sanatorium zacisze-KUDOWA-ZDRÓJ
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Re: sanatorium zacisze-KUDOWA-ZDRÓJ
-
JerzyP
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 lut 2017 18:18
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Miałem wątpliwą przyjemność przebywać w tym sanatorium ale 2015 r. Większość pokoi jest 4-osobowe. Dwójki tylko dla małżeństw, ale jest ich mało, więc kto pierwszy ten lepszy. Potem małżeństwa rozdzielają do czwórek. : Było starsze małżeństwo aż z Mazur. On z panami, Ona z paniami. Tobie chyba nie chodzi o taką wątpliwą przyjemność. Na terenie sanatorium brak zabiegów, do wszystkich trzeba schodzić do Domu Zdrojowego w parku lub do innych sanatoriów. Męczące jest ciągłe schodzenie i wychodzenie pod górkę do sanatorium, a właściwie domu noclegowego szczególnie dla osób starszych. Ja byłem w maju na szczęście, pogoda dopisała. Kudowa jest ładna i ciekawa, wiele atrakcji. Opisy znajdziesz na tym forum, przeglądnij, warto skorzystać z uwag innych. Warunki socjalne w Zaciszu nie do pozazdroszczenia, obiekt wymaga remontu niestety (w 2015 !) Zazdroszczę Ci skierowania do Kudowy, ale już nie do Zacisza. Co innego Zameczek czy Bristol, albo nawet Polonia. W Kodze miał być remont, ale czy był???
Pozdrawiam, życzę mimo wszystko miłego pobytu. Po powrocie opisz jak było.
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Były całe turnusy ale z uwagi na specyfikę ośrodka kuracjusze unikają wspomnień i ocen.
Amen.
-
forumowicz
Teraz będziemy czekać aż Renata opisze swój pobyt .
-
JerzyP
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 lut 2017 18:18
- Staż sanatoryjny: 1
Ja pierwszą swoją opinię na temat Zacisza zamieściłem po powrocie z sanatorium. Można to sprawdzić przeglądając posty z tamtego okresu. Znając podejście właścicieli sanatorium, podejrzewam, że nic tam się nie zmieniło. Najgorsze to jest to rozdzielanie małżeństw do osobnych pokoi. Radzę przyjechać do sanatorium możliwie najwcześniej, jeśli dobrze pamiętam ok. 7. Za moich czasów rządziła pielęgniarka "bez kija nie przystąp" Dodam, że ja byłem bez żony, mieszkałem jak większość kuracjuszy w pokoju czteroosobowym.
Pozdrawiam wszystkich potencjalnych kuracjuszy nie tylko w Zaciszu.