Flora zal mi CIEBIE za tak zawezone horyzonty myslowe.Moze sie zdziwisz ale tak swietuje dzisaj,i tez mnie obrazasz nasmiewajac sie z tego .Co do cen to mamy susze przepomonam jak niewiesz ,a ponadto jest to tez w jakims stopnu spowodowane pazernoscia sprzedajacych.Jest wolny rynek i to on reguluje nam tez i cenyFlorka pisze: 07 lip 2019 09:08 Riccolo spasuj i zastanów się kogo określasz mianem hipokrytow przez duże H. Mnie osobiście obrażasz. Idź dzień święty święcić, szczerze a nie na kolanach z nienawiścią i obłudą w sercu jak Ci, których bronisz. I pamiętaj, że pieniądze na drzewach nie rosną... W przeciwieństwie do lawinowo i zupełnie przypadkowo rosnących cen, szczególnie żywności. To dopiero początek. I czytaj hipokrytow ze zrozumieniem, jesteśmy przeciwni choremu rozdawnictwu jak leci. Tyle.
Ja poprawy swojego bytu i moich bliskich nie widzę. W żadnej sferze.
I na tym zakończę
Dosyć bicia piany....
Matczyna emerytura
- ricolo666
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lip 2017 21:11
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Matczyna emerytura
-
forumowicz
Pogadajmy lepiej o pogodzie w innym temacie... Byleby nie było tylko, że panująca susza to wina T...a.
Pa
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Wagon został podstawiony nie wysprzątany i w perspektywie dalszej podróży może byc Fajnie
Prosze Państwa
Nikt przy zdrowych zmysłach nie neguje POMOCY .
Dzieciom
Starszym
Niepełnosprawnym
Natomiast wielu neguje rozdawnictwo .
Słane przypowieści o Wędce i Rybie .
Zamiast dać wędkę -Daje się POLĘDWICĘ z Dorsza .
Jestem pokoleniem gdy Mój Św Pamięci Ojciec otrzymywał na mnie całe 19 złotych rodzinnego , na siostrę otrzymywał całe 35 złotych .
Ja gdy wychowywałem dzieci nie otrzymywałem NIC
Kto sprawował władze SLD , PC, Solidarność , PO i inni nawet nazw Partii nie wymienię bo Człowiek ten sam a w kolejnej Partii.
Pamiętam czasy KIEDY BYŁEM MILIONEREM -Wy tez to pamiętacie choć minęło juz ponad 24 lata.
Od ponad 30 w tym KRAJU płacimy podatki.
Pamiętamy gdy podwyższano nam pobory o 19% aby.
Odwołujemy się ,że w panują mafie Vatowskie paliwowe lekowe żywieniowe etc
Dziś w tym kraju mamy jedne z NAJWYŻSZYCH podatków w Kraju z co Najgorsze niedoprecyzowaną ordynacją podatkowa .
Tak zaleznie co robisz i dla kogo Płacisz inny PODATEK a każdy US ma swoją interprretację .
Powołujemy się na anglików że tam od 100 Funtów płacimy około 10% w Polsce od 100 złotych - podatków jest ponad 40% a tak Najwięcej placi ten ROBOL
Bo już wolne zawody mają koszty i płacą na poziomie 10% , rolnicy maja tylko 3%
My Naród od 20 lat mamy stała stawkę wolną od podatku ALE już Panowie i Panie Posłowie maja kilka razy wyższa nie wspominając o wolnych dietach .
Ktoś zadał pytanie czy wypłata SŁAWNEGO 500+ miało wpływ na podwyżki .
TAK porównując w ciągu ostatnich 4 latach podstawowe ceny leków ,które mam zaordynowane zdrożały rok do roku średnio o ponad 150 złotych rocznie ( jako niepełnosprytny mam faktury i widzę różnice w roku 2014 pakiet miesięczny to 680-700 złotych miesięcznie dziś ponad 1500 złotych)
Podrożały leki dla Osób po przeszczepach z RYCZAŁTU( 3,5)) na 800 złotych Insuliny -Program 75+ o ponad 50% -Dziękuje Panie Radziwił w tym programie leki dla seniora sa substytuty
Podrożały sławne opatrunki z 2000 do prawie 8000 - dla dzieci z SB
Fakt obecny rząd wziął przykład z Państwowych Firm i ich wzorem gdy Były Kredkowe wprowadzono 300+ dla ucznia .
Super
Wymaga na samorządach aby otwarto na nowo Kuchnie i Stołówki w szkołach -Super Informacja Obiad 3 daniowy ma kosztować poniżej 4-5 złotych -TYLKO zasadnicze pytanie KTO ma dołożyć do wszak oprócz wsadu potrzeba Intendenta , dietetyka , kucharza pomoc -Nalezy adoptować też pomieszczenie wg Standardów
Koszt takiego obiadu to 14 złotych Kto pokryje BRAKUJĄCE 10 złotych ??
Samorząd
Czyli My mieszkańcy będziemy musie odprowadzić wyższe podatki za ..wodę śmieci czy.....
Jest to portal Sanatoryjny
Bywamy i nieraz gdzieś ktoś napisze coś na temat żywienia w sanatoriach , Nie wspominam o słanym memie Ministra Zdrowia ,że do Szpitala nie przychodzimy jeść
W ciągu 4 lat płaca minimalna została podniesiona z 1650 na 2250 całe 400 złotych z tej płacy są składki zdrowotne z których podnoszone są stawki Żywieniowe
Czy wiedzie Drodzy Mili ile podniesiono stawkę w Sanatoriach Szpitalach a o ile w ..więzieniach ?
Szpitale sanatoria domy opieki =ZERO słownie 0 złotych
Więzienia do stawki 21 złotych z wyborem diet
Czy Ktoś w państwowym Szpitalu miał wyboru 2 rodzajów zup czy 2 dań
Jeden z Panow wspomniał że przed wyborami pojawił się Film o nieprawościach w KK - Temat omawiany w tym kraju wybory będą w pażdzierniku póżniej Prezydenckie czyli lepiej nie puszczać i niech nadal dzieje się zło .
A może wzorem wprowadzić PODATEK niech wszystko będzie TRANSPARENTNE niech i wielebny zapłaci SWÓJ PODATEK niech zniknie taca .
Niech będzie w Całym Kraju jedna Stawka za Pogrzeb Chrzest czy Komunię ( Ostatnio w jednej z Parafii Wielebny bo jest kolekcjonerem Pioro Parkera zażyczył sobie Pioro za kilka tyś złotych )
WRACAJAC do tematu
Dlaczego nie można uchwalić transparentnej Ustawy 35 lat składkowych ozusowanych idziesz na Emeryturę
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
No to narzekajmy - jedziemy z tym koksem...
Pamiętam jak w 2012 Arłukowicz podpisał rozporządzenie pozwalające ograniczać dyrektorom szpitali ilość pielęgniarek na dyżurach.
Dlatego teraz harują jak woły.
Jak dzisiaj widzę jego aktywność to mnie mdli.
-
forumowicz
Od 1989 roku do dziś mamy to co mamy.
Rządzili już wszyscy, i Wiesz co? Nie wiem co jest gorsze patrząc na kolejne rządy, mające kasę do dyspozycji i media które wszyscy po wyborach zawłaszczają. Czy pazerność na kasę, bo koryto blisko, czy cynizm, czy głupota, czy egoizm....
Tego nie brakuje nikomu, więc po co te personalia i niepotrzebne emocje?
Zarówno to co dobre i złe zawdzięczamy wszystkim, tzw.klasie politycznej
Pozdrawiam.
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy