Polskie Drogi Krajowe

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Polskie Drogi Krajowe

Post autor: andrzej1955 »

Witam,dawno nie korzystałem z krajówek bo autostrad jest dość sporo w Polsce-dzisiaj miałem zderzenie z rzeczywistością bo musiałem zrobić paręset kilometrów i stwierdziłem że za parę lat wszystkie te drogi będą tak zatłoczone że podróżowanie nimi będzie wielkim koszmarem,albo wręcz niemożliwe,dobrze że swoje kilometry zrobiłem przed chorobą-i wtedy kiedy dało się jeszcze jakoś jeździć-bo teraz to jest jedna wielka nerwówka-stąd biorą się filmiki o agresji kierowców wobec siebie-kultura jazdy też poszła do lasu a jazda lewym pasem wypasionymi furami z burakami za ich kierownicami to już niestety norma :geek: Pozdrawiam i Szerokiej Drogi Wszystkim Kierującym Życzę :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Re: Polskie Drogi Krajowe

Post autor: darek »

Andrzeju

My Polacy w Polsce nie umiemy korzystać z dróg ,autostrad.
Piszesz ,że jest wiele autostrad , tak są na osi Cieszyn-Gdańska Warszaw- granica z Niemcami, Niemcy- Ukraina przez Wrocław -Kraków.

Wspomniałem w pierwszym zdaniu że nie umiemy jeździć .
Tak jestesmy wszyscy Kierowcami zadziornymi bo On Wyprzedził to Ja mu pokarzę jedzie ze zużyciem 20 litrów na 100 i nie popuści bo On jest SZERYFEM.
Leci tym sławnym lewym pasem 150 km/godzinę i nie popuści bo...
Ale ten sam Szeryf już na Słowacji czy w Niemczech jedzie lewym pasem 80 /godzinę bo litr benzyny jest w EURISZO czy Pokuta na Słowacji rozpoczyna się od 500 euriszo dla polaków Bo SŁOWACY wyjątkowo mają kosę na Polaków za popisy.

Wspominasz Andrzeju ,że autostrady.
Pamietam jak dziś gdy oddano Gierkówkę z Częstochowy do Warszawy gdy w okolicach Radomska Mój Ojciec dał mi kierownicę.
Pamiętam około 100 km droga była pusta Pamiętam ta prędkość 120 km -Fiatem 125 w roku 1976 .

Dziś dzięki subwencjom z uni modernizujemy jako kraj drogi ok
PYTANIE tylko dlaczego tak mało i opieszale .
Nie wspominam tutaj o modernizacji Czestochowa-Łódź -Dlaczego wyłączone są odcinki po 20 km czy wszędzie są Prowadzone prace ? Dlaczego JEST LAT CIEPŁO nie prowadzone są 24 godziny na dobę ?
Dlaczego 120 km -Czestochowa-Łódź zamiast przejechać w 1 godzinę 20 minut jedziemy nawet i 3-4 godziny ??
Można zamknąć 10 km wybudować i rozpocząc inwestycję na kolejnych km ale NIE korek ma być na 120 km.

Kolejna Sprawa tzw Ściana wschodnia -Czy Andrzeju próbowałeś kiedykolwiek dojechać z Łodzi do ..... Chełma czy Zamościa lub przemieścić się z Rzeszowa do Białegostoku ew Suwałk .

Budowa to jedno ,ale kolejna sprawa pomijam już Jazdę na SZERYFA ale irytują mnie a troszkę jeżdżę irytują Mnie KOLIZJE
Każdy wypadek stluczka ma tysiące fotek.
Ostatnio na Autostradzie z Gdańska był wypadek koło ????? Kutna była Ofiara Śmiertelna i co
Wysiadł DEBIL z samochodu i robił fotki kręcił filmik po 10 minutach był na Yo-Tubie Syn wiedział co dzieje się przede mną !!!!
Kolejna Sprawa było głośno Glośna Akcja w mediach NIE dla Telefonu.
Zauważ 80% ludzi gada przez telefon podczas jazdy plus lub wtym około 30% pisze sms.

Zastanawiam się gdzie są ORGANY ,które mają to eliminować DLACZEGO nie ma kar za pisanie SMS czy gadających .

Od około roku 2005 są dostepne w samochodach zestawy Głosno mówiące przez Blutuha .
Ile kosztuje taki zestaw ????
500 złotych niektóre Nowe samochody fabrycznie wyposażone są w takie zestawy
Oczywiście jest to dyskomfort bo podczas jazdy rozmowę może prowadzić każdy w samochodzie ale............

Niestety Andrzeju Polacy są słabymi Kierowcami nie umiemy się zachować w sytuacjach ekstremalnych pomijam tutaj kolejną akcję Korytarz Życia bo zawsze za Karetką pojawi się DEBIL któremu się spieszy.
Nie umiemy jechać na suwak, nie Znamy Znaków oraz co ważne zaczynamy przyzwalać na jazdę po kielichu.

Ostatnia sprawa jest kilka Krajów ,które z chwilą zdania Prawa Jazdy zwracają poniesione kwoty na Polise ubezpieczoniową .

I OSTATNIA Sprawa nie umiemy powiedzieć DOŚĆ chodzi mi o Osoby w podeszłym wieku ,które kierują -ostatni przypadek kierowcy ponad 80 letniego który spowodował kolizję i smierć
Niestety Osobiście uważam ,że powyżej pewnej granicy wieku powinno się poddawać częście weryfikacji u Lekarz ale oczywiście za niżsża stawkę
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Kierowcami Polacy to są najlepszymi na...Świecie :roll: i dlatego jest taka sytuacja a nie inna,do tego dochodzą przepisy i procedury-nie zawsze jasne :!: Szerokości,Cierpliwości i Płynnej Jazdy Życzę i Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Na polskich drogach jest masakra( Przepisy o Ruchu Drogowym) a i owszem są :roll: co niektórzy przestrzegają :roll:
Mieszkam na takim osiedlu co to do domu wchodzi się bramką na kod...ok kto wbija kod ja i jakaś garstka ludzi...reszta wchodzi unosząc szlaban pilotem i udają że są autami (chyba) :roll: bo się nie chce chwilę pomyśleć nad liczbami :lol: :? :? :? społeczeństwo" spłaszczone maksymalnie"
W Trójmieście jazda samochodem staje się udręką...coraz częściej korzystam z b. dobrej komunikacji miejskiej...
ODPOWIEDZ