Bryza Dźwirzyno
-
Idalia1970
- Na forum od: 17 sie 2011 12:37
Bryza Dźwirzyno
6 masaży, 6 borowin, 7 laserów, gimnastyka i basen 2 razy dziennie. Zabiegi rozpoczynały sie na trzeci dzień pobytu. Personel medyczny raczej nieprzyjemny, Pan Adam od gimnastyki w basenie też niemiły.
Re: Bryza Dźwirzyno
Właśnie wróciłam z Bryzy z turnusu zusowskiego.
Na zdjęciach w necie część komercyjna i dla psychosomatycznych. Dla nas jest oddzielny budynek o niższym standarcie, ale nie jest źle, przede wszystkim jest czysto.Lekarz prowadzący jest w ośrodku tylko czasami. Prześwietlenia przywoźcie raczej na kliszy, lub zróbcie wydruk w domu na papierze bo z płytami bywa różnie(nie chce się otworzyć na ich komputerze) dlatego wydają opinię bez ich oglądania.Pamiętajcie o własnych ręcznikach bo w tym sanatorium ich nie dostaniecie. Jeśli chodzi o pielęgniarki to uważajcie na rudą Baśkę straszna małpa.Reszta dziewczyn miła i życzliwa. Jedzenie smaczne i sporo(ale jest to ocena kobiety). Niestety przez 1 tydzień miałam(i nie tylko ja) duże problemy żołądkowe. Radzę zaopatrzyć się w smektę, espumisan i inne leki.Jedyna apteka otwarta w Dżwiżynie jest bardzo droga. Jeśli chodzi o lekarzy to w razie przeziębienia przyjmie was ginekolog-położnik i przepisze biseptol. Zabiegów tyle co kot napłakał(a byłam 5 raz w sanatorium) Pani Maria złota kobieta i robi wszystko aby nam pomóc.Gimnastyka w basenie śmiechu warta, nie ma nic wspólnego z rehabilitacją. Pan ratownik nieprzyjemny służbista, chce jak najszybciej odbębnić zajęcia(12-15 min). Plusem jest to że jest sauna z której można korzystać od godz.popołudniowych odpłatnie(7 zł godz basen+sauna+jakuzzi). Uwaga na kostiumy woda bardzo mocno chlorowana.Kawiarenka tak jak pisał kolega zajęta przez niemców, siedzących przy jednym piwie i grających w karty. Ceny dość wysokie. Dla nas były 3 wieczorki taneczne i to pierwszeństwo w zajmowaniu stolików mieli niemcy. Ogólnie straszna nuda dlatego wielu kuracjuszy upija się codziennie. Całe miasteczko zapadło w sen zimowy. Jeśli macie ochotę na dobrą świeżą lub wędzoną rybę to tylko w porcie u rybaków.Podsumowując 2 raz bym tam nie pojechała,jeśli możecie wybierać pojedzcie w inne miejsce. To jest fajny ośrodek wypoczynkowy w sezonie, ale na pewno nie sanatorium. Pozdrawiam Tasta
Re: Bryza Dźwirzyno
Bez względu na turnus wszyscy widzę mamy takie same odczucia...
ZUS wywala tylko kasę, gdzie my korzystamy niewiele, a nabija właścicielom takich ośrodków...
Po takich pobytach na koszt ZUS powinny być szczegółowe ankiety oceny rehabilitacji i pobytu.
W końcu pobyt każdego z nas ponoć kosztuje ZUS przeszło 7 tys. PLN
-
Szpaczek
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2018 19:48
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3