Stróże Centrum Szkol.Rehab.im Ojca Pio

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
rysiek
Na forum od: 30 gru 2009 11:35

Re: Stróże Centrum Szkol.Rehab.im Ojca Pio

Post autor: rysiek »

Byłem na poprzednim turnusie,u nas jeszcze nie było automatów na wrzątek i jedzenie jak na to sanatorium to było OK.
Poza tym ze wszystkim zgadzam się z poprzednikiem .T wygląda jak zakład karny (nawet ta wieżyczka na dachu to przypomina)
:( ;) ;)
Kasia
Na forum od: 03 gru 2009 08:34

Post autor: Kasia »

Koglut- przeczytałeś w ogóle swój post przed jego wysłaniem?
Bez ładu i składu ta Twoja wypowiedź. Pofatygowałam się, żeby policzyć, to co napisałeś: użyłeś 1574 znaków i nie użyłeś ani jednej kropki, żeby zakończyć zdanie!!!
Jeżeli na turnusie zachowujesz się tak jak wygląda Twoja wypowiedź, to nie dziwię się, że jesteś źle traktowany - chama traktują po chamsku! Ostre słowa, ale się zdenerwowałam.

Byłam w Stróżach w październiku - moją wypowiedź możesz przeczytać na 5 stronie tego forum.
Wprawdzie na moim turnusie nie było automatów do wrzątku, ale po wrzątek nikt też nie biegał do recepcji - powiedzmy sobie szczerze: zakaz zakazem, a grzałka albo czajnik był w każdym pokoju...
Sprzątaczki nie sprzątają? To nie hotel 5*, żeby sprzątać codziennie pokoje! Poza tym jak dbasz- tak masz!!! Uśmiechniesz się do jednej czy drugiej Pani sprzątaczki, zagadasz miłym słowem, to z pewnością posprzątają pokój. No ale to kwestia sprytu i kultury, a z tym chyba u Ciebie krucho...
Pragnę Ci również przypomnieć, że nie jesteś na wczasach tylko na prewencji ZUS - prawdopodobnie jesteś chory skoro Cię tam wysłali?
Dlatego nie ma co tak narzekać - tu reklamacji nie złożysz.

Nie bądź takim malkontentem. Rozejrzyj się dookoła - z pewnością jest tam z Tobą mnóstwo fajnych ludzi, którzy w tych nie całkiem sprzyjających warunkach nie narzekają, a wręcz przeciwnie dobrze się bawią i są zadowoleni!!!
Bierz z nich przykład i wykorzystaj pozostałe dni turnusu...

Pozdrawiam!
koglut
Na forum od: 16 lut 2010 12:44

Post autor: koglut »

Droga pani Katarzyno !!
Po to zrobiono to forum aby każy powiedział to co mysli o danym sanatorium , a nie po to aby pani która zjadła wszystkie rozumy pouczała innych ortografi i stylu pisowni , chcialem przekazać ludziom to co mysle o tym obiekcie a nie pokazywać im jak ładnie potrafie zakończyć zdanie kropką czy przecińkiem . (kropka)
Pisze pani ze zachowuje sie pochamsku , a skąd pani może wiedziec jak sie zachowuje to ze pisze o sanatorium w podniosły sposób nie oznacza ze jestem chamem , ale oczywiscie pani wszechwiedząca tak uważa too tak ma być . ( kropka )
Mówi pani ze to nie hotel 5* , ja prosilem sie pań sprzątaczek pare dni zanim łaskawie wbiegła oburzona do pokoju z mopem i zgrubsza przemyła podłoge , tyle !
ale oczywiście pani wszech wiedząca i wszechsprytna załatwia takie rzeczy jedną prośbą .(kropka)
Owszem są tu bardzo fajni kuracjusze , ale nie na tym rzecz polega ze ja będe wystawiał ocene sanatoriu według kuracjuszy , tylko według ich pracowników i stylu przeprowadzania zabiegów i o tym wlasnie pisalem w poprzedniej wypowiedzi , Owszem jeżeli pani przeleżała cały pobyt na łóżku popijając kawe i czytając ' Swiat Kobiety ' to gratulacje , mogło być naprawde ciekawie .( kropka ) Użyłem 4 kropek :)
JEDREK
Na forum od: 17 lut 2010 14:59

Post autor: JEDREK »

Witam byłych i przyszłych kuracjuszy tego przybytku.Przeczytałem uważnie wszystkie wypowiedzi tego forum i uważam że prawda jak zwykle jest po środku więc się tym zbytnio nie przejmuję.Jadę tam na turnus zaczynający się od 14.04.2010r.
Wybieram się samochodem i mam prośbę do byłych uczestników tych Zusowskich wczasów jak wygląda sprawa z parkowaniem auta. Nigdzie o tym niema ani słowa.Pozdrowienia Jędrek.
Ulik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2010 00:06

