Zagrożenie w sanatorium -ALARM POŻAROWY

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Zagrożenie w sanatorium -ALARM POŻAROWY

Post autor: Felice »

Jak mawia przysłowie... "Idiotów nie sieją,sami się rodzą". W sanatoriach nagminne jest zasłanianie czujników dymu,by móc palić w pokojach. Ci myślący inaczej nie wpadną na to,ze jak będzie zagrożenie pożarowe to też alarm nie zadziała. :roll:
Sami niech się hajcują jak lubią,ale zagrażają bezpieczeństwu normalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

A "normalni" zawsze w mniejszości.. :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Pozwoliłem sobie odszukać tematu z czerwca 2019 .
Wtedy papieros -DEBILA - tak można określić -Pana muszącego sobie zapalić doprowadził do ewakuacji części obiektu sanatoryjnego i przyjazdu kilku ekip gaśniczych.
Jak skończyła się sprawa kołobrzeska nie dociekałem miałem ważniejsze priorytety .
Ale wg pobieżnych informacji za Akcję zapłacili podatnicy bo nikt karnie nie został usunięty a i nie było komunikatu.

Dziś w Hospicjum w Chojnicach wydarzyła się TRAGEDIA
wg pobieżnych informacji w wyniku pożaru Życie straciło 4 Osoby {+,+,+,+ } oraz kilka uległo obrażeniom.
Wynik ostateczny zapewne zostanie podany w najbliższym czasie.

Zastanawia Mnie -HOSPICJUM - Ludzie Chorzy , Obsługa nie "Paląca" - skąd ten Pożar skąd ten Papieros ?

Pozwolę sobie na wklejenie informacji za jednym z portali internetowych;

Co było przyczyną pożaru?
Pożar powstał w jednym z pomieszczeń hospicjum.
"Wstępnie ustalono, że przyczyną mogło być zaprószenie ognia przez jednego z podopiecznych, który prawdopodobnie palił papierosa" - powiedział oficer prasowy Komendy Wojewódzkiej Policji w Gdańsku kom. Michał Sienkiewicz.

Kilka dni temu byłem w Klinice Kardiologicznej w Katowicach Ochojcu - jechałem od Lekarza Konsultanta windą z piętra a w Niej mimo monitoringu windy Pacjent wyciaga tego elektrycznego papierosa i zadymił tak windę ,że nie było widać pozostałych 2-3 pasażerów.

Ja Mocno zastanawiam się co się Dzieje z Ludźmi .
Wiem bo jestem Palaczem czasowo ,który od 10 lat zaniechał palenia -ale czy My musimy Palić w Miejscach nie przystosowanych Miejscach gdzie są Zakazy ?

Ostatnio Nawet Jeden Debil zaciągnął się w Samolocie -Katowice-Mediolan - Dostał 500 euriszo Kary - Ludzie chcieli Gostka zlinczować - DOBRZE.

Reasumując

W Kołobrzegu mieliśmy pobudkę .
W Chojnicach będą Pogrzeby - ośrodek będzie wymagał remontu Kto za to zapłaci Co z Chorymi ?
Czy koszty pokryje PALACZ i jego Rodzina czy koszty pójdą w ....

WIEM PODPADNĘ PALACZOM , ale czy trzeba Palić już ???
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Darku :) nikomu nie podpadniesz,ja sam palę i zdaję sobie sprawę że to paskudny nałóg,nigdy nie palę tam gdzie mógłbym dmuchać komuś dym i go truć,są specjalne miejsca do palenia i tam należy to robić,a DEBILI którzy nie umieją tego robić należy KARAĆ i to dużymi karami bo chyba tylko to może poskutkować :!: a swoją drogą to ciekaw jestem jak by tak miał kilku godzinny lot samolotem,np. 9 czy 11 co by z sobą zrobił-personel wysadził by go karnie na najbliższym lotnisku z wysoką karą za palenie na pokładzie, we wszystkim co się robi trzeba MYŚLEĆ :!: Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Pożar w Hospicjum w Chojnicach i nie tylko

Post autor: darek »

Andrzeju

Osobiście jeszcze pamiętam gdy w samolotach LOT na trasach międzynarodowych się ..paliło papierosy.

Dziś dla palaczy sa możliwości dostałbyś - Gdy Cię Juz Zaproszę na Wycieczkę na Jamajkę - Paczkę no dwie paczki Gum nasyconych ekstraktem nikotyny.
Nikt na atlantyku by Cie nie teleportował na jakiś ponton :)
.

Właśnie Pan w TV powiedział że w Hospicjum NIE BYŁO CENTRALKI PPoż ????
Dziś czujki dymu są już chyba wszędzie ,nawet chwilę temu gdy wracałem na mojej klatce schodowej są
Sa czujniki gazowe czadowe zastanawiam się DLACZEGO w Hospicjum ich nie było.
Wielka tragedia się wydarzyła szkoda że Sami nie dbamy o siebie .

W klatce u Mojej Mamy na 15 lokatorów TYLKO 4 lokatorów ma zamontowanych czujniki gazu - a koszt to tylko 35 zeta ,
CZAD - koszt czujnika podobnie 30-35 zeta .

Ludzie Portalowicze

Zadbajcie o Siebie koszt czujnika to równowartość 1/2 a życie ile jest warte............
ODPOWIEDZ