dom zdrojowy swieradów zdrój 2019

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kalinka71
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 cze 2019 17:13
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

dom zdrojowy swieradów zdrój 2019

Post autor: kalinka71 »

Jeśli jedziesz z NFZ przygotuj się na bardzo złe warunki zakwaterowania. Pokoje tylko 4osobowe. Trudno mówić tu o wypoczynku,gdy jeszcze 2 osoby chrapią,ze nie da się zmrużyć oka .To jest wielkie umęczenie,a nie odpoczynek,który powinno dać nam sanatorium.Posiłki bardzo słabe z najtańszych i najmniej wartościowych produktów.Dominują wszelkie odmiany kurczaków i pasztetów lichej jakości.,masło-posmarować można cienko jedną kromkę..Jeśli chcesz się najeść to zostaje suchy chleb z dzemem.Ja tak się żywiłam.Rozrywek w czasie wolnym żadnych. Jest jedna kawiarnia z wieczorkami ,ale codziennie wstęp 5 zł a w weekend 15 zł,piwo 9 zł.Nie ma konkurencji.więc zdzierstwo kwitnie. Nic za darmo jak np. w Ciechocinku,gdzie jest duzo imprez darmowych. A szczytem zdzierstwa jest tzw.ognisko pożegnalne.ognisko bez ognia,dostaniesz na talerz kawałek najgorszej kiełbasy i najgorsze piwo.Jakiś miejscowy grajek trochę pogra i to kosztuje tylko 40 zł.Nie wolno oczywiście mieć własnego alkoholu,bo można kupić na miejscu za 50 zł. Wszyscy poczuliśmy się wykiwani i wykorzystani. Baza zabiegowa dobra,ale na zabiegi trzeba chodzić w rózne miejsca.Latem nie widzę tutaj problemu. Rehabilitanci bardzo mili i starannie wykonujący zabiegi. Ogólnie nie polecam i nigdy już tam nie pojadę. Z radością opuściłam to sanatorium aby teraz odpocząć i się zregenerowac.Zadowoleni mogą być tylko Niemcy i osoby z tzw. komercji a dla funduszu jak napisałam...noc legownia....
forumowicz

Re: dom zdrojowy swieradów zdrój 2019

Post autor: forumowicz »

No to nie najlepiej tam jest :roll: - dzięki za opinię Kalinko :)
Awatar użytkownika
ewaryz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2019 11:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ewaryz »

Dzisiaj trafiła tam moja koleżanka,też z NFZ.Przysłała mi zdjęcia.Pokój jest akurat trzyosobowy,duży z balkonem na ,który nie można wchodzić ma połamane deski.W pokoju jest telewizor,czajnik,kubki i szafa,przedpokoju brak.Łazienka fajna ,nowa.Na jedzenie dzisiejsze póki co nie narzekała.Zdziwiło mnie tylko to,że zabiegi ma już przed śniadaniem,o 7.15,ja bym tak nie chciała.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Byłem i mam inne odczucia to tak skrótowo
miałem pokój dwuosobowy ,jedzenie marne to fakt ale dało się żyć nigdy nie dokupywałem,zabiegi nawet w pięciu miejscach ,pierwszy zabieg miałem uwaga około 6.10 tak o tej godzinie na pewno i były to z boku bicze szkockie,zabawy nie chodziłem więc nie wiem jak jest.Co zapamiętam cudowne spacery zimą ,wspaniałe wycieczki do Pragi i Drezna i wspaniały basen radoczynny . Trafiłem na bardzo miłych Niemców a dokładniej byłych Rosjan a teraz Niemców repatryjantów ,wieczorami spotykali się na piętrach i śpiewali pieśni rosyjskie chodziłem do nich nagrywałem i słuchałem mi się bardzo podobało
ODPOWIEDZ