BUSKO ZDRÓJ prywatnie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
nospa
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 31 sie 2019 16:38
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: BUSKO ZDRÓJ prywatnie

Post autor: nospa »

:oops: :oops:
Chamader uspokuj się!
18.08 wróciłem po 4 tygodniach z 21 Wojskowego w lepszym i skuteczniejszym sanatorium nie byłem.
Wszystko na + (a ponoć jestem roszczeniowy)personel,zabiegi,jedzenie,ciągi komunikacyjne z windami na półpiętra.Polecam z całego serca!
Chamader
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2017 16:44
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chamader »

<<nospa>> .... to tylko pogratulować, nie każdy ma możliwość leczyć się w takich kurortach......
Życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia........ :roll:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Przepraszm , bo nie podziękowałam za opinie , ale tempo zycia nie zawsze pozwala przejrzec wszystkie opinie ... W koncu pojechalismy z mężem do WŁÓKNIARZA , niezawodnego od lat. Niestety tym razem trafiłam na lekarza który na przywitanie powiedział KLIENT NASZ PAN , PŁACI I WYMAGA ..., po czym zakwestionował wszystkie zabiegi jakich oczekiwałam. Bardzo walczyłam o KRIOKOMORĘ , ćwiczeń w basenie nie dostałam bo nabawię się choroby , natomiast jaki dostałam siarkę nie dostałam borowiny.... poczekam aż pan doktor przejdzie w stan spoczynku ( emerytura )i wtedy pomyslę o ponownym wyjeździe do WŁÓKNIARZA.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Witam wszystkich forumowiczów.
Tym razem kilka słów o sanatorium NIDA ZDRÓJ do którego jeszcze rok temu ciężko było się dostać ( prywatnie). Tu pobyt trzeba było zamawiać z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem , co dla osoby czynnej zawodowo jest niemożliwe. Pandemia zweryfikowała wszystko. Zadzwoniłam dwa tygodnie wcześniej i pakowałam walizke.
Zabiegi .... jak zawsze rewelacyjne
Pokoje wołają o mocne odświeżenie ( remont )
Wyżywienie .... porażka :cry:
W czasie gdy sanatorium zarządzał poprzedni prezes , wszystko było na najwyższym poziome. Z łezką w oku wspominam domowe wyżywienie , szykowane przez panie kucharki z własnych przetworów. Panie na zime robiły wszystko co porządna gospodyni w spiżarni miec powinna. A potem wykorzystywały to w sanatoryjnej kuchni. Codziennie były swojskie wypieki ...ciasta , bułeczki , drożdzowe pachnące rogaliki . W ten sposób za skromne fundusze można było wyczarować syte , przepyszne , domowe wyzywienie . Teraz , no cóż zmieniło się ...na gorsze . Nastepny wyjazd do WŁÓKNIARZA. Mam nadzieję że w końcu uruchomią nowy basen.
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Post autor: bogjan »

Byłem w Busku z 10,15 razy w skali do 10 to Wojskowy 10pkt,Włokniarz 8pkt,Słowacki 8pkt,Rafał 8pkt,Krystyna kiedyś była dobra teraz 6pkt.
Awatar użytkownika
Jankaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2020 08:19
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Jankaa »

Bogjan czy warto pojechać do Włokniarza?
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Post autor: bogjan »

Tak ,tylko nie w tych czasach pandemii.....byłem cały wrzesień do 21.09.2020.Zabiegi super i miałem pogodę super,poza tym nudy...........Ludzie sie boją,rezygnują z sanatorium,przyjeżdzają tzw... zwroty..Pozdrawiam.
Gość

Post autor: Gość »

A co to, zwroty to jakaś druga kategoria kuracjuszy? 🤔.
Same smutasy i aspołeczniki? 🤔
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Wszędzie już dzielenie ludzi 😨
To jakiś koszmar co się z ludźmi dzieje 🙄
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

ewasz pisze: 29 wrz 2020 14:39 Wszędzie już dzielenie ludzi 😨
To jakiś koszmar co się z ludźmi dzieje 🙄
Przypomnij sobie Ewasz co się działo gdy na śląsku testowali górników...więc nie dziwi mnie,że ludzie zaczynają sami siebie dzielić na lepszych i gorszych...na tych co jadą z NFZ i na tych co płacą🙁🙁🙁
ODPOWIEDZ