stróże sanatorium 21.02.2019

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Kamil1010
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2019 22:54
Oddział NFZ: Śląski

Re: stróże sanatorium 21.02.2019

Post autor: Kamil1010 »

Jest ok tylko liche zarcie znaczy malo dzis byl tylko zolty ser i jakies ciasto drozdzowe ktorego nie jadlem
Kamil1010
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Co tam slychac kuracjusze :mrgreen:
Awatar użytkownika
Joanna65
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2016 10:32
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Joanna65 »

Kamil1010 pisze: 01 mar 2019 17:58 Jest ok tylko liche zarcie znaczy malo dzis byl tylko zolty ser i jakies ciasto drozdzowe ktorego nie jadlem
A pokoje iluosobowe ?
Kamil1010
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

2 3 i 4
forumowicz

Post autor: forumowicz »

No to nie dobrze. Ale jeszcze trochę i wrócisz do domku i do dziewczyny😊
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ja uciekam z tego forum. Powodzenia i zdrówka Ci życzę Kamil😉 a co do pytania Joanny to dla mnie obiady są domowe a śniadania i kolacje hmm monotonne. Pokój mamy we dwie i tak chyba ma większość kobiet. Polecam zwiedzenie Bartnika i cmentarza wojskowego w okolicy ok 2,5 km od ośrodka. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Joanna65
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Cześć , Co rozumiesz przez określenie „średnia łazienka”, co z nią jest nie tak? Pytam bo jadę tam od 18 marca więc chciałabym wiedzieć czego się spodziewać
Strozka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2019 12:57

Post autor: Strozka »

Witam czytających :kwiat:
Trochę podsumowania moim okiem :
do warunków nie można się doczepić, pokoje duże, ciepłe i jasne, łazienka także przestronna choć małym mankamentem brak zaslonki prysznicowej więc przy kąpieli łazienka jest zalana dlatego na wyposażeniu wiadro z mopem i szmatką :D. W pokoju stolik, dwa krzesła,lodówka, póleczki, nocne stoliki, automat na tv, w przedpokoju wspólna szafa. Pokoje dwuosobowe. Palacze mają możliwość otrzymania pokoju typu studio 2+2 z dwiema łazienkami i balkonami, żeby nie musieć biegać na papierosa na zewnątrz budynku. Mankamentem jest usytuowanie budynku - przy głównej drodze, niestety ciągły huk samochodów przeszkadza w odpoczynku. Wyżywienie ok, posiłki bardzo smaczne, kuchnia domowa, dziewczyny z kuchni same lepią pierogi itd. Podawany jest prawdziwy kompot. Pieczywo jasne i ciemne, zupy mleczne, kakao, kawa, herbata. Na kolacje poza standardem typu serek czy wędliny są ciepłe potrawy. Zabiegi ok, pierwsze dwa dni kiepska organizacja wszystko się dogrywalo ale teraz jest ok. W standardzie ZUS dwie gimnastyki plus basen codziennie plus inne zabiegi razem ok. 100. Dużo pogadanek, relaksacji ale to program obowiązkowy. Czas wolny choc nie jest go dużo trzeba sobie jakoś organizować. Albo grupami wyruszyć samochodami albo spacery po jako takiej okolicy bo to nie ta pora roku. Duże zadymienie z kominów często odstrasza. W innej, zielonej porze roku pewnie jest ciekawiej bo rzeka "pod nosem" i okolica dla oka będzie ciekawsza. Jeżeli chodzi o wieczorki można posiedzieć w pizzeri na przeciw lub w jedynym pobliskim lokalu. Polecam Bartnik z pysznym ciastem, fajny spacer tylko nie główna drogą lecz boczną. Pozdrawiam dwóch aktywnych w tym temacie kuracjuszy z tego samego turnusu i innych czytających :kwiat:
Awatar użytkownika
Joanna65
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziękuję za bardzo wyczerpujący opis ośrodka, moja ciekawość została zaspokojona w 100%. Pozdrawiam
Kasia1553
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 13:50

Jadę do Stróża 17.03.2020 z Wodzislawia.

Post autor: Kasia1553 »

Czesc.Ja jade tam z ZUS- u 17.03.i boje sie bardzo i dojazdu i klimatu ...jestem paląca i ciekawi mnie jak to jest rozwiązane, czy faktycznie od 22- ej nie mozna juz wyjsc przed budynek? jakis koszmar ! jak z pokojami ilu osobowe? i wogole,czy straszny reżim. Jade pierwszy raz i nic nie wiem.Dojazd jedyny madry jaki widzę, to Wodzislaw- Krakow- Stróże pociag 1 przesiadka,masa godzin..Mam stracha 😁
ODPOWIEDZ