Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Przyjeżdżam z mężem , ja na skierowanie on prywatnie tylko z noclegiem. Na szczęście tak się udało. Tylko zapomniałam się zapytać jaki to pokój. W ostateczności przed wyjazdem jeszcze tam zadzwonię. Jagódko w jakim przedziale wiekowym jesteś ? Ja od tego roku jestem emerytką. Może wypijemy razem kawę. Ty będziesz wcześniej to jeśli chcesz podaj nr pokoju. I może do zobaczenia. Pozdrawiam wszystkich.
Witam! Byłam w Lutym 2011 w pawilonie 1 .Osoby które przyjeżdżały tak póżno nie miały wyboru .Na moim turnusie była dziewczyna 20 paro letnia z panią pod 50 ....One sie dogadywały .Ale jest różnie .Ja bylam dobe prędzej .Ze spokojem wszystko załatwilam i zabiegi były o normalnych godzinach .Musisz pamietać o planowaniu zabiegów .Im pózniej będziesz to te zabiegi będą o póżniejszych godzinach .I cały dzień rozbity.3 lata temu byłam w Muszynie byłam tak póżno jak ty pani w recepcji stwierdzila że nie ma wyboru i musze być w pokoju z panią 75 letnią ,Niestety podniosla mi ciśnienie i się postawiłam .I znalazło się miejsce z panią 54 letnią.Więc reasumując radziła bym być dobę prędzej jeśli oczywiście możesz to zrobić .Nocleg kosztował wtedy 35 zł. ale masz pewność że będziesz w pokoju z osobą która będzie mniej więcej w twoim wieku .Pozdrawiam B
Oj, ale nas zasypało i cały czas pada.
Mieszkam w najstarszym i najwyżej położonym pawilonie Lotnik 1 i mogę mówić tylko o tym, co tu jest. Z całą pewnością pokoje są największym plusem tego obiektu. Opisywałam wcześniej, więc się nie będę powtarzać. Link do strony 23 WSUR z planem Lądka na którym zaznaczone są" nasze" budynki (W galerii zdjęcia przesłodzone)
Pytałam w recepcji, czy można wcześniej przyjechać. Ta można od 17:00, zakwaterują w tym pokoju w którym się będzie mieszkać ale trzeba zapłacić 45 zł za nocleg. Jeżeli nie będzie posprzątane, trzeba poczekać.
Też zmartwiła mnie ta wiadomość dotycząca przewozów. Sama zarezerwowałam przewóz do Wrocławia. Firma ma menedżera i z rozmowy z nim wynikało, że samochodów mają więcej i że jest to wiarygodna firma.
Pozdrawiam z zaśnieżonego Lądka Zdroju.
Jagódko, w pawilonie II pokoje są takie jak opisywałam. Ich wielkość i standard niewiele się różnią. Są podobne - niektóre tylko wcześniej bądź później remontowane. Zdecydowana większość to dwójeczki. Jak ja byłam kuracjusze zjeżdżali się przez cały dzień, do wieczora w zasadzie. A to na kogo się trafi to chyba łut szczęścia. Czasami z kimś starszym można się lepiej dogadać niż z młodszym. To zależy od osobowości, a nie od kalendarza. Pozdrawiam serdecznie.
Vademecum, jaka jest struktura pokoi w "Lotniku"?
Witam wszystkich serdecznie
Mam skierowanie do pawilonu nr II w terminie od 25 stycznia ze względów organizacyjnych muszę być w pracy jeszcze w środę.Dojadę w czwartek rano. Czy jest po co jeszcze jechać? Czytając ostatnie wypowiedzi trochę się załamałam. Spróbuję poprosić Panie z recepcji, żeby zakwaterowały mnie z równolatką (mniej więcej). Albo jechać co będzie? Ktoś pisał ,że to loteria,pewnie trochę tak. Spróbuję dopomóc losowi. Pozdrawiam cieplutko w ten zimowy wieczór.
Za zakwaterowanie w pokojach odpowiedzialne są pielęgniarki.Spróbuj zadzwonić do oddziałowej pawilonu II na około 3 dni wcześniej.
BOK kwateruje prywatnych,żołnierzy z misji i hotelowych.Resztę osób pielęgniarki w poszczególnych pawilonach.
Możecie tutaj podglądać Lądek http://www.ladek.pl/cms/php/strona.php3 ... id_men=128
Kolczyk,wersalki są na pewno w jedynkach.
Vademecum,będąc w Pradze z tym przewodnikiem miałaś wyjątkowe szczęście.Spędziłam z nim kilka wyjazdów,krótszych i dłuższych i potwierdzam super opinię o nim.
Alice, nie wiem czy zawsze tak jest. Byłam niedawno, ze skierowaniem z NFZ-u. Kwaterowało mnie Biuro Obsługi Kuracjusza, podobnie jak wszystkich, którzy wtedy przyjeżdżali.Może pielęgniarki zajmują się poza godzinami urzędowania BOK-u . BOK pracuje od 7 do 19.
Alap, jasne, że jest po co jechać. Panie w BOK-u wpisując osoby do pokoju, notują też rok urodzenia, więc zdają sobie z tego sprawę i starają się tak dobrać, żeby były to osoby w zbliżonym wieku.
Kolczyku, widziałam jedynkę z wersalką. Ta, którą widziałam była niewielka, jak wszystkie pokoje w pawilonie II, złazienką i balkonem. Są też jedyneczki bez balkonu. Pozdrawiam.
A już żebym była bardzo dokładna, to panie z BOK-u kwaterują, przypisują do pokoju, dają kartkę, na podstawie której pani pielęgniarka wydaje klucz.
Lądek w śnieżnej scenerii piękny jest )