Pierwszy raz w sanatorium..
-
betris_74
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 10 wrz 2013 19:54
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Pierwszy raz w sanatorium..
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Pierwszy raz w sanatorium..
Wierz Mi bylem kilka razy w Sanatorium z niejednego pieca chleb jadlem ,NIE WOLNO wierzyć w to co jest napisane.
Co moze Cie zdziwić ?
że zabiegi -Nie masz skali porównawczej - To Co się Tobie podoba i Ci POMAGA nie musi mi.
Osobiście od lat preferuję i mam skalę porownawcza do pewnego zabiegu wodnego wiem ,kto robi i przyklada się i umię to ocenic i zasugerowac ..blędy
Piszesz ,że do sklepu ..daleko -ok zawsze zastanawiam się czy My jedziemy odwiedzac sklepy , wierz Mi Ustka to taka metropolia ,ze WSZĘDZIE jest tak daleko ,że z najbardziej oddalonego miejsca jest no 30 minut.
W ciągu dnia będziesz miała 3 zabiegi ,3 posilki i CZAS WOLNY.
Tak na forum pisza ,że KTOŚ KOMUS nie zapewnia CZASU wolnego
ok
Ale zapewnienie czasu Wolnego to KOSZTA ,ktorych NFZ nie pokrywa , tak znajdują się osoby pelniące etat KO
,ale jest to totalan FIKCJA zorganizuja wieczorek zapoznawczo-rozpoznawczo-pożegnalny ,przyjma ofetę biura na wycieczke , Nawet przewodnicy PTTK nie są skorzy do BEZPŁATNYCH wycieczek
Atmosfere w sanatorium TWORZA LUDZIE KURACJUSZE .
wiadomym jest ,że TEN PIERWSZY RAZ to wielka niewiadoma -co ,jak etc
fakt może i na ten Pierwszy raz termin październikowo/listopadowy nie jest najlepszy , ale jest kilak mozliwość jest piekny bulwar ,ktorym mozna spacerować ,jest Tawerna z niezłym menu, mozna zorganizowac Sobie czas wg siebie i dla Siebie
a i czas wieczorami zapewne będzie zorganizowany wszak WSZYSCY chca zyć z kuracjuszy -jest kilka kawiarni gdzie zapewne odbywac się będa ..tańce
Generalnie Głowa do GORY ..DASZ RADE
a po powrocie podzielisz sie Swymi opiniami n/t Ustki
pozdrawiam
ps
gdybyś zrezygnowala wskoczę w Twoje ..Skierowanie
-
betris_74
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 10 wrz 2013 19:54
-
zuza
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 gru 2010 14:39
- Staż sanatoryjny: 7
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Choc zdarzyło mi sie byc z Panem STARSZYM o ponad 40 lat i Był wspaniałym Kompanem ,Nauczył czy też pokazal Mi Savor-Vivar -Zycia sanatoryjnego .
Do dzis wspominam Pana Stanisława ze Szczecina -Kapitana PLO ( było to ponad 20lat temu troszkę winnych czascg sanatoryjnych !!)
Możesz ew pojawić się ..wcześniej i Pani?Panowi ,ktorzy przydzielaja .. Zasugerować .
Fakt wiek odgrywa rolę ,ale z moich wieloletnich Obserwacji wyglada ,że To Panie troszke bardziej Dbaja o Siebie -Choc są wyjatki (piszacy te słowa !)
Zapewne znajdzie się osoba w Twoim wieku .
Co do kuchni forumowicze pisza o ..ale każdy z Forumowiczów czy kuracjuszy ma swe preferencje a Ja jak i Wielu mając dietę 1500kcal poprostu TYLEMY przybieramy na WADZE !!
Dlaczego
..regularne posiłki PLUS podjadamy bo wydaje nam się ,że możemy zgłodniec i oczywiście opychamy się masa NIEPOTRZEBYCH weglowodanow , którz nie lubi kawki z ciasteczkiem ?
A cukierni w Ustce jest kilka generalnie polecam Dom czy tez Muzeum Chleba gdzie jest duzy wybór..
pozdrawiam