zmiana terminu

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
B35
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 gru 2011 20:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

zmiana terminu

Post autor: B35 »

Witam dziś dostałam skierowanie do sanatorium i tu problem nie dostane w tym czasie urlopu bo juz jest rozplanowany. co robić???
tobi00000
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 maja 2013 15:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: zmiana terminu

Post autor: tobi00000 »

Witaj :) Miałam podobną sytuację. Ja miałam skierowanie z ZUS. Najpierw zadzwoniłam do ZUS-u i spytałam Pania co mam zrobić, powiedziała, że mam sie cieszyć bo nie ma terminów w wakacje i że wogóle to czego się czepiam :/ Ale nie odpuściłam i za 2 dni osobiście pojechałam do ZUS-u. Rozmawiałam tam z tą sama Pania co przez tel, i powiedziała, że nie ma problemu! Kazała napisać prośbę o zmiane terminu i .... juz :) Dała kartkę, długopis i kazała pisać na parapecie :) Napisałam, złożyłam i moje podanie zostało rozpatrzone w 10 minut. Dostałam idealnie pasujący mi termin :) Wniosek taki, jedź osobiście, przez telefon nic nie załatwisz. Na wszelki wypadek weź paczuszke dobrych czekoladek ;) Pozdrawiam :)
Basia71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2012 08:44
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Basia71 »

W zeszłym roku dostałam skierowanie z NFZ w terminie który mi nie pasowała i bez problemu został zmieniony termin na późniejszy. Zostałam poinformowana że nie ma problemu z przesunięciem na " później " natomiast nie można przesunąć na " wcześniej " . Mój znajomy przesuną sobie o rok wyjazd.
Awatar użytkownika
B35
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 gru 2011 20:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: B35 »

Dziękuje za pomoc :P pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Basia 71,jest opcja na przesunięcie do tyłu o ile proceduralnie zostanie zachowane 2 tygodnie od poinformowania o miejscu i czasie do czasu rozpoczęcia.Jeśli ktoś otrzymał przydział np. z terminem 2 miesiące do wyjazdu,a nie ma możliwości w tym terminie wyjechać,może złożyć pismo o przesunięcie terminu i otrzymanie wyjazdu z tzw. ,,zwrotów".Jest tylko niewiadoma czy w to samo miejsce czy w inne ( lecz zgodnie z przydziałem lekarza orzecznika) i terminu....był przypadek,że informacja dotarła na dwa dni przed wyjazdem,ale to jest ryzyko ponieważ pacjent sam wyraża zgodę na przydział zwrotowy.
ODPOWIEDZ