Sanatorium poszpitalne DUSZNIKI ZDRÓJ Jan Kazimierz 17.04.2019

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
edzia1352
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2019 21:58
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Sanatorium poszpitalne DUSZNIKI ZDRÓJ Jan Kazimierz 17.04.2019

Post autor: edzia1352 »

Myślę że Wiedeń wypali tym razem .Dzięki i pozdrowienia i również je ślę🤗🤗
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2018 09:10
Staż sanatoryjny: 19

Post autor: John2306 »

Świętujemy dzisiaj 1000-czną odsłonę i brak zainteresowania na pogaduchy. Słuchając piosenki zespołu Procol Harum Bielszy odcień bieli życzę wszystkim kolorowych snów. Pozostały tylko dwa tygodnie. :serce:
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam wszystkich bardzo gorąco i na tydzień przed wyjazdem zapraszam zainteresowanych do podzielenia się informacjami na temat Dusznik . Wcześniej wspominałem fakt jak to szybko czas leci (miesiąc do wyjazdu, 1000 odsłonę) i tylko patrzyć i trzeba będzie się pakować. :serce: :kwiat: :serce:
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wielkimi krokami zbliża się czas wyjazdu do sanatorium i mam coraz większe obawy co do tego pobytu w Dusznikach. Po raz pierwszy spędzę Święta Wielkanocne poza domem sam z dala od rodziny. Wcześniej liczyłem, że zbierze się grupa ludzi, którzy podobnie jak ja będą spędzać święta w sanatorium i tu się trochę zawiodłem, gdyż niewiele osób zechciało nawiązać kontakt. Wspólne świętowanie zawsze jest przyjemniejsze niż spędzanie czasu samotnie. Mam nadzieję , że problem w moim wypadku zostanie chociażby częściowo rozwiązany gdyż mam w tych okolicach kilku znajomych poznanych wcześniej w sanatoriach, którzy zapowiedzieli się z odwiedzinami. Ponadto tereny Dolnego Śląska są mi częściowo znane gdyż byłem tu :
- w roku 2008 na wycieczce z zakładu pracy do miejscowości Bardo (baza wypadowa).
- w roku 2010 Długopole Zdrój Sanatorium Dąbrówka .
- w roku 2012 Lądek Zdrój Sanatorium Jubilat.
- w roku 2014 Lądek Zdrój Sanatorium Jubilat .
- rok 2015 Lądek Zdrój Sanatorium Wojskowe .
- rok 2017 Cieplice Sanatorium Dom Zdrojowy.
Wyjeżdżając do sanatorium wcześniej staram się zaplanować jakieś nowe wycieczki, które realizuję po przybyciu na miejsce (o tym pisałem wcześniej). Dzięki tym wyjazdom udało mi się zwiedzić wiele pięknych , wspaniałych miejsc.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i do zobaczenia za 6 dni.
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czas oczekiwania na wyjazd zbliża się ku końcowi.Dzisiaj wyciągnąłem walizkę i zacząłem pakowanie. Oczywiście po dotarciu na miejsce wyjdzie na jaw czego jeszcze zapomniałem. Wyjeżdżam za dwa dni. Czy nikt więcej nie jedzie do tego sanatorium w tym czasie ? Pozdrawiam wszystkich gorąco. :D :kwiat: :serce: :D
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam . Właśnie zakończyłem pakowanie walizki, jutro nadam ją i w środę z samego rana startuję. Pozdrawiam Was gorąco. :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Edzia jak samopoczucie przed wyjazdem ? Myślę , że już na miejscu skontaktujemy się telefonicznie. Pozdrawiam i życzę szerokości. :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
edzia1352
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2019 21:58

Re: Sanatorium poszpitalne DUSZNIKI ZDRÓJ Jan Kazimierz 17.04.20

Post autor: edzia1352 »

John samopoczucie niezłe tylko jeszcze przed wyjazdem kilka spraw do załatwienia ,szkoda tylko że nie możesz mi towarzyszyć w drodze.Pozdrawiam i również życzę udanej podróży .Skontaktujemy się napewno🤗🤗
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć wszystkim, którzy tak jak ja czekają na wyjazd na walizkach. Dzisiaj mój bagaż przed południem wystartował, a mi po ciężkim dniu pozostało spakować jeszcze plecak i jutro skoro świt w drogę. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia . :oops:
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzisiaj ruszyłem bardzo rano i po całym dniu w podróży dotarłem do Dusznik Zdroju o godz. 18.30. Przyjęty zostałem przez bardzo miłą Panią Halinkę, która przydzieliła mi pokój 2 osobowy. W pokoju jest telewizor, radio i nawet mała lodówka. Ponadto jest szklanka, talerzyk , sztuczce. Szafa wystarczająca dla dwóch osób, stolik, dwa krzesła, lustro. Z informacji jaką mi przekazał współspacz, który jutro wyjeżdża , na turnus jest dawany jeden ręcznik bez wymiany. Istnieje możliwość wypożyczenia jeszcze jednego ręcznika za odpłatnością 3 zł mały 6 zł duży. Opłata za telewizor wynosi 35 zł za tydzień lub 95 zł za cały turnus. Łazienka dosyć duża z umywalką, kabiną prysznicową i WC.Czajnik wspólny ogólnodostępny na korytarzu. Wi-Fi dostępne za odpłatnością. Ja korzystam z własnego łącza poprzez telefon.
Edzia w ramach podpowiedzi staraj się wyjechać raczej wcześniej tak aby nie trafić na szczyt komunikacyjny . Do Wrocławia jedzie się dosyć dobrze, natomiast za Wrocławiem jedziesz drogą podobną do naszej 50 , a może i gorzej. W dodatku jest to droga dosyć ruchliwa. Jeżeli będziesz mogła to podaj mi jakiś namiar do siebie na pryw. Pozdrawiam wszystkich gorąco a Edzi życzę szerokości.
ODPOWIEDZ