Post autor: Ulik »

Witam wszystkich ponownie :) Reasumując wszystkie wypowiedzi to OCENA TEGO UZDROWISKA WYGLĄDA MAKABRYCZNIE .Owszem są pozytywne opinie ale one głównie dotyczą "Towarzystwa"-a nie personelu i całokształtu w tym sanatorium .Nastąpiła tu chyba jakaś straszna pomyłka to nie my ludzie chorzy mamy swoim zachowaniem poprawiać opinię tego Centrum Szkoleniowego -ale personel i otoczenie mają nam pomóc powrócić do zdrowia -CHYBA TAKI POWINIEN BYĆ CEL TEGO OŚRODKA I WSZYSTKICH W NIM PRACUJĄCYCH :? A te opinie tylko potwierdzają ,że tam można się dodatkowo prędzej nabawić silnej nerwicy niż stanąć na nogi :shock: Mój termin się zbliża wielkimi krokami -powiem jedno- przykro to wszystko wygląda . Mam tylko nadzieje ,że personel też zagląda na to forum i opinia jaką mają o nich inni nie jest im obojętna (kiedyś przyświecała taka reguła "dobro pacjenta celem nadrzędnym ")-może ktoś sobie o tym przypomni -pozdrawiam ;)
tosia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 paź 2009 12:22

Post autor: tosia »

Witam wszystkich dawno tu nie zaglądałam i to co przeczytałam żałuję że w ogóle weszłam.Zastanawiam się czy to ja jestem taka i mało jest takich ludzi na świecie czy jest jakiś inny powód.Tam naprawdę jest super i bez zastanowienia pojechałabym tam znowu.Chyba nikt z Was nie był w innym sanatorium dlatego wypisuje tu takie brednie bo nie ma porównania. Mam nadzieję że jeszcze będzie Wam dane być w innym miejscu i założe się że zmienicie zdanie o Stróżach jak traficie do prawdziwego bagna.Jak napisał koglut rzucaja jedzenie jak psu to juz przechodzi ludzkie pojęcie może jeszcze mają karmić to nie hotel 5* jak dobrze wspomniała Kasia.Mi jakoś podawali z uśmiechem wszyscy na moim turnusie byli zadowoleni jedzenie super.Szok naprawdę brak mi słów.Mogę tylko powiedzieć ludzie nie czytajcie tego nie stresujcie się pojedziecie i sami oceńcie..Jeśli chodzi o parkowanie nie ma problemu przy ośrodku wzdłuż głownej drogi jest parking na jakieś 15 aut z boku przy ośrodku też wejdzie jakieś 5 samochodów nie ma problemu.Ja parkowałam pod samymi oknami bez problemu.Na tą chwilę nie mam już ochoty pisać bo się zdenerwowałam i napisałabym jeszcze coś niestosownego.Pozdrawiam
Bolo
Na forum od: 19 lut 2010 20:59

Post autor: Bolo »

