Niepełnosprawność
- Smerfetka1
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 lut 2019 11:32
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 1 raz
Re: Niepełnosprawość
Waldek
wiem coś na ten temat też się zmagam z niepełnosprawnością mojego męża od 10 lat. Liczy się tylko to, że jesteśmy razem
, pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Smerfetko jesteście pięknie razem. Cieszę się że miałam okazję Was poznać i spędzić czas z Wami. Wiele osób mogłoby uczyć się od Ciebie co znaczy szacunek i miłość 

- Smerfetka1
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 lut 2019 11:32
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 1 raz
-
forumowicz
Niepełnosprawność dla mnie to nie tylko ograniczenie naszych możliwości fizycznych i psychicznych. Niepełnosprawność to brak potrzeby zrozumienia, wsparcia, wyciągnięcia ręki chociaż ktoś głośno nie woła o jej podanie. Niepełnosprawność to nieprawidłowa i krzywdząca ocena sytuacji ,drugiego człowieka i jego intencji, brak współodczuwania... Niepełnosprawność to prześmiewcze podchodzenie do tematów delikatnych, to słowa rzucone w eter bez pomyślenia gdzie dokładnie trafią i jakie szkody wyrządzą. Niepełnosprawność to fałsz, szukanie poklasku za wszelką cenę, słów wiele bez prawdziwej treści. Brak poczucia własnej wartości eksplodujący głupotą i chęcią poklasku. A naprawdę to potrzebujemy tak niewiele aby zrozumieć. Być tu i teraz. Tak naprawdę. Nie ma dla mnie znaczenia jakie są ograniczenia człowieka tylko to co widzę w nim samym.
Smerfetko...szacunek dla Ciebie i innych forumowiczów, którzy nie piszą o codziennym trudzie i smutkach
... mało o tym mówicie i tak trzeba... Rozumiem.
Smerfetko...szacunek dla Ciebie i innych forumowiczów, którzy nie piszą o codziennym trudzie i smutkach
... mało o tym mówicie i tak trzeba... Rozumiem.
-
forumowicz
Dzięki Alu serdecznealka50+ pisze: 16 sie 2019 22:45 Waldek...jeśli mogę pomóc w czasie Waszego pobytu w Kgu proszę daj znać...może podwieżć...pokazać dobre miejsca...coś doradzić lokalnego...pytaj.....pozdrawiam.![]()
-
forumowicz
-
forumowicz
Moze i ja niepełnosprawny , no bom z tego przesłania wyczytał nabijanie sie z osób niepełnosprawnych .
Wkrótce pojawi się osoba , która nam wytłumaczy
Wkrótce pojawi się osoba , która nam wytłumaczy