Sanatorium „Promyk” Ustka

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
manka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 gru 2011 17:01

Re: Sanatorium „Promyk” Ustka

Post autor: manka »

Straciłam nadzieję na uzyskaniu jakiejkolwiek opinii o Promyku. Trudno, pewnie ja będę pierwszą, która podzieli się na Forum swoimi wrażeniami. Zapytam wobec tego tylko jak wygląda pobyt w Ustce jesienią (zaczynam od 26 października). Czy strasznie wieje?, czy po zabiegach jest co robić? (jakiś fajny basen rekreacyjny z saunami, wycieczki dalsze i bliższe, biblioteka), czy warto przymierzać się do "1" czy może lepiej "2" by mieć do kogo otworzyć usta, pójść na spacer...
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2011 08:25
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: Ewusia »

Witajcie, ja również otrzymałam Ustkę od 26 października, sanatorium Perła. Niestety, opinie na temat tego sanatorium są raczej skromne. Proszę osoby, które tam ostatnio były o kilka słów nt: bazy zabiegowej, warunków mieszkaniowych, możliwości wykorzystania czasu wolnego (wycieczki, basen, biblioteka itp). Stronę internetową tego sanatorium przejrzałam - też raczej skromna, a wiem, że tam zamieszcza się same plusy obiektu, o minusach nie wspominają...
zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 14:39
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: zuza »

Witam. wpisz w w okienko po lewej stronie sanatorium Perła w Ustce a wyskoczą Ci opinie kuracjuszy. Ja byłam w styczniu 2011 było ok. Jak będziesz miała jakieś pytania to pytaj , będę wiedziała to napiszę.
manka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Zuza, pozwól, że popytam o Ustkę w tzw. niskim sezonie. Czy jest co robić po zabiegach? (wycieczki, baseny, jakieś koncerty, wystawy w muzeum; czy warto korzystać?), jeśli tak, napisz proszę co polecałabyś. Jak miło, że odezwałaś się do nas ...
zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam . Polecam basen w hotelu Lubicz w centrum miasta , w czasie mego pobytu były sprzedawane karnety dla kuracjuszy Perły w cenie promocyjnej. Basen ma wiele atrakcji sauny , grota solna dżakuzi , masaże wodne itp. Są też organizowane wycieczki ( płatne ) nawet całodniowe w soboty lub niedziele np. na Hel , zwiedzanie słupska nie pamiętam gdzie jeszcze bo ja byłam tylko na Helu . W kawiarni organizowane są wieczorki przychodzili ludzie nawet z innych ośrodków .Bardzo blisko na plaże i do lasu gdzie można spacerować ale do lasu i na dłuższe spacery lepiej chodzić w grupie szczególnie o zmroku przestrzegali nas o kradzieżach , sama Ustka jest bardzo ładna . Jeszcze tu będę zaglądać możesz pytać . Pozdrawiam.
manka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Zuza, śliczne dzięki za obszerne (i bardzo miłe) informacje. Już cieszę się na ten basen z atrakcjami w Lubiczu (nie pamiętasz ceny tej wejściówki dla klientów Uzdrowiska Ustka?). Czy masz jakąś wiedzę na temat Promyka? (może byłaś w nim, słyszałaś od koleżanek?), jak oceniasz bazę zabiegową w opisanym na stronie Zakładzie Przyrodoleczniczym? (ja z laryngologii, może akurat coś wiesz w temacie?). Z góry dziękuję w swoim imieniu i licznych zainteresowanych, którzy śledzą ten wątek.
zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam. Niestety na temat promyka nic nie wiem po za tyn że znajduje się blisko centrum i portu ale też blisko na plaże.Jadąc na wycieczkę na hel autokar zatrzymywał się przy promyku ( chętni na wycieczki jechali z różnych ośrodków sanatoryjnych ustki ). Z promyka bliżej na basen . Co do ceny o ile dobrze pamiętam to wychodziło 10 zł. za godz. ( w karnecie ) ale po godzinie nikt nie wyganiał.W samej ustce jest gdzie pospacerować nawet wieczorami i podziwiać urocze stare domki , lub po promenadzie , jest oświetlona . W samej ustce jest wiele sklepów , bazarek i Biedronka . Jeszcze jest molo co prawda betonowe ale też można pospacerować. Napisałam to co sobie przypominam , ja po mieście niewiele chodziłam bo było daleko od ośrodka i nie było za wiele czasu a wieczorami sama się bałam . pozdrawiam. Pozdrów o de mnie ustkę .
ODPOWIEDZ