Florka odkrywa Polańczyk - dziennik kuracjuszki
-
forumowicz
Re: Florka odkrywa Polańczyk - dziennik kuracjuszki
-
forumowicz
Ulu. Odnośnie pudernic tak je określiłam ale to babki ledwo po 50tce. Jestem cholernie niepruderyjna, otwarta, nie znam tematów tabu ale ich sposób bycia jest beznadziejny . Nie wziełabym za dopłatą.ula509 pisze: 16 cze 2019 10:27 Florka. Opis ludzi wspaniały. Samo życie sanatoryjne.Oczywiście, tak jest wszędzie, bo ludzie są różni.
Małżeństwa na turnusach to z kolei drzazga w skórze pozostałych, którzy chcą dwójki.![]()
Pudernice są wdzięcznym obiektem do obserwacji. Znam nazwę "dzidzia-piernik".
Fajnie się czytało i nie jest to czczy komplement. Wyzierało z tego też trochę melancholii.
Za chwilę wszystko będzie wspomnieniem. Ciekawe, czy będziesz czytywała swoje posty za pół roku. Napiszesz wtedy epilog?![]()
![]()
![]()
Piszę dla przyjemności, jeżeli ktoś odczuwa ją czytając bardzo się cieszę.
Co do epilogu... Napiszę przedostatni rozdział przed wyjazdem. Ale wiesz... Epilogu nie będzie. Wrócę tutaj. Bezdyskusyjnie.
-
ula509
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 sty 2019 21:30
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
-
forumowicz
Krany ala Krupówki miały dwa plusy, pyszne lody z automatu i fantastyczne zapiekanki przez które nie tknęłam praktycznie obiadu. Widoki...wiadomo. Doznania nieco stonowane przez tabun ludzi drepczących razem z nami. Do domu zawiozę Anioła z gipsu.
Po południu zbierało się na burzę ale kąpiel za Dedalem zaliczona. Przy aplauzie kuracjuszy siedzących na ławkach. No...byłam jedynym chętnym pływającym w tym miejscu. Przy kolacjipodeszła jedna z Pań, którą ochrzciłam Panią Ciekawską i mówi...slyszałam , Pani D....., że Pani nurkowała...no tak...
Wieczór we czwórkę z butelką ulubionego wina.
Idzie konkretna burza. Niebo co i rusz przecinają błyskawice. Liczę na to, że mój poranny spacero odbędzie przy sprzyjającej aurze.
Na zdjęciach macie zaporę w deszczu i słońcu. Jutro wrzucę Florkę parę dobrych metrów od brzegu.
-
forumowicz
-
forumowicz
.
- Załączniki
-
- DSC_0491.JPG (25.59 KiB) Przejrzano 1397 razy
-
- DSC_0495.JPG (26.54 KiB) Przejrzano 1397 razy