :oops:
:serce:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pewnie...składaj koniecznie. :serce: Bardzo dużo zależy od orzecznika.Jeden jest współczujący a inny nienawidzący ludzi.Traktujący ludzi jako zło konieczne.Pewnie ostatnio na ten drugi typ trafiłeś. :(
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Co zrobić, są ludzie i ludziska a zaczyna im pieniędzy brakować... miały być trzynastki dla emerytów i rencistów, już o rencistach cisza :shock: :evil:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oo..tego nie słyszałam. :o No to duże rozczarowanie. :( A leki kosztują.Byłby jakiś tam zastrzyk gotówki. :evil:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Witam Szanowne Towarzystwo :D

No co Ty Andrzej straszysz :?: ;) ja już tę kwotę , czyli 888,25 zł mam rozplanowaną :lol: :lol: renciści też otrzymają .... nie można wklejać linku , więc napiszę swoimi słowami . Wypowiedz sprzed 2 dni ...

13. emerytura dla każdego emeryta będzie wypłacona już w maju . Trzynastkę mają otrzymać także wszyscy renciści.

Świadczenie będzie niższe od najniższej emerytury - 934,60 zł. Różnica ta zależy od podatku, a właściwie od kwoty zmniejszającej ten podatek, która w tym przypadku nie będzie rozłożona na 12 miesięcy.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W ostatnich wypowiedziach rządzących nic nie słyszałem o rencistach, a na wszystko mieli pieniądze tylko jak zwykle dla nauczycieli czy niepełnosprawnych brakuje :oops: , za chwilę ktoś następny będzie się upominał np. pracownicy sądów. O trzynastce dawno zapomniałem bo prywaciarz ma swoje potrzeby a my jesteśmy żeby mu te potrzeby przybliżać... a apetyt rośnie w miarę jedzenia :evil:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Powiem Ci po 20 maju , czy renciści otrzymują :lol: :lol: bowiem termin wypłaty trzynastki ma być w maju , około terminu wypłaty emerytury lub renty .
Ostatnio zmieniony 29 mar 2019 08:55 przez GIENIA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Duszyczka pisze: 29 mar 2019 08:29 Oo..tego nie słyszałam. :o No to duże rozczarowanie. :( A leki kosztują.Byłby jakiś tam zastrzyk gotówki. :evil:
Spokojnie :serce: dostaniemy :D
Ja na szczęście na leki zbyt dużo nie wydaję , ale innych potrzeb nie brakuje :) planuję tą kwotę przeznaczyć na jakiś wyjazd :oops: wprawdzie za te niecałe 900 zł nie poszaleję ;) , ale rozbiję skarbonkę i fruu do Kołobrzegu :D

Wszystko już wyliczone :lol: :lol: końcówka trzynastki na bilety w obydwie strony , a 8 stówek , to 10 dni w przyzwoitym miejscu z zabiegami :D.. a , że jadę ok 14 godzin w jedną stronę , dołożę ze skarbonki ;) i pobędę 14 dni :serce: czyli przeznaczę 13 jak na rencistę przystało ... na turnus rehabilitacyjny :D :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To życzę miłego wczasowania się, ja najpierw muszę dostać to co mi zabrano i skóry na niedźwiedziu nie będę dzielił. Czas pokaże czy będę ciężkie walki, ja się nastawiam że mogą być :evil:
Planujesz na majówkę czy później ?
ODPOWIEDZ