Hotel Orle Gniazdo w Szczyrku

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
adaskoKatowice
Na forum od: 13 gru 2019 09:24
Oddział NFZ: Śląski

Hotel Orle Gniazdo w Szczyrku

Post autor: adaskoKatowice »

Cześć

Jestem ciekawy Waszych spostrzeżeń na temat hotelu Orle Gniazdo w Szczyrku i organizowanych przez nich turnusów rehabilitacyjnych. W przeciągu kilku ostatnich lat skorzystałem dwa razy pobytu u nich w ramach turnusu rehabilitacyjnego (ostatni raz w zeszłym roku).

Budynek potężny, z zewnątrz mniej zachwycający niż wewnątrz, ale podobno ma się to zmienić po generalnym remoncie (na holu widokowym są już makiety jak ma wyglądać). Świetnie usytuowany jeżeli chodzi o widoki, dojazd OK pod warunkiem posiadania własnego transportu lub korzystania z taxi, gdyż jest oddalony o ok. 2km od centrum. Posiada kilka parkingów więc nie ma problemów z parkowaniem (co nie jest takie oczywiste dla innych obiektów w Szczyrku lub okolicy).

Gabinet rehabilitacyjny jest podzielony na 4 pokoje. Usługi rehabilitacyjne są świadczone na wysokim poziomie. Szczególnie polecam naciskać aby zajmował się Wami pan Grzegorz. Bardzo ciepła osoba, która jednocześnie zna się na tym co robi.

Jeżeli chodzi o jedzenie to tutaj nie mogę złego słowa powiedzieć. Jest przepyszne!

To co mnie osobiście boli to mała dostępność turnusów rehabilitacyjnych. W ciągu roku są organizowane tylko 3 i to w terminie wakacyjnym. Nie ma ich zimą (pewnie dlatego, że obiekt ma dość spore obłożenie zimą - chyba ze względu na bliskość do stoków i własny transport pod nie).

Dodatkowo z minusów jest standard pokoi. W segmencie C są lepsze niż w segmencie AB. Trzeba nieco dopłacić do tego żeby być w C. W tym roku widzę, że sprzedają tylko C więc pewnie ma to związek z tym, że ludzie nie chcieli mieszkać w AB :) Ale to mój domysł tylko.

Moja ocena to 4/5. Hotel jest duży i daje dużo możliwości. W pobliżu jest sanktuarium Matki Bożej Szczyrkowskiej (jakieś 200 metrów od hotelu). Jedzenie pyszne, usługi na wysokim poziomie. Minus za standard pokoi, ale powiedzmy sobie szczerze, nie jedzie się na turnus rehabilitacyjny, żeby siedzieć w pokoju. Prawda? :) Albo przynajmniej ja tak nie jadę. No i minus za tylko 3 terminy turnusów.

Jakie jest Wasze zdanie? Byliście?
ODPOWIEDZ