:D Witam wszystkich!!! :oops: Czytam od jakiegoś czasu wypowiedzi na tym forum i muszę zgodzić się z większością wypowiedzi; :) może nie jest tutaj tak strasznie i nudno jeśli jest to turnus w cieplejszych okresach a tak to nawet na spacery większość z nas nie ma siły. :shock: Obecnie kończę turnus w tym niby sanatorium które bazę zabiegową żeczywiście mają bardzo słabą;niejedna przychodnia mająca rehabilitację w swoim zakresie jest lepiej zaopatrzona. Personel jest jaki jest w każdym zakładzie może być podobnie gdyż wszyscy jesteśmy tylko ludźmi chociaż ja osobiście nie narzekam na personel 8-) który w zasadzie robi tylko to co mu kierownictwo karze i swoją wiedzą nie odbiega od innych pracowników służby zdrowia. Pani Tosiu , Kasiu itp osoby piszecie państwo że pewnie niektóre osoby nie były w innych sanatoriach i nie wiedzą jak jest; zapewniam panią i innych że przynajmniej jedna trzecia kuracjuszy była w innych ośrodkach na prewencji zus w tym i moja skromna osoba i mamy porównanie. Cała ta dyscyplina(chociaż nie jestem przeciw) zwłaszcza sposób jej respektowania mają wiele do życzenia to jest jedno ;drugie to to że jest to placówka gdzie sanepid powinien być na porządku dziennym i nikt z kuracjuszy w zasadzie nie powinien prosić by posprzątano jego salę a już broń Boże by to robił osobiście, wszak jesteśmy pacjętami w pewnym sęsię. W szpitalach przecież są salowe i pacjęt nie musi prawda :?:Sprawa trzecia to wspomniana baza zabiegowa(lichy sprzęt i w pełni nie wykorzystany) Piszecie państwo o grzałkach, czajniczkach i tu muszę powiedzieć że złamaliście regulamin więc dlaczego osądzacie kogoś że przyjechał nie po to by się leczyć tylko pić alkochol( zaznaczam że jestem osobą nie pijącą wręcz neguję takowe zachowania)ale rozumiem niektóre osoby z którymi dość dużo rozmawiałem i wiem że często mają jakieś osobiste dramaty; które tylko w ten sposób potrafią odreagować narastający w nich stres ,gdyż terapia pani psycholog jeszcze bardziej ich dobiła a sama miejscowość w której nie ma za wiele co robić ;zwłaszcza w tym okresie(podobno najgorszy ze względu na opady śniegu i silny mróz) nastręcza ich właśnie do takowego zachowania i nikt nie mówi o upijaniu się :idea: . Teraz kolejna sprawa to parking :zbyt mały i trzeba kawałek dojść a parkowanie bespośrednio pod ośrodkiem, pod oknami jest raczej źle widziane i może się skączyć mandatem gdyż w tym okresie podobno nie da się przejść(było takie zdarzenie na tym turnusie )choć i tak wszyscy chodzą środkiem ulicy. Telewizor w tej chwili jest płatny min.2zł. :x Wypowiedż mojego współ kuracjusza z tego turnusu w sprawie zachowania SENATORA wobec pacjęta jest jak najbardziej prawdziwa gdyż słyszeli to prawie wszyscy którzy byli obecni na posiłku, zresztą w trakcie pobytu dość często słyszało się niecenzuralne słowa również wśród pacjętów ale ranga stanowiska i osoba reprezętująca SEJM RP powinna zachować się zgoła inaczej zwłaszcza że z dumą mówi o tym że jest inicjatorem fundacji na żecz niepełnosprawnych jak również jest gospodarzem tego ośrodka. Drodzy państwo nie wiem czy wiecie iż taki turnus kosztuje ok.5000 do 6000 tysięcy. i zapytuję czy za te pieniądze nie licząc tego co zostawiliśmy na ośrodku za tv,dodatkowy basen z sauną i jakuzi jak również za wypożyczenie stołu do bilarda, tenisa stołowego czy inne żeczy; nie powinniśmy mieć lepszego traktowania i warunków. Wierzcie mi państwo :roll: że każdy z nas gdyby dostał taką gotówkę z zus-u ale na wykożystanie tylko na cele prewencyjno-rehabilitacyjne miałby nie takie luksusy i to właśnie w ośrodku 5* lub nawet SPA. Resztę zostawiam państwa własnej ocenie; bawić się dobrze i w fajnym towarzystwie można nawet pod namiotem na polu namiotowym gdzie również obowiązuje regulamin i w nim jest zawarte wiele zakazów i nakazów, jedno jest pewne Stróże będzie każdy z nas pamiętał. :lol: :ugeek:Chętnie tu przyjadę ale nie jako pacjęt i nie w okresie gdzie nie można się za bardzo ruszyć a samą miejscowość traktował bym jako dobrą bazę do wypadów :P a ha mam nadzieję że nikt nie wypomni mi brak kropek czy innych błędów zwłaszcza ortograficznych nie mam na to czasu ,ochoty i siły by sprawdzać gdyż jest po północy a rano kolejne ostatnie już zabiegi :P Jeszcze jedno pan SENATOR by wyjść jakoś z twarzą to powinien publicznie przed całym turnusem uderzyć się w pierś i przeprosić gdyż godziło to nie tylko w tego pacjęta ale w nas wszystkich również w tych którzy tu już byli i są ,ale tych co przyjadą po nas :!:
Jola
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2009 19:07

Post autor: Jola »

Witam sersecznie wszystkich" Zusowców" po przeczytaniu tych wszystkich postów narzuca mi się jedno na myśl dlaczego nikt nie zawiadomi komórki prewencji ZUS w Warszawie, przecież można złożyć skargę i napewno zostanie przeprowadzona tam kontrola i po takich negatywnych opiniach nie powinni podpisać umowy na świadczenia rehabilitacyjne.Jest bardzo dużo porządnych i profesjonalnych ośrodków gdzie można podreperować zdrowie.Pozdrawiam
synu2005
Na forum od: 22 sty 2010 14:34

Post autor: synu2005 »

Do Pana BOlO
Mam serdeczną prośbę o kontakt z Panem tel lub e-mail .podaję mój adres [email].eu.
i mam kilka pytań a nie chcę poruszać tych tematów na forum.
pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Kuba
Bolo
Na forum od: 19 lut 2010 20:59

Post autor: Bolo »

Do pani Joli :D Myślę proszę pani że dlatego nikt nie pisze do Warszawy gdyż 1.-brak odwagi,2.-osoba Senatora i związane z tym znajomości nic nie dadzą, 3.-turnusy są już rozpisane na cały rok,4-można by znaleźć mnóstwo innych przyczyn ;)
ODPOWIEDZ