Sanatorium Kołobrzeg-Podczele HOLTUR

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ranczo1965
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2016 13:45
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Sanatorium Kołobrzeg-Podczele HOLTUR

Post autor: ranczo1965 »

Ja bylem w holturze w lipcu 2013 roku pogoda była caly czas piekna miałem pokój 3 osobowy w budynku nad recepcją części wyrementowanej zabiegi byly calkiem w porządku na basen nie mogę narzekać posiłki nic wielkiego ale tez nie można powiedzieć ze byly zle najgorsza byla dla mnie obsluga recepcji zarówno meska jak i zenska ogólnie to bylo 1 sanatorium w moim przypadku tak wiec nie mam wiele do porównania pozdrawiam
GrzesznyCelnik
Na forum od: 09 mar 2018 09:48
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: GrzesznyCelnik »

Pobyt w okresie 14.02.2018 do 8.02.2018 to wielka pomyłka pomimo czytania postów negatywnych dałem szansę temu ,,ośrodkowi,,wszystko co jest opisane to niestety prawda epoka późnego Gomółki lub wczesnego Gierka dla dyrekcji czas się zatrzymał personel począwszy od Pani Eweliny na recepcji bardzo miły bez zastrzeżeń praca wszystkich osób robiących zabiegi ,pracowników kuchni ,kelnerek ,kelnera, sprzątaczek,pracowników ochrony i obsługi obiektu, ratowników,, za takie pieniądze ,,wielki szacunek.Niestety dalej nie będzie różowo : winda praktycznie przez prawie cały turnus nie działała,, awaria,, osoby starsze miały kłopoty z przemieszczaniem się przy wyjeździe Panie Prezesie można było oddelegować 2 pracowników do pomocy przy walizkach osobom starszym, kwiatki na 8 marca dzień wcześniej nie poprawiły oceny ale były miłym gestem. Brak ogrzewania na 2 kondygnacjach przy mrozach rzędu 10 stopni i tłumaczenie to awarią to raczej dziecinna wymówka farelki przy tak starej instalacji wybijały bezpieczniki odpowietrzanie grzejników troszkę pomagało( brak dyżuru odpowiedniego pracownika w godzinach nocnych)nocowało blisko 200 osób niech Pan Prezes domyśli się co czuliśmy nie napiszę co mówiliśmy,temperatura wody w basenie pozostawia wiele do życzenia (20 stopni kuracjusze odmówili wejścia na basen ) a brudne brzegi basenu pozostawiam bez komentarza, w pokojach wykładzina pamięta lepsze czasy świetności podłogi strasznie skrzypią natryski w stanie agonalnym (powie Pan ,że to wina kuracjuszy bo psują) nie będę wypisywał więcej nie polecam pobytu w tym sanatorium podążając kamienistą drogą do morza podąża również to sanatorium bez radykalnych nakładów finansowych nie dogonicie Mesko, Niwy ,nie mówiąc o Bałtyku czy Arce.Jedyny atut tego ośrodka to cisza i spokój ale niestety wszędzie daleko a i jeszcze jedno nie nazywajcie kawiarni- kawiarnią bo nie zasługuje na takie miano podanie wina w zakurzonym kieliszku to chyba chichot losu. Czas najwyższy Panie Prezesie obudzić się z letargu i zacząć działać nad poprawą warunków i zacząć dbać o swój wspaniały personel. Pozdrawiam Marian Latos pokój nr 307 (apartament prezydencki pani Ewelino
malgos1999
Na forum od: 19 mar 2012 06:43

Post autor: malgos1999 »

Czytałam dziś wpis że opinie tu na portalu o sanatorium Holtur mogą być nie obiektywne uważam wręcz że bardzo obiektywne i w 100 procentach prawdziwe bo własnie jestem tu na turnusie i czuję się jakbym cofnęła się w czasie conajmiej 40 lat dziś dla mnie to gorący temat od chwili przyjazdu nie chcę się rozpisywać bo szkoda moich nerwów i napiszę tylko tak jeżeli ktoś chce przeżyć i poczuć jak się żyło za czasów PRL-u i to w 100 procentowym znaczeniu to serdecznie zapraszam bo jest to świetna okazja JA JESTEM ZAWIEDZIONA I WIĘCEJ TU NIE PRZYJADĘ
ODPOWIEDZ