Określenie -DZIUNIA
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Re: Określenie -DZIUNIA
Choć ..przyznam się ,że właśnie z ust Pani słyszałem ......ale Milf-y przyszły na ..tańce .
a wchodziły wg mojej oceny Atrakcyjne Kobiety w wieku 40-45 lat
Może to była forma zabłyśnięcia a może choć nie wyglądało na to Owe Panie chciały zabłysnąć znajomością określeń (:
-
forumowicz
używasz określenia dziunia na równi z milf i co uważasz , że to ok ? , pozytywne to ma być ?
i proszę nie p..... że wylewa się na Ciebie hejt
no cóż są różne osobowości , Twoja jest taka jaką szczerze przedstawiasz
- darek
- Przyjaciel forum

bibi pisze: 10 lip 2019 09:34 Darek , to ja nie rozumiem , a właściwie to rozumiem,
używasz określenia dziunia na równi z milf i co uważasz , że to ok ? , pozytywne to ma być ?
i proszę nie p..... że wylewa się na Ciebie hejt
no cóż są różne osobowości , Twoja jest taka jaką szczerze przedstawiasz
?????
Napisałem " Ja byłem PIERWSZYM ,który użył Sformułowania ..<<<<<DZIUNIA >>>>,
Nie ukrywam że od lat używam takiego OKREŚLENIA w stosunku do Atrakcyjnych Pań , nie podlotków ale Atrakcyjnych .
Wolę użyć określenia DZIUNIA niż ...MILF
Określenie może zbytnio idące w kierunku seksistowskim tak .ale Określenie Dziunia to Naprawdę nic Zdrożnego .
Prosze wskazać KIEDY Napisałem że .
Powtórzę WOLĘ Napisać czy Określić <<< Dziunia >>> niż określić co wyjaśniłem poniżej :
"Choć ..przyznam się ,że właśnie z ust Pani słyszałem ......ale Milf-y przyszły na ..tańce .
a wchodziły wg mojej oceny Atrakcyjne Kobiety w wieku 40-45 lat
Może to była forma zabłyśnięcia a może choć nie wyglądało na to Owe Panie chciały zabłysnąć znajomością określeń (:
Pierwsza fala HEJTU wylała się gdy pozwoliłem sobie na OKREŚLENIE -Młoda Damo
A teraz otrzymuję jakieś informacje ,że ...urażam Godność etc używając okreslenia ..Dziunia .
Po tym maratonie aż zastanawiam się jak POWINIENEM się zwracać każda FORMA Jest zła -oczywiście z moich ust, bo to że ktoś pozwala sobie nawet w stosunku do Max-a to
Bo wiadomo że po Maxie można jechać -fakt prowokuje aby rozruszać Towarzystwo -ale PROSZE zauważyć Czy Pan Zbyszek ( przedstawił się ) vel MAX kiedykolwiek kogokolwiek OBRAZIŁ
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 79 razy
Bibi, damy tak nie mówią.
Wiem, wiem to dla podkreślenia emocji. Ja sam na co dzień nie używam grubych słów, ale czasem dla podkreślenia emocji muszę. Wtedy wszyscy, którzy mnie znają wiedzą o co chodzi.
-
forumowicz
Może na przykładzie swojego imienia odniosę się do tematu .
Często spotyka się niepochlebne określenie "janusze " ,tutaj także parę razy użyte o ludziach powiedzmy delikatnie mówiąc odstających od panujących norm .Podobnie użyte określenie o którym tutaj piszecie "dziunia " wypowiadane z małej litery i z jakimś podtekstem może być uważane za obrażliwe .
Zdrobnienia imion są często dla innych może i dziwne ,zaskakujące ,ale tak jak piszecie w różnych rejonach kraju także różnie odbierane ,ważne żeby przekaz danego słowa nie sprawiał drugiej osobie przykrości
To tylko moje spostrzeżenia z którymi oczywiście nie każdy się musi się zgadzać .
Pozdrawiam
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 267 razy
- Podziękowano: 138 razy
-
forumowicz
- darek
- Przyjaciel forum

Zastrzel Mnie Januszu
Zabij bo użyłem słowa pochodzącego od Twego imienia
Ale prócz Zabicia Mnie zabij też TYCH którzy używają Imienia ADRIAN .
Jest wiele Znaczeń słowa .
Powinno Być też ZAKAZANE używanie Halinek Marianów czy Baś ile imion w języku polskim było uzywanych jako te przęsmiewcze .
LUDZIE troszkę EMPATII
UŚMIECHU
-
forumowicz
Każde imię użyte w niewłaściwy sposób może komuś sprawić przykrość .
Stosowanie ich jako dwuznacznych to w większości domena młodych ludzi z całą gamą innych określeń .
Zdecydowanie wolę przykładowo zatańczyć z Panią ,Kobietą czy Dziewczyną
Pozdrawiam
Strzelać nie będę ,a już na pewno nie w Twoim kierunku