Muszyna

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
zosiab
Na forum od: 24 sty 2012 19:01

Muszyna

Post autor: zosiab »

Wyjeżdżam do sanatorium w dniu 28.01.2012 z Lublina do Muszyny ul. Zielona 3. Czy ktoś mógłby mi udzieli informacji nt. najlepszego dojazdu do tego uzdrowiska. A może ktoś z Lublina też tam wyjeżdża. Mój e-mail [email].pl. Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Muszyna

Post autor: andrzej1955 »

Zosiu moze sie myle ale kiedys w dobrych czasach kursowal PKS z Lublina do Krynicy przez Muszyne sprawdz to u siebie pozdrawiam
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

Rozumię Zosiu ,ze jedziesz do Revity,,,,,byłam...jak poszukasz to gdzies opinie sa tu na forum.Natomiast najważniejsze dostac sie do Nowego Sącza/gdybys nie miala polaczenia bezposredniego/ tam juz juz sobie poradzisz,albo bezposredni do Muszyny albo przez Krynicę.W Krynicy jest połaczen dużo.Zreszta pytaj na wszystko odpowiem.Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jak będziesz sukała połończenia nie zapomnij wpisać daty i zaznaczyć Z przesiadką:
Inaczej jak nie ma bezpośredniego połończenia to nie pokarz.
zosiab

Witam. Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Są dla mnie istotne, ponieważ pierwszy raz w życiu jadę do sanatorium a już sporo tych lat przeżyłam. Miła evoro byc może jest to revita ale na skierowaniu mam tylko adres Zielona 3. Może byś mi udzieliła podpowiedzi co ze sobą muszę zabrac szczególnie chodzi mi o ubrania. I co muszę przed wyjazdem załatwic. Jeżeli chodzi o podróż to autobus jest z Lublina do Krynicy ale przyjeżdza o godz.17.35 to jest dosyc późno i nie wiem co dalej. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

A propo tak poznego przyjazdu autobusu jezeli masz taka mozliwosc to wybierz sie dzien wczesniej zadzwon do san, i zapytaj czy jest taka mozliwosc, prawdopodobnie bedzie ale za doplata pozdrawiam bo w doradzaniu kobietom co maja zabrac do san, nie bede zabieral glosu. :lol:
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

Jezeli moge cos doradzic Zosiu.......ja zadzwoniłam do sanatorium/napewno to Revita bo tylko ona miesci sie przy Zielonej 3/ i pojechałam dzień wczesniej/ zaplacilam za 1 noc ok.50 zl/ Co do pory przyjazdu to spoko,,,,napewno z Krynicy złapiesz autobus do Muszyny.Kierowca CI powie gdzie wysiąść w Krynicy bo złapać zaraz do Muszyny.Tam weż sobie taxi...kosztuje 10 zl,podwiezie pod samo sanatorium. CO do samego sanatorium byłam zadowolona,fakt ze zadzwoniłam wczesniej i poprosiłam o pokoj 1 osobowy i taki dostałam bez problemu,ale i dwojki byly miłe.Zabierz dresik...wszystkie zabiegi na miejscu ,wiec nie ma problemu.Gdzies tam na forum poczytaj o Rewicie bo pisaliśmy.Pozdrawiam
forumowicz

Zosiu- lepiej nie mogłas trafić:) Małe sanatorium ( w kontekście,ze nie moloch), ale jest tam pięknie. Zadzwoń i zarezerwuj sobie pokój- ale poproś z widokiem na ulice. Bo po drugiej stronie pokoje sa od strony wzgórków, zatem ciemno i bez pieknych widoków. Znajdź tu wątek "Revita" i poczytasz o tym sanatorium.

Pozdrawiam i...zazdroszcze wyjazdu do Muszyny :D
zosiab

Przeczytałam rady - dziękuję. Ale odnośnie rezerwacji pokoju. Dzwonię dzisiaj od południa, ale tam nikt nie odbiera. Stronka super, widoki piękne, ale to lato. W zimie na pewno jest inaczej, też pewnie pięknie. Kurczę chyba trochę panikuję. Zdecydowałam się ostatecznie na jazdę busem relacji Lublin-Zakopane do Nowego Sącza. Myślę, że dam radę- następnie do Krynicy a potem dopiero do Muszyny. Nie wiem ile mi to zajmie i dlatego chciałam rezerwowac pokój.
forumowicz

zosiab--> dzwoń, nie rezygnuj:) Pani w recepcji to bardzo miła osoba. Nie wysiadaj w Krynicy na PKS-ie, bo za moich czasów stamtąd nie jeździły autobusy do Muszyny. Kierowca w Krynicy niech Cię "wysadzi" koło Hawany, takiego klubu . Stamtąd co godzinkę masz busa do Muszyny. 20zł. kosztuje Taxi z przystanku Muszyna do sanatorium Revita. 50zł. kosztuje nocleg w Revicie. I pamietaj o pokoju od strony ulicy, ja byłam na 4tym pietrze- widoki przewspaniałe. Są balkony.

Nie panikuj :) Pozdrawiam.
p.s. W zimie też jest tam pieknie...a jak jeździsz na nartach to masz super warunki (Wierchomla, Jaworzyna).
ODPOWIEDZ