Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
kama dziękuję, z niecierpliwością będę czekał na jakiekolwiek informacje. Będę jechał z Podkarpacia, prawie 750 km samochodem. Pytałem czy jest możliwość przyjechania wieczorem dzień wcześniej, więc jest taka możliwość. W tym przypadku nocleg kosztuje 115 zł i nie jest to równoznaczne z zakwaterowaniem w docelowym pokoju. Podobno pokoje są tylko 2 i 3 osobowe. Pozdrawiam
Byłam w Arce spa w maju 2017. Osrodek b. Duzy. Warunki rzeczywiście b. Dobre ale pokoje 3os. Na samym dole są trochę ciasne. Warto przyjechać dzień wcześniej. Baza zabiegowa bez zarzutu, świetny basen i ćwiczenia w wodzie. Poza regularnymi zabiegami warto korzystać z darmowych atrakcji - raz w tyg. Joga z instruktorem, nauka tańca i in. Codzienne dancingi a bodaj w weekendy recitale fortpianowe. Warto zobaczyc też co sie dzieje w kawiarniach na ostatnich piętrach bo mają oddzielny program artystyczny. Widoki z góry najpiękniejsze!
Jedzenie raczej sanatoryjne - bez szalu ale i nie złe. Czasami kuchnia błysnela np. kurczak w sosie z kurkumą (bylam na diecie). Brakowało mi zup mlecznych - codziennie są platki kukurydziane z mlekiem na oddzielnym stoliku, ale ja lubię urozmaicone.
.
.
Ann367, dzięki za info. Mam jeszcze pytanie dot .przydziału pokoju, rozumiem że jedynki są raczej nieosiągalne a jak zdobyć dwójkę? O której trzeba być aby otrzymać względny pokój, czy godziny dostania się do lekarza i godziny zabiegów zależą od godziny przybycia? O której z rana ustawia się kolejka do przyjęcia?
Ja przyjechałam dzień wcześniej i już wtedy dostałam pokój. dwójkę. Ponieważ pokój był od strony gdzie za.oknem budowano apartamentowiec i jak dla mnie było za głośno prosilam o wymianę pokoju i nie było problemów - przydzielono mi dwójkę w innej części osrodka. Nie wiem jaka jest zasada przydzialow. Wiem że oprocz zwykłych dwójek i trójek są tzw. studia czy segmenty - dwa pokoje dwuosobowe ze wspólną łazienką. Mieszczą się one w wysokiej części budynku i te od.północy mają cudowny widok na morze.
Kolejek wielkich na recepcji nie widziałam, przyjęcia idą bardzo sprawnie, może dlatego że turnusy wymieniają się częściowo co tydzień na nie wszyscy na raz. Tloczniej nieco jest w godzinach przyjazdu dalekobieznych pociągów, ale kolejek znanych z innych sanatoriów czy jakichś numerkow nie ma.
Przydział do lekarza dostaje sie też na godzinę - idzie zatem sprawnie.
Rozplanowanie zabiegów chyba nie zależy od godziny przybycia bo robią to pielęgniarki na podstawie zlecenia lekarskiego. Zresztą czasami można negocjować godziny zabiegów z samymi rehabilitantami.