Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dzień dobry....nie wiem,czy gdzieś już ktoś pisał,ale warto wziąć że sobą orzeczenie o niepełnosprawności, w Kudowie w Zameczku,jeśli takowe posiadamy,jest zniżka do opłaty klimatycznej,coś ok.30%.Zatem warto A różnicę wykorzystać np.za miedzą u Pana Czecha.Pozdrawiam i słonecznego weekendu dla wszystkich
Wystarczy też legitymacja, tam jest kod o grupie. Z tym, że nie płacą opłaty klimatycznej tylko z I grupą na oczy. Niewidomi i słabowidzący. Tak mi kategorycznie powiedziano kiedyś w recepcji.
Tak też wynika z tego linka, ale może się coś zmieniło i byłoby dobrze.
Jak ktoś daje jakieś zniżki, to super i dobrze wiedzieć. https://www.infor.pl/prawo/gmina/podatk ... cznej.html
No właśnie,w każdej "parafii" inaczej,ale wiedzieć i ewentualnie zapytać warto.Ja mam orzeczenie do celów pozarentowych w stopniu lekkim,legitymacji nie posiadam a w recepcji miła Pani sama pyta o orzeczenie wszystkich.To Ona nam powiedziała,ze takowa zniżka istnieje,a że jeżdżę ze wszystkimi kwitami jakie posiadam,to skorzystałam.Pamiętam,że kserowała orzeczenie,dlatego mieć je trzeba przy sobie.....
Witam w poczekalni na wyjazd w roku 2019
Jak co miesiąc zglądam na stronke NFZ Dolny Slask a tu niespodzianka
w ciągu miesiąca ubyło 4.700 nr stan w kolejce 15,941
jest szansa na wrzsień
Lista zrealizowanych, czyli już w domku po kuracji :
14. Makadaro - śląski NFZ - Kudowa - Polonia - od 30.05.2019 - już w domku
57. bajbus1947 - NFZ dolnośląski - Nałęczów Jesienna Rezydencja 08 - 29 maja 2019 - już w domku
Marcowi, kwietniowi oraz częściowo majowi "kuracjusze i kuracjuszki" - przeniesieni do archiwum
Tutaj będą w następnej aktualizacji kolejni przeniesieni.
Kuracje zaliczyli a o nas zapomnieli - pewnikiem do kolejnej kuracji.
To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
Emerytka58 pisze: 31 maja 2019 20:14
Jà do naleczowa od 20.08
Witamy w poczekalni 2019.
Wpisalibyśmy Cię ( na Twoje życzenie ) do naszej listy nr 2 ( przydziały ) ale potrzebne jest:
- nazwa sanatorium
- Twój region NFZ
- dzień zakończenia kuracji.
To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...