Termin wyjazdu ........I gdzie ......????

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
acik61
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2019 18:51
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Termin wyjazdu ........I gdzie ......????

Post autor: acik61 »

Insignia 2010 cytuję "nie widzę przeciwwskazań, a wręcz są 100% wskazania aby turnus otrzymać"
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Insignia 2010 »

No patrz to jakiś rozumny i znajacy zasady przydzialu .....ten co mnie badał sprawiał wrażenie jak by się Tu z marsa znalazł .....choć poprzednicy jego w innych latach znali tematykę .
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Acik trzymamy rękę na pulsie moze razem gdzies będziemy 👍👍
Awatar użytkownika
acik61
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Insignia? a też na narząd ruchu? - Miałem dobrego orzecznika (chyba :) ) znał się na rzeczy bo chirurg
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak narządy ruchu ....ten też dobry jest , nie pierwszy raz jestem na takiej komisji to można dostrzec jego fachowość ....poza tym mam opisy z kilku rezonansow ma czarne na białym ....I tak na prawdę jego zdanie nie jest nic warte .....bo i tak wyjazd mi się należy i tak , ale zetknął na papiery i obejrzał mnie dokładnie hihihihi
Awatar użytkownika
acik61
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Insignia
Z tą fachowością orzeczników to byłbym ostrożny. Mając wielkie problemy z kręgosłupem na wszystkich odcinkach (m.in. za rok operacja c5-c6) i dodatkowo z zerwanymi mięśniami w obu barkach przez orzecznika zostałem cudownie uzdrowiony i zdolny do pracy. Odwołałem się do komisji i w między czasie po wizycie w szpitalu -kwalifikacja w trybie pilnym na artroskopie obu barków (wiadomo "na raz" zrobią jeden).Jakie było moje zdziwienie, jak komisja utrzymała w mocy werdykt orzecznika :( (Nie mam takiej kasy na utrzymanie, by skutecznie przez rok bądź dłużej sądownie z nimi walczyć) minął rok - jestem po artroskopii lewego barku, prawy czeka "w kolejce" no i wrzesień 2020 ten kręgosłup szyjny. Sporo tego jak na jednego petenta, ale "głowa nie przyniesiona pod pachą" więc każdy "werdykt " orzeczników możliwy.
Pozdrawiam
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja się nie staram o rentę czy inna zapomogę zapomogę z ZUS pracuje u siebie a prewencja jest po to aby podleczyc takie osobniki jak ja i wygonic do roboty A to mi się należy raz w roku jak psu buda i miska ......A też mam szum ciągły w uszach od karkowego i ledzwiowy do kitu ze skrzywienie ale żyć trzeba
Awatar użytkownika
acik61
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Insignia
Ja też na komisji nie byłem w sprawie renty. Po półrocznym zasiłku chorobowym i trzech miesiącach zasiłku rehabilitacyjnego wnioskowałem o przedłużenie zasiłku rehabilitacyjnego ... i go nie otrzymałem
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja się o nic nie staram nie potrzebne mi to jest maja mi dac skierowanie A do tego mocne podstawy maja
justynab
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 paź 2019 22:33
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: justynab »

ZUS cudownie uzdrawia niestety,ale też dużo zależy jaki jest lekarz orzecznik.Ja na prewencję jadę i idąc na komisję nie miałam nic do stracenia.A doktorowa to masakra jakaś.Wiek ok.70 lat,szersza niż wyższa,ale to akurat nic.Pytała się z czym przyjechałam?A ja do niej : z kręgosłupem. :roll: To ona z wrzaskiem na mnie : ale co z kręgosłupem!!???No to ja : boli,nawet bardzo.Widziałam jej oczy skierowane do nieba :lol: .Głupie pytania to i głupie odpowiedzi,ale odpuściłam mówiąc jej że wszystkie badania są w teczce i proszę przeczytać.Ja się na tym nie znam i szukam pomocy.Zbadała mnie jakbym miała musztrę jakąś.Już myślałam że po złości mi nie przyzna,ale jednak dostałam. :shock:
ODPOWIEDZ