Zabiegi w weekend
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Re: Rymanów Zdrój
Przewrotnie zapytam po jakie "licho" chcesz jechać do domu? Przyjechałaś na turnus,
oderwałaś się od codzienności, to poświęć ten czas na rehabilitację i odpoczynek, a nie
zamęczaj się wędrówkami do domu. To tylko trzy tygodnie minus dwa dni.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

Później sama będziesz się z tego śmiała, a do domu pojedziesz z "ciężkim" sercem, że to już koniec turnusu.
Jak zwierzakami ktoś się zajmie od poniedziałku do piątku to i na weekendzie też sobie poradzi.
Taka chwilowa rozłąka wszystkim zrobi dobrze. Pisałem Ci, to Twój czas i wykorzystaj go na maxa
bo na następny trzeba dłuuuuugo czekać.
- ricolo666
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lip 2017 21:11
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Zabiegi w weekend
-
forumowicz
Sanatorium to czas dla Ciebie.
-
forumowicz
Zgadzam siew poprzednikami piszącymi ze skoro zwierzaki będa pod opieką od pon do piątku to nikogo nie rozerwie jak będą i w weekend.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

Poniżej cytat z mojego postu, który przeniosłem z innego tematu.
To nieprawda, że na turnusach ZUS - u są twarde zasady. Wszystko zależy od ośrodka, a raczej jego kierownictwa.
Pobyt zeszłoroczny (prewencja rentowa ZUS) , miesiąc wrzesień - koniec turnusu w niedzielę; bez problemu można było
wyjechać w sobotę po zabiegach, które specjalnie w tym dniu "ściśnięto" na godziny poranne. Oczywiście jeśli ktoś
chciał mógł zostać do niedzieli. Jedna osoba z powodu ważnych spraw rodzinnych zakończyła, bez żadnych konsekwencji,
turnus kilka dni wcześniej. Jakby tego było mało, (turnus obejmował cztery weekendy bo zaczynał się w czwartek) to bez
żadnych problemów można było uzyskać przepustkę od soboty po zabiegach do niedzieli wieczorem. Jak ktoś zadeklarował,
że zostaje na miejscu, to przepustkę można było otrzymać od piątku po zabiegach do poniedziałkowego, porannego zabiegu.
Warunek był tylko taki, że trzeba było być na zabiegach w sobotę. Reszta czasu do swobodnego wykorzystania. Więc jak widać
można, ale nie wszędzie. Świadomie nie podaję profilu leczenia i miejsca kuracji żeby komuś nie narobić żadnych problemów bo
nie wiem czy aż taka swoboda na tych turnusach jest dopuszczalna.
-
forumowicz