NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
krysiapff
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 13:23
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Post autor: krysiapff »

Witam kochani :kwiat: no i wydzwonilam Dabki sanatorium Susmed :) Ktos byl ???? pobyt od 8-29 luty
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Jeżeli bym dostała Goczałkowice, to podziękuje za wyjazd,natomiast Wysowa jest piękna na wiosnę.Mieszkam w Krakowie, dlatego nie tęsknie za tłumami.W sanatorium najważniejsze jest dla mnie czyste powietrze w okolicy.Tego szukam po smogu krakowskim.Zabiegi zawsze jakieś dobre można wybrać,lubie tańczyć,uprawiać slow jogging na plaży,spacerować z kijami, porozmawiac z ciekawymi ludzmi.Odwerwać się od obowiązków domowych i nawet pobyc sama z sobą dlatego najbardziej lubie mieć jedynkę,bo towarzystwo zawsze się znajdzie i mogę sama wybrać a nie być skazaną na współtowarzyszke pokojową.Niejednokorotnie kobiety traktują współlokatorke jako koniecznośc towarzyszenia jej wszędzie a to jest dla mnie ogromne ograniczenie.Powiem tak ogromnie sobie cenie luksus spokoju w sanatorium,dlatego nie wiem czy chciałabym wyjezdzać razem z mężem do sanatorium.Wole jak do mnie przyjedzie na tydzień w odwiedziny albo ja do niego.Jest to swego rodzaju święto, sanatorium to jest pobycie ze sobą, poczyatnie książek,releks, zabiegi upiększające itd..
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

A ja poprosiłam o Świnoujście i mam :D jadę tam gdzie chcę ;)

Wszelkie Ustki , Polańczyki ,Wysowe , Szczawnice , Ustronie ... to nie moja bajka ;) dlatego wychodzę przed szereg i dzwonię o zwrot :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

i masz rację :P trafić do takiego np Polańczyka to porażka , a wiemy to z relacji Doroty/Florki/Czekoladki/..... jak sama pisała , tam były takie nudy , że chodziła po krzakach i bezdrożach , nawet w miejsca gdzie były tablice - zakaz wchodzenia - ach , ta desperacja ;)

Szczawnica jak dla mnie jest the best , ale latem :P

piszesz - Ustronie ;) , masz chyba na myśli - Ustroń , ten blisko ciebie , bo Ustronie , to jest morskie ;) :mrgreen:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Nie rozumiem pojęcia nudy,nudny czlowiek nawet sie sam ze soba nudzi :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Waldku , oczywiście chodziło mi o Ustroń :oops: ;) a przebywanie w krzakach Polańczyka ;) :P :lol: .. to nie dla mnie
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Alien, specjalne dla Ciebie pozdrowienia z Świnoujścia... Wiem, że tu byłeś..
Adam i Ewa po remoncie..ok..ok...
Kolezanka byla w listopadzie, grudniu i b.zadowolona..
Serdecznie pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Muzyczka, Wielkie Dzięki! Nie zadeptajcie mi wiatraczka!
Malgonia w zupełności się z Tobą zgadzam! Najlepiej być samemu,jadąc do sanatorium nie preferuję słów z końcówką my ( idziemy ,robimy ,itd) jadę po to by zrobić sobie reset na psychikę od tego w czym żyje się codziennie.
A co do jedynek,z NFZ coraz gorzej jest taki raryt załatwić, żądają pełnej dopłaty do drugiego łóżka. Ale są sposoby,z tym że to inna bajka i raczej nie na forum.
Gienia , dużo miałaś wcześniej propozycji zanim trafiłaś tak fajne miejsce?
Krysiapff,no gratulacje! I to tak od strzału Ci się udało,co prawda Dąbki o tej porze to totalna pustynia rozrywkowa,ale do wyciszenia idealnie. Dobrze tam jest jechać samochodem.
Awatar użytkownika
krysiapff
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 13:23
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: krysiapff »

alien :kwiat: dziekuje :serce: jade samochodem wiec moze cos zwiedze ,uwielbiam spacery i jezeli nie bedzie padalo to zamierzam codziennie napawac sie jodem ,potrzebuje resetu i wyciszenia wiec mysle ze jakos przetwam - :D Udanych pobytow kochani
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Krysiapff...tak na marginesie,przypomniałem sobie z praktycznych rzeczy,jeśli jedziesz autkiem. Warto o tej porze roku wrzucić sobie do bagażnika ,małą ,składaną suszarkę nakładaną na kaloryfer. Ponieważ jeśli nie ma się np. pokoju od południowej strony,z balkonem,a zabiegi mokre zapewne będą,to przy więcej niż jednej osobie(tym bardziej kobiety) jest problem z suszeniem ręczników,jak i przepierek. A nie sądzę by pokoje sanatoryjne były dodatkowo wyposażane w suszarki na bieliznę. Osobiście zawsze wożę,niekoniecznie zawsze korzystam,ale to jak pisałem uwarunkowane jest okresem pobytu,ilością osób w pokoju ,jaki i tym czy i jak usytuowany jest balkon.
ODPOWIEDZ