24.09.19 Muszyna do C R i P

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Tom44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2019 17:53
Oddział NFZ: Śląski

Re: 24.09.19 Muszyna do C R i P

Post autor: Tom44 »

Kto jeszcze w tym terminie zmierza kierunek Muszyna ze Śląska 😀
Tom44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Widzę że na razie nie ma chętnych co prawda jeszcze jest trochę czasu może się ktoś jeszcze zamelduje 😀
Jarek G
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2017 07:38

Post autor: Jarek G »

Nikt na forum się nie ogłasza a już na miejscu się okarze że jest bardzo dużo osób z naszych okolic wiem to z doświadczenia.
lenka777
Na forum od: 12 maja 2019 20:52

Post autor: lenka777 »

Witajcie! Właśnie wróciłam z turnusu ZUS (31.08 - 23.09.2019). W skrócie:
1.Jedzenie bardzo smaczne, zróżnicowane i (jak dla mnie) w zupełności wystarczająco duże porcje, niektórzy narzekali na zbyt małą ilość masła i ziemniaków. 2-3 razy w tygodniu kolacja "na gorąco", średnio 4-5 w tygodniu ciasto do obiadu lub kolacji, albo drożdżówka wypiekana na miejscu.
2. Zabiegi raczej ok. Zajęcia na basenie bardzo fajnie prowadzone, zabiegi wodne bez uwag. Świetne zajęcia z psychologiem (nie warto ich unikać). Masaże reglamentowane.
3. Na miejscu nie ma żadnego sklepu, a do najbliższego jest spory kawałek. Warto przywieźć ze sobą np. mleko do kawy w małych opakowaniach, żeby nie zaczynać turnusu od biegania do sklepu. Nie ma lodówek, ale ja spokojnie przechowywałam mleko w opakowaniach 0,5 l na balkonie.
4. "Palacze" maja do dyspozycji altankę na zewnątrz. Palenie na balkonach ryzykowne ze względu na kary finansowe.
5. Pokoje skromne, ale spokojnie można w nich przeżyć 3 tygodnie bez uszczerbku na zdrowiu.
6. Pilnujcie łyżeczek w pokojach (z literką "P") i kubków, bo przy zdawaniu pokoju jest to bardzo skrupulatnie rozliczane.
7. Kot sanatoryjny ma na imię Muszynka i bardzo lubi być głaskany i miziany. Saszetki mile widziane - fioletowa miska w altance.
8. Uśmiech otwiera wszystkie drzwi, a to jak będzie i jakie będziecie mieć wspomnienia, zależy wyłącznie od Was.
Miłego pobytu!!! :P
Tom44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj Lenka😊 Dzięki za cenne wskazówki ja startuje jutro oczywiście z pozytywnym nastawieniem 😀 mam nadzieję że pobyt będzie udany 😉 Pozdrawiam serdecznie
forumowicz

Post autor: forumowicz »

JAk miło , że ktoś jest zadowolony , dzięki Lenka :)
lenka777
Na forum od: 12 maja 2019 20:52

Post autor: lenka777 »

Ja z reguły bywam zadowolona :P Życie i choroba uczy pokory i doszukiwania się pozytywów w rzeczach małych. Ale bez frazesów! Naprawdę bardzo fajnie spędziłam 3. tygodnie w Muszynie. Wróciłam naładowana dobrymi emocjami i ciepłymi wspomnieniami. Oczywiście zawsze można znaleźć wady, a to ośrodka, że przestarzały, a to, że fizjoterapeutka była niemiła (może miała gorszy dzień? może pracuje za grosze?), a to, że się kluski rozgotowały... Tylko po co???
Kochani! Cieszcie się z pięknych widoków i sami twórzcie fajną atmosferę. A jak Was coś zirytuje, to wleźcie na górkę do "Ogrodów Zmysłów", połóżcie się na bujanej ławce i policzcie chmurki. Albo powędrujcie na zamek. Endorfinki gwarantowane. Powodzenia, Kochani!
Tom44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki Lenka masz rację pozytywne nastawienie to poctawa i nie ma co zwracać uwagi na bzdury 😉 życzę ci wszystkiego dobrego a zwłaszcza zdrówka! Pozdrawiam
Wanda T
Na forum od: 29 wrz 2019 14:00
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Wanda T »

Witam, wybiera się ktoś do Muszyny Zdròj w terminie od 7-8 listopada?
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