Florka odkrywa Polańczyk - dziennik kuracjuszki

Opis miejscowości uzdrowiskowych. Fotografie. Otoczka pobytów w sanatoriach. Nieco rozrywkowo, nieco turystycznie. Co warto zobaczyć, gdzie się rozerwać.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Florka odkrywa Polańczyk - dziennik kuracjuszki

Post autor: Atina »

Witaj Florko :) z mojego ukochanego regionu górskiego 8-)
Cieszę się że nadal serwują pysznego pstrąga :)
Miłego wypoczynku życzę 8-)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

No normalnie można ugryźć się za t....k , zazdrość mnie zżera ;)
Florko nie wstawiaj tych prawdziweczków :P

pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Wstawiaj, wstawiaj, później będziemy lepili pierogi z grzybami :lol: ... udało Ci się na piękny okres trafić, żyć nie umierać :D
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

Florka :serce: miło, że zachwyciły Cię Bieszczady, Z lubością spoglądam na fotki. Ja swój pobyt w Dedalu wspominam serdecznie i zaglądam tam jak tylko jestem w okolicy. Miłego pobytu i korzystaj ile możesz.
Pozdrawiam :kwiat:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Brawo Florcia :P pięknie piszesz a zdjęcia są cudowne :serce: Jakbyśmy tam byli z Tobą :serce: dzięki i pisz dalej ,fotki też wstawiaj
forumowicz

Dzień dobry. Wczoraj na pisanie nie miałam siły, dzisiaj wstałam o 5 napisałam i internet trafiło, cały reportaż zniknął.
Wczorajszy dzień obudził nas pięknym słoneczkiem, wyciągnęłam na balkon grzybki, uściskałam Asię, która miała 70 urodzinki. Chciałabym w jej wieku mieć takie fantastyczne podejście do życia.
Przy śniadaniu oprócz standardowych życzeń usłyszała też przez mikrofon Florkę , coś niecoś skrobnęłam od serca. Oczywiście się poplakała..
Wczoraj był pierwszy dzień kriokomory, aż dziwne, że ten stresik jaki czułam nie podniósł mi ciśnienia. Koszt 10 zabiegów to 270 złotych. Strój komplet 75. Skarpety, rękawiczki opaska i maseczka 43 złote. Skarpety jak nie przemierzając piłkarskie. Wchodzimy po 4 osoby. Niestety nasze ciepło wytwarza parę, która kompletnie niweluje widoczność i wpływa na komfort. Generalnie... Wow nie było.
Po krio ćwiczenia i wykłady mojego ulubieńca Pana Ordynatora. Może i ciekawe ale jego sposób bycia tak mnie drażni, że... nie słucham.
Do obiadu zabiegi po obiedzie jak się zaczął deszcz plus burze tak dopiero o 18 pojawiło się ☀.
Asia zaprosiła nas na pstrąga fajnie spędziliśmy czas w piątkę. A pstrąg palce lizać. A 🍟 do niego jeszcze lepsze.
Zdjęcia z wieczornego spacerku jak również porannego załączam. Nic ciekawszego niestety nie mam. Przy okazji jakie tutaj pływają ryby... Sandacz na oko 30 cm pływał dzisiaj niedaleko brzegu
Aha .. Nie bierzcie rowerów w Dedalu, przy wejściu na Cypel idźcie w prawo przy drewnianym domu sołtysa i płyną stateczki pod Solinę i rowerki bez tzw. zniżki 5 złotych taniej. Asi tak się spodobalo, że już nie może doczekać się kolejnego wypadu.
A wieczorem tańce. U nas. Kameralnie i na luzie. Koszulka dżinsy i jest super 👌.
Odnośnie Panów szukających przygód i Pań gotowych na wszystko później. Plus o małżeństwach.
Dzisiaj znowu zabiegi do obiadu po krio i przed krio 2 godziny są wyłączone z zabiegów.
Przed obiadem mam godzinę skoczę na grzybki. Wieczorem są na kolację flaczki brrr... Nadszedł czas na zupę z Zakapiora.
Buziaki przesyłam wszystkim wiernym i sporadycznym czytelnikom. Dziękuję Wam za ciepłe komentarze. To daje powera aby pisać dalej.
Załączniki
DSC_0205.JPG
DSC_0206.JPG
DSC_0208.JPG
DSC_0209.JPG
Ostatnio zmieniony 07 cze 2019 10:02 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
forumowicz

I poranek...
Załączniki
DSC_0218.JPG
DSC_0219.JPG
DSC_0220.JPG
DSC_0220.JPG (48.16 KiB) Przejrzano 432 razy
DSC_0222.JPG
forumowicz

Ja tylko parę słów na temat kriokomory,jak ktoś ma problemy z sercem,ciśnieniem itp to nie powinien z tego korzystać,pozdrawiam serdecznie i życzę udanego Turnusu,
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Dziękuję Florciu,szacun za wkład pracy.
ula509
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2019 21:30