Kołobrzeg- Mewa

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Kołobrzeg- Mewa

Post autor: GIENIA »

Muzyczka pisze: 29 lis 2019 16:36
Natomiast ludzie na przykład z Mewy 1 muszą przechodzić przez ulicę do Mewy 2 na posiłki, więc wychodzą na zewnątrz więc radzę wziąść Mewę II.... potem to co wiem do mewy V, to wszystko jest połączone...
Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę... :kwiat:
Muzyczko jest dokładnie odwrotnie jak napisałaś ;)
Mewa 2 i Mewa 5 to wolnostojące budynki ;)
Darek to dobrze wyjaśnił :D
Mewa 1 to budynek głowny , czyli recepcja , połaczony łącznikiem z Mewą 3 i Mewą 4 .... tam są wszystkie zabiegi i stołowka :)
Mewa 2 jest naprzeciwko Mewy 1 , tam jest tylko zakwaterowanie , nie ma windy ... Mewa 5 , oddalona ok 300 m od Mewy 1 ma basen i też tylko pokoje kwaterujące ... :)
Polecasz Mewę 2 , a to najgorsza z Mew ;) .. chociaaaż , wiele osób sobie chwali ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Fionka pisze: 29 lis 2019 17:10 Na ich stronie jest napisane , że stołówka , recepcja i baza zabiegowa jest w Mewie 1 a zabiegi mokre w Mewie 5 . Jeżeli możesz to potwierdz czy dobrze zrozumiałam , ze te budynki są połączone jakimś łącznikiem
Bardzo dobrze zrozumiałaś :) poza tym , że Mewa 2 i Mewa 5 to wolnostojace budynki ... nie ma do nich łaczników :)
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Gieniu,
Wiem gdzie chodziłam do koleżanki, od bocznej ulicy od promenady, od Ściegiennego, po prawej główne wejście z recepcją jest i to rok temu była mewa 2..może przy remoncie, robieniu elewacji zmienili numerację, to nie moja wina. To nieważne, to jest główny budynek,bo tam jest recepcja .i tyle ..
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Muzyczko możliwe , że pozamieniali . Ważne , że już wszystko wiemy . Dziękuję Ci za zainteresowanie i pomoc . Ja te Mewy pamiętam jako obiekty , gdzie przechodząc mówiłam , że tu to bym nie chciała trafić :roll: , no i trafiam :lol:
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

Wrocilam pare dni temu z Mewy.Bylam w Mewie D bezposrednie wejscie z deptaka,wyremontowana ladnie ,czysto,przewaznie pokoje dwuosobowe z lazienkami po remoncie.Zakwaterowanie w zaleznosci od zwalniajacych sie pokoi.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mewa D , takiej nigdzie w necie nie widziałam . Rety , to ile tych Mew ?
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

.. Kołobrzeg znam od kilku lat od czasów ,kiedy po molo dumnie maszerowali na przepustkach czerwonoarmiści
Pozwoliłem sobie na szybki telefon do Pewnej Pani kiedyś Pielęgniarki .
Co do Numeracji Mew
Mewa I zawsze od nie pamiętnych czasów miała swój NIE ZMIENIONY NUMER
Była tak Zawsze recepcja Główna dla wszystkich Mew
Numeracji z Mewy III uległa Mewa obecnie No-II
DLACZEGO aby w kompleksie Mew połączonych łącznikami Mewa I, Mewa III i Mewa IV w skład ,których wchodzą budynki ;
a) Mewa I czyli Budynek A
b) Mewa IV czyli Budynek C
c) Mewa III czyli budynki B i D

Jest tak jak opisywałem a Potwierdziła Gienia
Mewa II to Mewa vis a vis Mewy I
Mewa V to budynek vis a vis Janatara - obiekt w którym do roku 2009 była Baza zabiegowa po oddaniu Starej Mewy V dawniej Cukrzycowej przenumerowanej na Mewę IV
Był remont bazy zabiegowej stąd w pokojach te małe okienka prawie lufciki na Obiekt Jantara
I stąd w tej Mewie Mocno czuć wilgoć .
Mimo że obiekt wyremontowany jako ostatni to chyba nie cieszący się zbytnio .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nic nie zostało pozmieniane , przynajmniej nie przez ostatnie 3 lata ;)
Wiem , gdzie bywałam gościnnie , i wiem , że Mewa 2 , to ta naprzeciw recepcji ... :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki Darku,dzięki Cieniu.Pozostalym forumisiom też dziękuję.Darek i Gienia przełożyli mi to metodą łopatologii :lol: bo jak się tego nie widzi to w głowie mętlik .Bede unikała na stówę Mewy 2 a i za 5 też podziękuję.No ,co marzę sobie
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Nie koniecznie muszą to być marzenia.
Pamietaj w Mewach codziennie jest ROTACJA.
Jeżeli trafisz na Panią w Rejestracji z Empatią a takie też tam Bywają może Uda Ci się Zdobyć pokoik w Mewie ! są takie fajne pokoiki 2+1 ( jest takich 6 pokoi ) ze wspólną bardzo duża łazienką ( Minus tego pokoju że są dwa TV i tylko jedna łazienka i za każdy TV sobie liczą )
Sugestia że bardzo byś chciała być w tym studio 2+1 .
Sugeruję nawet wykonać telefon czy w twoim terminie się nie zwalnia Miejsce w takim studio nawet jutro ...ale po godzinie 14 kiedy w niedzielę Panie mają mniejsze obłożenie lub w tygodniu po 16 max do 17 oraz po 21 na spokojnie .
Kolejna Opcja to oczywiście Mewa IV Ostatnio wyremontowana i spełniająca wymagania tych za Odry ..ale ich w Mewach ostatnio coraz Mniej, fakt pojawili się Ci z okolic Kaliningradu i ich tam kwaterują

Unikaj jak ognia Mewy II która jest pokojami systemem gospodarczym REMONTOWANA - NIC wg znajomych nie dają w zamian ( kiedyś podczas remontów były TV za friko )

Ela jest kilka możliwości na dobrą miejscówkę w Mewach a doktorzy ??? I tak przepiszą Ci 54 Zabiegi w tym 18 balonologicznych.
Fajna opvcja jest teraz łozko wodne

Wierzę w Ciebie i wiem że dasz RADĘ :) :) :)
ODPOWIEDZ