Matczyna emerytura

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Matczyna emerytura

Post autor: forumowicz »

Koniec dyskusji z mojej strony
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Dziękuję, ale bogactwo na koncie nie czyni mnie szczęśliwym, a do grobu tego nie wezmę :lol: .
A tak na marginesie i tak każdego z nas klepną łopatą na koniec i zamienimy się w kupkę luźnych atomów :lol:
PS
A kto ci wpoił totalną opozycję ? kolego sympatyczny i nie zamierzam :lol:
forumowicz

Nie interesuje mnie Twoja opcja polityczna,do niczego mi to nie jest potrzebne, napisałeś mnie oceniając, a ja nikogo nie oceniam,również pozdrawiam kolego sympatyczny
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

Max pisze: 06 lip 2019 13:48 Zagladacie ludziom do garnuszka,że ten dostał a ten nie,wręcz szlak Was trafia z tego powodu, to jest czysta zazdrość i nienawiść!
Jaka zazdrość Max? Akurat ja jestem w gronie kobiet, które powinny być za Matczyną emeryturą, a jednak jestem przeciwna. Moja emerytura jest śmieszna, ale był to mój wybór, moja decyzja, by postąpić tak, a nie inaczej. Nie liczę więc na to, że państwo weźmie za moją decyzję odpowiedzialność i mi dorzuci coś do emerytury.
lubelanka64 pisze: 06 lip 2019 13:55 Jeśli rząd mówi, że komuś coś da, to znaczy, że zabierze tobie, bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy"
I z tym się zgadzam. Jeżeli tak ochoczo państwo rozdaje pieniądze... komuś je zabiera. A komu? Nam.
forumowicz

Nikt jeszcze nie wymyślił idealnego ustroju, idealnego prawa itd.
Problem, czy ludzie którzy zostali obdarowani naszym zaufaniem, podejdą do spraw społecznych tak jak trzeba.
Byli już wszyscy u władzy, i w większości zapewne nie żałują tego...
Tylko My tu ciągle o sprawiedliwych emeryturach, rentach itd....Coś tu nie gra :?
forumowicz

Uszczelnianie podatków,zabieranie cwaniakiem,etc etc, kto pracuje,jest sprawiedliwy,nie może się obawiać,że mu zabiorą,a skoro tak piszesz ,to napisz konkretne ile zł rząd PiS zabrał ci w ciągu kilku lat? myślę że raczej dostałaś podwyżki,więc Ci nie zabrał, rzucają się przedsiębiorcy,bo ciężej im zarobić,ile stracili na tym że pracownik zyskał 100 zł?to są dyskusje bez sensu,pracodawca zarabia miesięcznie np 100 tys zł, a szary pracownik u niego 1900. zł,taką tragedia jakby pracodawca zarobił mniej np 90 tys a pracownik 2500 zł? stało by się coś?chyba nie, najwyższej pracodawca nie kupił by sobie butów za tysiąc zł,a pracownik kupił za 200 a nie 100, Cały czas chodzi mi o to aby było w kraju coraz lepiej,dostali 500+ i co tragedia? dlaczego?niech mają niech się cieszą,co z tym zrobią zupełnie inny temat,to samo było o księżach,film przed wyborami na zamówienie,i co?każdy ksiądz to pedofil?to są normalni ludzie,zawsze się znajdzie czarna owca,temat tego wątku,matki dostaną kasę niech dostaną kasę może 3 osoby na 10 niesprawiedliwie,ale 7 sprawiedliwie!i znowu wytykanie że dostaną, pilnujcie swoich dochodów, nie interesuje się dochodami innych,bo to jest zazdrość,takie dyskusje są bez sensu
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: ricolo666 »

Dokladnie Max ,w innych krajach tez sa dodatki do dzieci od lat ,a skoro tak gonimy Europe to czemu sie burzycie ,na uchodzcow za poprzedniego rzadu byla kasa i chetnie by ich przygarneli bez wzgledu na ilosc ,a tu dla swojch Wam szkoda ,na Lgbt tez jest kasa i tu siedzicie cicho ,HIPOKRYCI .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

..moja babcia mawiała .... jesli kogoś przezywasz , to sam się tak nazywasz ;)

Miłej niedzieli :D
forumowicz

Riccolo spasuj i zastanów się kogo określasz mianem hipokrytow przez duże H. Mnie osobiście obrażasz. Idź dzień święty święcić, szczerze a nie na kolanach z nienawiścią i obłudą w sercu jak Ci, których bronisz. I pamiętaj, że pieniądze na drzewach nie rosną... W przeciwieństwie do lawinowo i zupełnie przypadkowo rosnących cen, szczególnie żywności. To dopiero początek. I czytaj hipokrytow ze zrozumieniem, jesteśmy przeciwni choremu rozdawnictwu jak leci. Tyle.
Ja poprawy swojego bytu i moich bliskich nie widzę. W żadnej sferze.
I na tym zakończę
Dosyć bicia piany....
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: ricolo666 »

BozenaMat pisze: 06 lip 2019 10:15 Od początku czytam wypowiedzi w tym temacie, ale jakoś jeszcze się nie odezwałam. Jestem przeciwna rozdawaniu naszych pieniędzy. W większości dostają osoby, które wykorzystują całą tę sytuację. Ot choćby 500+. Ileż to razy słyszałam... po co mam iść do pracy za 1500 zł, jak mam trójkę dzieci, to na nie właśnie tyle dostanę? Są ośrodki pomocy, to one powinny zrobić wywiad i jeżeli jest taka konieczność pomóc tym, którzy napradę tej pomocy potrzebują. Nie twórzmy sytuacji..... bo mi się należy więc dajcie.
Po urodzeniu trzeciej córki sytuacja zmusiła mnie, by przerwać pracę. Córka była alergiczką i miałam alternatywę. Albo przedszkole i leki, albo dom (myty z rana od góry do dołu, pościel prana codzienie, 2 pluszaki na zmianę lądujące w zamrażarce).... Wybrałam to drugie. Córka była bez leków, ile się nalatałam z mopem, to tylko ja wiem. Było ciężko z jednej pensji, szczególnie jak starsze poszły na studia. Ale udało się. Córka na tyle, na ile się dało wyszła z alergii. Wszystkie pokończyły studia, a ktoś, kto miał dzieci na studiach wie ile to kosztuje. Nie żałuję swojej decyzji, choć przez to moja emerytura jest groszowa. Ale nie domagam się, by państwo mi coś dopłacało. To była moja decyzja, moje postanowienie, ja muszę się z tym zmierzyć. Uważam pomysł matczynej emerytury za chybiony. Jeżeli Państwo stać na rozdawanie pieniędzy, niech na każde dziecko da jakąś symboliczną kwotę, dodatek do wypracowanej emerytury.... a nie emerytura, bo ktoś tam postanowił bumelować i teraz żąda, by go wesprzeć.
Uwarzasz ze 1500 zl. to godna placa??,bardzo dobrze ze niechca isc zataka ponizajaca place ,moze wrescie pseudo biznesmeni to zrozumia,nie takie pienidze uciekaly do kieszeni mafi z Vat i jakos nikomu to nie przeszkadzalo,a tu wielkie halo.Wyplata 500 +,emerytura matczyna napedzaja koniunkture to tez trzeba zauwarzac
Zablokowany