24.09.19 Muszyna do C R i P
Re: 24.09.19 Muszyna do C R i P
1.Jedzenie bardzo smaczne, zróżnicowane i (jak dla mnie) w zupełności wystarczająco duże porcje, niektórzy narzekali na zbyt małą ilość masła i ziemniaków. 2-3 razy w tygodniu kolacja "na gorąco", średnio 4-5 w tygodniu ciasto do obiadu lub kolacji, albo drożdżówka wypiekana na miejscu.
2. Zabiegi raczej ok. Zajęcia na basenie bardzo fajnie prowadzone, zabiegi wodne bez uwag. Świetne zajęcia z psychologiem (nie warto ich unikać). Masaże reglamentowane.
3. Na miejscu nie ma żadnego sklepu, a do najbliższego jest spory kawałek. Warto przywieźć ze sobą np. mleko do kawy w małych opakowaniach, żeby nie zaczynać turnusu od biegania do sklepu. Nie ma lodówek, ale ja spokojnie przechowywałam mleko w opakowaniach 0,5 l na balkonie.
4. "Palacze" maja do dyspozycji altankę na zewnątrz. Palenie na balkonach ryzykowne ze względu na kary finansowe.
5. Pokoje skromne, ale spokojnie można w nich przeżyć 3 tygodnie bez uszczerbku na zdrowiu.
6. Pilnujcie łyżeczek w pokojach (z literką "P") i kubków, bo przy zdawaniu pokoju jest to bardzo skrupulatnie rozliczane.
7. Kot sanatoryjny ma na imię Muszynka i bardzo lubi być głaskany i miziany. Saszetki mile widziane - fioletowa miska w altance.
8. Uśmiech otwiera wszystkie drzwi, a to jak będzie i jakie będziecie mieć wspomnienia, zależy wyłącznie od Was.
Miłego pobytu!!!
-
forumowicz
Kochani! Cieszcie się z pięknych widoków i sami twórzcie fajną atmosferę. A jak Was coś zirytuje, to wleźcie na górkę do "Ogrodów Zmysłów", połóżcie się na bujanej ławce i policzcie chmurki. Albo powędrujcie na zamek. Endorfinki gwarantowane. Powodzenia, Kochani!
Pozdrawiam