Pomóżcie mi uzyskać jakieś info na temat tego ośrodka. Moja koleżanka wyjeżdża tam na koniec listopada i chciałabym jej troszkę pomóc w zdobyciu wiedzy o tym sanatorium
Patria - Krynica Zdrój
- teśka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2011 19:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 6
Patria - Krynica Zdrój
Pomóżcie mi uzyskać jakieś info na temat tego ośrodka. Moja koleżanka wyjeżdża tam na koniec listopada i chciałabym jej troszkę pomóc w zdobyciu wiedzy o tym sanatorium
- Ela46
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 06 paź 2012 23:45
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 20
Re: Patria - Krynica Zdrój
- teśka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2011 19:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 6
Chętnie poznałabym jeszcze jakieś opinie
- Narewka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 33
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 16 razy
Sanatorium jest niewielkie,kameralne,zabiegów tez niewiele i chyba raczej na miejscu.
Ale za to na dole jest słynne "Piekiełko',gdzie mozna potańczyć.
Generalnie koleżanka stwierdziła,że nie chciałaby drugi raz tam pojechać.
-
kuracjusz amator
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 07 maja 2013 14:07
Zabiegów niewiele. Zabiegi były w soboty, ale....jedna pani je wykonująca chciała chyba miec wolne w sobotę bo dawała do zrozumienia, że tak bedzie najlepiej jesli zabiegi weźmie sie wczesniej na tygodniu. Może to i dobre bo obie strony mogą mieć "wolne", ale to powinno byc wczesniej uwzględnione przez lekarzy. W miejscu gdzie mozna było zażyc kapieli (natrysk),były kafelki na ścianach przypominające czasy "Gierkowskie".
Jedzenie dobre i wystarczająca ilość. Musi być trochę dietetyczne a nie cięzkostrawne, wszak jadą tam ludzie z dolegliwościami. Ja nieco schudłem i o to chodziło. Systematyczność spozywania posiłków i ich umiarkowane spożywanie zrobiły swoje. Co do rozrywek to obok była jakaś knajpka chyba Piekiełko się zwała.
Generalnie nie było źle, ale... baza zabiegowa skromna.
Podsumowując: budynek jest nie do końca zadbany, wymaga remontu i to jest tego przyczyna. Załoganci robia co moga, aby zadowolic kuracjuszy, ale bez remontu niewiele to da. Własciciel chyba niezbyt dba o budynek.
Co do samej Krynicy to jest zbyt rozreklamowana. Jako ceniony kurort to była dużo wcześniej. Uważam, że ta miejscowośc podupada. Traci na wartości i na jakości. Nawet góra parkowa była zaniedbana.Płaci się za "mit" o Krynicy. Zastanawiam się co robią władze miasta, aby ten stan poprawić.
-
ewa831
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 20:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Tak jak wspomnieli moi przedmówcy budynek stary , przypomina czasy Gierka. Prowadzi do niego duża ilość schodów ( na zewnątrz i wewnątrz) . O ile na zewnątrz można podjechać dość blisko (ale nie całkiem) wejścia głównego o tyle wewnątrz pozostaje tylko winda. A winda stara, zabytkowa i nie zawsze dostępna. Musi być w środku zawsze ktoś z obsługi. Taksówkarze nie chcą podjeżdżać pod wejście. Trzeba się upomnieć.
Pokoje 1,2,3-osobowe. Jedynie trójki są w miarę odnowione. Jedynek i dwójek nie polecam. Fatalne. No chyba że ktoś będzie w stanie załatwić jakiś pokój dla komercyjnych.Te są lepsze bo z węzłem sanitarnym. Na moim turnusie niektórym się udało bo śniegu było mało i komercyjni nie dopisali. Część kuracjuszy przyjechała dzień wcześniej. Zapłacili za dobę , w cenie miało być śniadanie ale tego śniadania nie dostali. Pewnie dlatego że trzeba by wcześniej ich uprzedzić o przyjeździe.
Większość pokoi nie ma łazienek. Łazienki i ubikacje są na korytarzu. W pokojach są jedynie baaardzo zabytkowe umywalki. Okna są tak nieszczelne że całą dłoń można włożyć w szpary. Ja byłam w zimie ale grzali tak że praktycznie nie zamykaliśmy okien. Ciągle świeże powietrze
Jedzenie jak dla mnie takie sobie ( za taką kwotę ma się co dziwić) ale idzie się przyzwyczaić.
Baza zabiegowa marniutka. Trzeba trochę chodzić do innych budynków. Ja miałam 40 zabiegów , reszta to picie wód mineralnych. Prawdopodobnie tak mają podpisany kontrakt z NFZ.
Personel za to miły, uprzejmy i stara się jak może ( chociaż niewiele może) żeby nie uprzykrzać kuracjuszom pobytu.
To że zabiegi można było przesuwać to akurat dla mnie było plusem a dla personelu nie było to problemem.
Wokół pełno miejsc na potańcówki. Ale wszędzie trzeba płacić : za szatnię, za wejście , za stolik, za toaletę.... Oj , tutaj pieniądze idą jak woda.
Ale jeżeli trafisz na świetne towarzystwo ( jak ja trafiłam) to szybko zapomnisz o niedogodnościach. Czego Ci życzę...
Pozdrawiam
Telewizory ( niewiele kanałów) i radia są w każdym pokoju. Bezpłatnie.
No i jakbyś chciała skorzystać z żelazka .........Każde wypożyczenie -złotóweczka.
Pozdrawiam