Wczoraj byłem u okulisty.
Mam taką manię że średnio raz w roku staram się odwiedzić mojego zaprzyjaźnionego Stomatologa aby wysłuchać że coś jest do zrobienia oczywiście poddaję się i robi a że roboty nie ma za dużo bo staram się być pod kontrolą to...
Bywam też u okulisty aby zweryfikował jak pogorszyłem sobie wzrok przez ciągłe wpatrywanie się w komputer.
Zaprzestałem kilka lat temu odwiedzanie Salonów sieciowych bo miast +1,25 dostałem szkła -1,75 tak wyszło na urządzeniu
Chodziłem jak skołowany .
Dlatego przeprosiłem Okulistów z NFZ i optyków
Idę dziś z receptą a tam Znajoma Pani jak zawsze zadowolona bo to dwie Pary okularów .
Panie Darku dla Pana dziś mam Czarny piątek rabat na oprawki 30% na szkła 25%
Liczę liczę kwota do akceptacji .
Udałem się też do jednej z katowickich Galerii ,aby ogólnie na podstawie recepty Poznać Cenę
Okazuje się że i w Galeriach Mamy BLACK Friday ale TYLKO na OPRAWY ..okazało się że Kompleks w galerii do Sklepiku podobny wyrób był po rabatach o ponad 500 złotych droższy CÓŻ GALERIE.
Jako że byłem umówiony na Spotkanie na 14 miałem jeszcze chwilkę i po marudziłem sobie po Sklepach.
Otóż WSZĘDZIE mamy ten Piątek .
Udałem się do sklepu AGD miałem ekspres do kawy na popularne kapsułki ale pompka się uszkodziła koszt naprawy w serwisie równał się prawie zakupowi .
TEN Serwis w ramach tego piątku był od 300 do 500 złotych na te popularne kapsułki ..PYTAM się ile obniżki Pani twierdzi 25% i był w cenie jak miesiąc TEMU.
Podszedłem do Salonu Jubilerskiego oglądam i pytam się o tzw CELEBRYTKĘ dla Córci bo Teść ,,obiecał a co
No FAKT tam był rabat 10% plus Urocza Pani poinformował że jeżeli kupię to kolejny naszyjnik Kupię w cenie 1 złotego ..ale WARUNEK muszę kupić za ustaloną kwotę Tutaj Oferta była godna zastanowienia ...Bo Wiadomo że mam Dwie Córcie i....
Pytanie zasadnicze Czy Wy Drodzy Portalowicze skorzystaliście już z okazji i było coś wartego zakupu
Nie ukrywam że zbliżają się Święta czas prezentów i zawsze na nie BRAKUJE
Prosze o podpowiedź