Sanatorium z ZUS
Re: Sanatorium z ZUS
- kusy1000
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 28 gru 2016 16:39
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 2
Mam chorobę kwalifikującą się stale do rehabilitacji.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
-
Jerzy Nowak 75
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2019 22:25
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Heh mnie lekarz nie badał czym byłem bardzo zdziwiony mało tego wystawił pozytywną opinie na podstawie rezonansu i dokumentacji z przed 2 lat...ANDY12345 pisze: 18 lut 2019 20:48 To pierwszy raz słyszę żeby z ZUS polegał na samych dokumentach. W tamtym roku przez godzinę mnie badał, ale przynajmniej od razu dostałem info o decyzji, to samo na komisji dot. niepełnosprawności.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

-
Jerzy Nowak 75
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2019 22:25
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Z życia wzięte mój przypadek .Zus Chorzów ja Katowicedarek pisze: 10 mar 2019 10:26 .. Czytam i nie wierzę .
W jaki sposób Jestesmy Traktowani przez Orzecznika ZUS.
Nie wiem czy to prawda czy PLOTKA.
Znajomy -Znajomego złożył wniosek na Komisję o Prewencję rentową ZUS -Osobiście do oddziału ZUS -Nawet dostał potwierdzenie .
Pani powiedziała że o Terminie komisji zostanie zawiadomiony listem poleconym POCZTY POLSKIEJ .
Minął tydzień , minął kolejny ów znajomy próbował dodzwonić się do oddziału .oczywiście przez Infolinie !!! tam dowiedział się że takie informacje nie są podawane ze względu na RODO !!!
Udał się do oddziału gdzie w Kancelarii dowiedział się że wezwanie zostało wysłane ..Pocztą
Czekał kolejny tydzień (Jest na rewirze-Obserwował Listonosza)
NIC po kolejnym tygodniu czekał już przy skrzynce Spotkał Pana Listonosza ..okazało się że od Poleconych jest ????? Inny
Minął tydzień czyli chyba 4-5 od złożenia wniosku Linia Katowice-Chorzów kolejny raz pojechał -Gdzie od Innej Pani dowiedział się że Komisję miał 3 dni TEMU i w związku z .....
Czekał i otrzymał LIST za Potwierdzeniem
List z Chorzowa do Katowic szedł 21 dni !!!!
Pytanie do Kogo Pretensje Listonosz Był wyrozumiały ..Pozwolił zrobić zdjęcie -żółta kartka datę doręczenia
ów Znajomy-Znajomego z Tymi mało wiarygodnymi dokumentami Udał się do Kierownika /Dyrektora Oddziału co wskórał ma CZEKAĆ na odpowiedź która przyjdzie POCZTĄ .
Zastanawiam się kilka postów wcześniej Pan pisze że w Krakowie list szedł ileś czasu ,tutaj przykład ze śląska 21 dni .
Czy nie było by dobrze jak kiedys żę Informacja wiadomo musi zostać zatwierdzona nie może być podana od razu ?
Chyba nawet w Sejmie wyniki podawane sa od razu a Tutaj takie tajemnice.
Zastanawiam się czy w Całej Polsce zostały wprowadzone takie obostrzenia czy tylko na Południu.
Wszak Śląsk był długo LIDEREM kiedy ponowny wniosek można było składać ROK po powrocie czy z Prewencją ma być podobnie
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

-
forumowicz
Ja byłem w październiku i listopadzie (razem dwa turnusy decyzja ZUS) i w lutym złożyłem wniosek. Decyzja pozytywna na komisji w pierwszych dniach kwietnia. Więc wszystko zależy od stanu zdrowia i samego orzecznika.kusy1000 pisze: 28 kwie 2019 11:36 Byłem na prewencji rentowej z zus w listopadzie 2018. Kiedy mniej więcej składać wniosek o kolejną rehabilitację, żeby nie czepiali się że za wcześnie?
Mam chorobę kwalifikującą się stale do rehabilitacji.