Ustroń Rosomak od 31 lipca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Tereska 65+
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 maja 2019 10:14
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Ustroń Rosomak od 31 lipca

Post autor: Tereska 65+ »

Wyjeżdżam do Ustronia 31 lipca do Rosomaka i mam pytanko odnośnie pokoi,ilu osobowe są i ogólnie jak tam jest. W Ustroniu byłam już dwa razy ale w innych sanatoriach i mogę powiedzieć że było fajnie,zabiegi super.🙂
Leszek+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 14:05
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Re: Ustroń Rosomak od 31 lipca

Post autor: Leszek+ »

Rosomak: większość pokoi to 1+2 i 2+2. Część turnusu to pobyty prywatne nie z NFZ. Większość zabiegów w bazie koło Równicy. Jedzenie - katering - słabe i tylko ciepłe.Nie poparzysz się. Dla mnie dziwne było ( pierwszy raz o mi się zdarzyło ) , że 2x na tydzień była wymiana części kuracjuszy. Tak więc nie było to tak jak w innych sanatoriach ,że wszyscy byli cały turnus razem. Dużo zbiegów na miejscu dla kobiet z problemami limfatycznymi. Na 2 piętrze lodówka na korytarzu, na pozostałych piętrach brak. Na ostanie najwyższe piętro nie dojeżdża winda.Kilka pokoi , bo to szczyt piramidki. Obsługa miła .
Tereska 65+
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 maja 2019 10:14
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Tereska 65+ »

Witam 🙂 Dzięki za info. , nie rozumiem tej wymiany kuracjuszy.
Z tego co pamiętam to było podobnie w Narcyzie że w poniedziałek i środę była wymiana natomiast w Danielu poniedziałek i czwartek a cha jak mam rozumieć pokoje 1+2 i 2+2 .Pozdrowionka 🙂
Leszek+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 14:05
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Leszek+ »

pokój 1+2 oznacza studio tj pokój jednoosobowy i pokój 2 osobowy ze wspólną łazienką i wejściem z korytarza. 2+2 to dwie dwójki w studio. Opisana wymiana turnusu oznaczała ,że np 20 osób wyjeżdżało w środę , kolejne 20 w piątek itp. Do tej pory nie spotkałem się z takim systemem. Wymian dotyczyła całego turnusu np 100 czy 150 osób. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Sporo środków działa w systemie co opisałeś że co kilka dni jest system rotacyjny wymiany pacjentów. Nie mam dużego stażu ale było tak choćby w Świeradowie byli ludzie na 21 dni na 28 i wymieniali się też co jakiś czas,choć większość chyba ośrodków stosuje całkowitą wymianę .
ODPOWIEDZ