24.09.19 Muszyna do C R i P

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Tom44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2019 17:53
Oddział NFZ: Śląski

24.09.19 Muszyna do C R i P

Post autor: Tom44 »

Witam Może się ktoś wybiera na turnus do Muszyny ośrodek Centrum Rehabilitacji i Profilaktyki w terminie od 24.09.019 ze śląskiego? A może ktoś już tam był proszę o opinię? Pozdrawiam
bernika
Na forum od: 15 mar 2019 18:45

Re: 24.09.19 Muszyna do C R i P

Post autor: bernika »

wróciłam tydzień temu. powiem tak "Tu PRL ciągle żywy. Jak ktoś chce się przekonać jak to było na wyjazdach w PRL to tu się przekona. Budynek ma swoje lata i nic z tym się nie robi. Z każdego kąta wyziera bylejakość. Pokoje, balkony wymagają remontu, sprzątanie odbywa się w pon, sr i piątek, i to po łebkach. Ręczniki wymiana tylko raz na tydzień. Pościel powinna być wymieniona raz ale wymienią ci tylko jak sie upomnisz. Sprzątaczki liczą na to że się nie pamięta. W pokoju tv płatne 60 zł na turnus, wifi nie ma, Internet płatny, kupuje się kabel w recepcji za 20 zł i można śmigać na laptopie.. haha. Nie ma ani jednej lodówki na obiekcie więc zapomnijcie o mleku do kawy bo nie ma go gdzie trzymać. Czajniki na korytarzu, żelazko wypożyczenie płatne, parking płatny za 24 dni to 180zl. Wszystko płatne. Siłownia zlikwidowana mimo że jest w opisie, kawiarnia nie działa bo podobno nie ma kto tam pracować (W sąsiedniej Koronie jest wszystko i to za darmo). Basen nieczynny od 13 w sobotę, w wolne dni nie popływasz. Jedzenie to tragedia, głęboki PRL. Porcję malutkie, z toną kogucika, Vegety, kostek rosołowych,mąki, bo przecież jakoś te wodniste zupy trzeba zrobić na tyle osób, a potem zagęścić. Jeden ogórek dzielony na 5 osób. Warzyw świeżych zero nie licząc listka sałaty raz na dzień, kawy brak, herbata tak, ale z cytryną tylko na śniadanie. Oszczędność goni oszczędność. Cena normalnie za śniadanie w ofercie to 22 zl a było takie samo jak nasze i to była kpina.Talerzyk śniadania wart jest może 8 zl a cenią się jak 4 gwiazdkowy hotel. Kucharka która rękami (bez rękawiczek) rwie mięso nad talerzem żeby jej porcja pasowała to tragedia, a wbijanie palca do porcji na talerzu żeby zobaczyć czy nie zimne to mega przesada. 70 g mięsa w porywach na obiad. Standardów jakichkolwiek brak. Personel bywa opryskliwy, zabiegi też wykonywane jakby tu się nic nikomu nie chciało. 10 minut ćwiczeń w basenie na kręgosłup to kpina, jedne i te same niezależnie kto ma jakie schorzenie i tak ćwiczysz to samo. Zero integracji, czegoś miłego dla pensjonariuszy. 22 cisza i koniec. Zero dbania o kuracjuszy, pacjenta. Byle tylko kasę z zus ściągnąć.TRAGEDIA!!!"
Jarek G
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2017 07:38

Post autor: Jarek G »

Witam mogę wiedzieć kiedy był składany twój wniosek i do jakiego zusu ??
Tom44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam Wniosek o sanatorium składałem końcem marca do oddziału ZUS w Tychach a przyznał ZUS Rybnik do Muszyny Ale powiem szczerze że po przeczytaniu opinii na temat tego uzdrowiska to odechciało mi się sanatorium :o pozdrawiam
Jarek G
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2017 07:38

Post autor: Jarek G »

Nic się nie przejmuj klimat tworzymy my będzie dobrze a na koniec turnusu powiesz szkoda że to już koniec tam jest dużo miejsc do spacerów fajna okolica
Tom44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki za pocieszenie to fakt że jak jest fajna ekipa to PRL nie straszny😀 Pozdrawiam
Trzebinianka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2019 13:47
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Trzebinianka »

Ja jadę w tym terminie. Z Chrzanowa
Tom44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Fajnie że ktoś z sąsiedztwa też jedzie w tym terminie 😊 A czy to tego samego sanatorium C R i P ? Może pojedziemy tym samym środkiem transportu co prawda jeszcze nie wiem jakim😀
Trzebinianka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2019 13:47
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Trzebinianka »

Tak. C R i P. A skąd jesteś Tom44
Tom44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ja z Tychów cieszę się że do tego samego ośrodka 😊 Miejmy nadzieję że pobyt będzie udany 😀 pozdrawiam
ODPOWIEDZ