Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam mam pytanie odnośnie rezygnacji z rehabilitacji leczniczej. Dostałam na komisji dot. świadczenia rehabilitacyjnego dodatkowo oprócz świadczenia decyzję o skierowaniu mnie do sanatorium. Pytanie czy w przypadku rezygnacji świadczenie rehabilitacyjne zostanie mi cofnięte/ zabrane? Mam dwójkę dzieci jedno żłobkowe drugie w 4 klasie a mąż nie będzie miał możliwości wziąć tyle wolnego, nikogo nie mam do opieki dziadków już niestety nie ma. Dziękuję i pozdrawiam
Najszybszą i najlepszą odpowiedź dostaniesz udając sie do oddziału ZUSu.
Ja pytałem ale ogólnie z czym wiąże sie odmowa wyjazdu na przyznaną "odgórnie" Prewencję Rentową i usłyszałem że w takim przypadku zus sie tylko "ucieszy" bo odmowa wiąże sie z niemożnością ubiegania się o jakiekolwiek świadczenia w przyszłości, o ubieganiu sie o rente to już w ogóle nie ma mowy. Najkrócej mówiąc dla zusu odmowa wyjazdu = zdrowie. Pani powiedziała mi wprost że odmowa zamyka mi wszelkie możliwości jakichkolwiek roszczeń gdyby nie daj Boże w przyszłości wynikły jakies powikłania związane z tą jednostką chorobową.
Przejdź sie do Zusu,, i popytaj. Powiedz wprost jaką masz sytuację i czy nie ma możliwości zmiany na rehabilitację ambulatoryjną. Wtedy bys tylko gdzieś przychodziła na zabiegi będąc resztę czasu w domu.
Ps. nie wiem jaka masz chorobę czy wypadek ale jeśli chodzi o narząd ruchu to poznałem osobę której ZUS sie "przyj**ł" i cofnął świadczenie po kontroli domowej na której wyszło że kobieta opiekuje sie małym dzieckiem uznając czynności wykonywane przy dziecku jako działanie szkodzące zdrowiu i opóźniające powrót do zdrowia. Nie interesowało ich że babki nie ma kto przy dziecku zastąpić.