Matczyna emerytura
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: Matczyna emerytura
A tak na marginesie i tak każdego z nas klepną łopatą na koniec i zamienimy się w kupkę luźnych atomów
PS
A kto ci wpoił totalną opozycję ? kolego sympatyczny i nie zamierzam
-
forumowicz
- BozenaMat
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 lip 2018 18:32
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 45 razy
Jaka zazdrość Max? Akurat ja jestem w gronie kobiet, które powinny być za Matczyną emeryturą, a jednak jestem przeciwna. Moja emerytura jest śmieszna, ale był to mój wybór, moja decyzja, by postąpić tak, a nie inaczej. Nie liczę więc na to, że państwo weźmie za moją decyzję odpowiedzialność i mi dorzuci coś do emerytury.Max pisze: 06 lip 2019 13:48 Zagladacie ludziom do garnuszka,że ten dostał a ten nie,wręcz szlak Was trafia z tego powodu, to jest czysta zazdrość i nienawiść!
I z tym się zgadzam. Jeżeli tak ochoczo państwo rozdaje pieniądze... komuś je zabiera. A komu? Nam.lubelanka64 pisze: 06 lip 2019 13:55 Jeśli rząd mówi, że komuś coś da, to znaczy, że zabierze tobie, bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy"
-
forumowicz
Problem, czy ludzie którzy zostali obdarowani naszym zaufaniem, podejdą do spraw społecznych tak jak trzeba.
Byli już wszyscy u władzy, i w większości zapewne nie żałują tego...
Tylko My tu ciągle o sprawiedliwych emeryturach, rentach itd....Coś tu nie gra
-
forumowicz
- ricolo666
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lip 2017 21:11
- Oddział NFZ: Lubelski
-
forumowicz
Ja poprawy swojego bytu i moich bliskich nie widzę. W żadnej sferze.
I na tym zakończę
Dosyć bicia piany....
- ricolo666
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lip 2017 21:11
- Oddział NFZ: Lubelski
Uwarzasz ze 1500 zl. to godna placa??,bardzo dobrze ze niechca isc zataka ponizajaca place ,moze wrescie pseudo biznesmeni to zrozumia,nie takie pienidze uciekaly do kieszeni mafi z Vat i jakos nikomu to nie przeszkadzalo,a tu wielkie halo.Wyplata 500 +,emerytura matczyna napedzaja koniunkture to tez trzeba zauwarzacBozenaMat pisze: 06 lip 2019 10:15 Od początku czytam wypowiedzi w tym temacie, ale jakoś jeszcze się nie odezwałam. Jestem przeciwna rozdawaniu naszych pieniędzy. W większości dostają osoby, które wykorzystują całą tę sytuację. Ot choćby 500+. Ileż to razy słyszałam... po co mam iść do pracy za 1500 zł, jak mam trójkę dzieci, to na nie właśnie tyle dostanę? Są ośrodki pomocy, to one powinny zrobić wywiad i jeżeli jest taka konieczność pomóc tym, którzy napradę tej pomocy potrzebują. Nie twórzmy sytuacji..... bo mi się należy więc dajcie.
Po urodzeniu trzeciej córki sytuacja zmusiła mnie, by przerwać pracę. Córka była alergiczką i miałam alternatywę. Albo przedszkole i leki, albo dom (myty z rana od góry do dołu, pościel prana codzienie, 2 pluszaki na zmianę lądujące w zamrażarce).... Wybrałam to drugie. Córka była bez leków, ile się nalatałam z mopem, to tylko ja wiem. Było ciężko z jednej pensji, szczególnie jak starsze poszły na studia. Ale udało się. Córka na tyle, na ile się dało wyszła z alergii. Wszystkie pokończyły studia, a ktoś, kto miał dzieci na studiach wie ile to kosztuje. Nie żałuję swojej decyzji, choć przez to moja emerytura jest groszowa. Ale nie domagam się, by państwo mi coś dopłacało. To była moja decyzja, moje postanowienie, ja muszę się z tym zmierzyć. Uważam pomysł matczynej emerytury za chybiony. Jeżeli Państwo stać na rozdawanie pieniędzy, niech na każde dziecko da jakąś symboliczną kwotę, dodatek do wypracowanej emerytury.... a nie emerytura, bo ktoś tam postanowił bumelować i teraz żąda, by go wesprzeć.