Sasanka w Świnoujściu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ciekawska12
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2018 13:30
Staż sanatoryjny: 5

Re: Sasanka w Świnoujściu

Post autor: ciekawska12 »

Dzięki Bunia :) ....już za chwileczkę..... za momencik , mam nadzieję, że będzie suuuper, mimo, że różne tu opinie :roll: :D
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Bunia ma rację, że wszystkie te wycieczki dalsze, to większość czasu spędza się w autokarze, a już po dojechaniu na miejsce gonitwa, żeby zrealizować zwiedzanie. Kolega pojechał dwa razy i później żałował, bo stracił dwa dni i niewiele zobaczył. Był listopad 2018 jak wyjeżdżali o 4,00 było ciemno i jak wracali ok 21,00 było ciemno. Co do tego, że Świnoujście zimą wymiera, to tutaj z Gienią, się nie zgodzę. Może nie ma tyle atrakcji co w Kołobrzegu, ale nie można powiedzieć, że Świnoujście zimą zamiera, bo sanatoria idą pełną parą przyjmując kuracjuszy. Latem przyjmują wczsowiczów, to zimą muszą nadrobić umowy z NFZ. :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Nie wiem jak jest w ośrodku KRUS, ale NFZ zmonopolizowało BT Wybrzeże i na ich stronie znajdziesz wszystkie interesujące Cię informacje - Kopenhaga+ Malmo to wydatek niespełna 300 złotych (240 koszt wycieczki +75DKK za przeprawę mostem Oresund)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

W 2015 były tez wycieczki do Stralsund , Berlina i Poczdamu , Hamburga i Lubeki , a z krajowych , do Szczecina , Międzyzdrojów i Kamienia Pomorskiego nad zalew .... czy są w tej chwili :?: nie wiem .
Też nie polecam zagranicznych , byłam kilka razy i dla mnie to był stracony czas i spore zmęczenie . No , ale kazdy lubi co innego :)

Zbyszku , nie miałam na mysli , że osrodki są nieczynne :) , każdy ma pełne obłożenie , chodziło mi raczej o to , że ludzie no niestety ale krócej spacerują , część prawie w ogóle nie wychodzi z budynków , budki , kioski , sklepiki przy promenadzie znikają , nie słychać grajków ... jest smutniej :)

U mnie walizka w pogotowiu ;) ja też ;) w poniedziałek nie rozstaję się z telefonem :lol: :lol:

Ciekawska , życzę Ci aby było super .. co do opinii , to chyba tylko jedna osoba była niezadowolona prawie z wszystkiego ;)
Dwa nieduże budynki połączone łącznikiem , wszędzie strzałki i dobre oznaczenia z nr pokoi , pokoje prawie same dwójki , nie daj się zakwaterować w takim przechodnim :roll: , wyposażenie typowe , schludnie , czysto , rehabilitacja - rzecz gustu , jednemu zabiegi pasują innemu nie , kuchnia .. typowe sanatoryjne jedzenie , bez szału , ale i narzekać byłoby grzech .

Jeszcze cos Ci podpowiem , gdy już ogarniesz plan budynku ;) , będziesz wiedziała o czym teraz piszę :)
Gdy wracasz w ostatniej chwili np na kolację , nie musisz iść na stołówkę za strzałkami ;) tzn przez recepcję w bud A , winda na drugie piętro i łącznikiem do bud B , a z niego windą w dół pod drzwi stołówki , tylko wystarczy wejść z chodnika pod łącznik , i zaraz za nim po lewej stronie są drzwi wejściowe bezpośrednio na jadalnię :)
Tak samo gdy chcesz wyjść np zaraz po obiedzie , nie pokonujesz tej trasy przez ośrodek , tylko wychodzisz od razu na zewnątrz . Już przy przydzielaniu stolika , rzuc okiem , drzwi są na tej scianie co okna :)
Awatar użytkownika
strzelczanka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2015 11:43
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: strzelczanka »

no, i taka życiowa podpowiedź jest sporo warta. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aqqu57
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2016 22:01
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: aqqu57 »

Miałem stół przy samych drzwiach.Nikt tam w czasie posiłków nie wchodził i nie wychodził bo były zamknięte.Być może personel miał klucz w pogotowiu. :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W grudniu mogli zamykać ze względu na zimno :roll: ja byłam w październiku i pod koniec turnusu już po obiedzie zamykali .
Też miałam stolik przy drzwiach :)
ciekawska12
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi :) obiecuję solidnie wykorzystać wiedzę tu nabytą :) Mam zamiar cieszyć się Świnoujściem a "labirynty" pokonam pierwszego dnia :D :D :D bo szkoda czasu na błądzenie :lol: :lol:
ciekawska12
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Geniu życzę aby Ci się udało.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Niestety , nic z tego ... zwykle dzwoniono ok 9,0 .... czekam dalej , na inny zwrot lub przydział :)

Tobie życzę super pobytu :serce: opisz swoje spostrzeżenia po powrocie :)
ODPOWIEDZ