Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: forumowicz »

I sie stało to czego sie obawiałem. Przyszło pismo a w nim nieszczęsny, Ustroń.
Ustroń ktory mam o parę rzutów beretem i który prywatnie znam od Równicy po Czantorie. :(
Na pytanie czy mozna by zmienić na jakiś inne miejsce usłyszalem że nie bo to nie sa wczasy tylko prewencja.
termin mam na 09.09 do ośrodka Daniel
Awatar użytkownika
ewaryz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2019 11:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ewaryz »

Hanys,czyli nic nie wynegocjowałeś ani telefonicznie.A,że znasz Ustroń to może poznasz jeszcze lepiej,a i do domu na przepustkę sie możesz urwać.Oby tyko PREWENCJA była skuteczna :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ewa,no nic sie nie dało zrobić.
chyba żeby kupic od ruskich granatnik i pierdyknąć z niego na ul. Jankowicką...A o samą rehabilitację właśnie sie tez boję czytając opinie na temat Daniela ( nie tylko na tym forum ludzie o Danielu piszą) to wychodzi że więcej sprzetu do rehabilitacji stoi mi w małym pokoju niz oni tam maja dla całych turnusów. Gro opinii na temat tego ośrodka jest więcej niz kiepska.
Awatar użytkownika
ewaryz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2019 11:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ewaryz »

Hanys może nie taki Daniel straszny jak niektórzy piszą.Zresztą Orlik i Daniel to ten sam właściciel więc pewnie będzie podobnie.Ja jestem dobrej myśli :P
Ewela45
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2019 15:46
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Ewela45 »

Witam , widzę , że jedziemy w tym samym terminie do Daniela ...może nie będzie tak źle . Jak wyjeżdżałam do Równicy to też straszyli i zniechęcali swoimi opiniami , a ja byłam bardzo zadowolona . Wiec mam nadzieje , ze i tym razem będzie podobnie :) nie należy z góry przekreślać 🙂
kejton
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2011 09:13
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: kejton »

Witam
19 kwietnia złożyłam w Warszawskim ZUS wniosek o rehabilitację narządu ruchu w ramach prewencji. Mam kilka pytań i proszę o odpowiedź
- Jak długo w Warszawie czeka się na komisję Mój oddział jest na ul 11 Listopada
- Pomimo przewlekłej choroby (jestem po 3 operacjach kręgosłupa) nie przebywam na zwolnieniu lekarskim. Czy to umniejsza moje szanse na prewencję? Mam dobrą pracę, którą lubię i szanuję i nie chodzę na zwolnienia. Leczę się prywatnie w ramach urlopu. Jednak ostatnio mój stan się znacznie pogorszył i mój lekarz nakazał mi wyjazd do sanatorium aby się podleczyć
-Po komisji jak długo czeka się z Warszawy na wyjazd do sanatorium i do jakich uzdrowisk wysyłają z tego miasta
- czy można poprosić o konkretne sanatorium? Zależy mi na dobrym sanatorium specjalizującym się w rehabilitacji kręgosłupa, które da mi wycisk i postawi z powrotem na nogi. Boję się, że dostanę kiepskie sanatorium np Grójec pod Warszawą, gdzie tylko zmarnuję mój czas a zdrowsza nie będę
-Jakie polecacie sanatoria ZUS z bardzo dobrą rehabilitacją
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Ewela45 twoje porównanie Równicy do Daniela, to jak byś porównała Grębiszew z Kołobrzegiem niezależnie od obiektu w Kołobrzegu. :shock:
Ewela45
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2019 15:46
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Ewela45 »

Ale jak mogę porównać jak w Danielu jeszcze nie byłam . Wrócę to porównam .Mam tylko nadzieje ze Daniela wrócę równie zadowolona jak z Równicy . Niestety nie jestem weteranem jeśli chodzi o sanatoria . Byłam tylko jeden raz w Równicy z NFZ i we wrześniu będzie to moj drugi wyjazd do Daniela z ZUS . Także nie jestem w stanie porównać żadnych ośrodków . A zdania na forach są podzielone . Więc dopóki się nie przekonam to wydać opinii nie mogę. A skoro przydzielono mi Ustroń Daniel to tam pojadę. Pozdrawiam
Edi1234
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2018 21:44

Post autor: Edi1234 »

Kejton,ja złożyłam wniosek koniec grudnia,komisja była koniec stycznia,za tydzien jadę do Sanvit w IWONICZ Zdrój,prosiłam o maj bo proponowali mi kwiecień ale nie mogłam ze względu na pracę.Nie przebywam na zwolnieniu i komisję miałam tez na ul 11 Listopada,pozdrawiam oczekujących :kwiat:
kejton
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2011 09:13

Post autor: kejton »

Edi1234
Pięknie dziękuję za odpowiedź. Bardzo mnie ucieszyłaś, że Panie w ZUS są uprzejme i pomocne. Czy prosiłaś o to konkretne sanatorium? Masz może telefon do ZUSu na 11 listopada, do osób które przydzielają sanatoria?
ODPOWIEDZ