Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: Świnoujście luty 2020

Post autor: Muzyczka »

... miało być...nas otula,.. :kwiat:
Gość

Post autor: Gość »

Muzyczko miło, że nareszcie jesteś. 😉 Poproszę o relację, może nie odnośnie miejsc do tańca ale ośrodka, warunków, zabiegów no i jak nam się zmieniło Świnoujście w ostatnim czasie.
Pozdrawiam Was obydwie, fajnie, że udał Wam się wyjazd. Nie czytałam połowy wpisów ale po tej połowie pomyślałam, jakie to fajne, że każdy z nas lubi co innego, gdzie indziej, z kimś innym, super, że jesteśmy tak różni. 😊A jeszcze lepiej jak znajdziemy pokrewną duszę, odbierającą ja tych samych falach. Lub zrozumiemy, że nsm nie będzie po drodze wcześniej niż później. 😁
Wracajcie szczęśliwie. :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Milo MAJKA :kwiat: ze do nas zagladasz :) wlasnie wrocilam ze spaceru po plazy 8-) cieply , piekny wieczor :) umowiona ze Zbyszkiem pomachalam do kamerki Jemu i Jego kolezance :D ..... Jesli chodzi o opinie to zapewne wszyscy napiszemy , przynajmniej powinnismy napisac :) Twoje czytalam z zainteresowaniem. , kazdy powinien takie pisac :) ten temat to taki raczej z przymruzeniem oka ;) luzne relacje o naszych pobytach :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Gdy podczas pobytu sanatoryjnego dobierze się kilka Osób to pobyt mija ja z bicza..
Miło się czyta gdy Ludzie UMIEJĄ ROZMAWIAĆ i Wspólnie się BAWIĆ nie zapominając o rehabilitacji.

Sam doznałem takiego pobytu .
Kilka lat temu dostałem SZCZYT marzeń dla wielu BUSKO-ZDRÓJ
Ja w tam UMARŁEM wpływ zapachu siarki doprowadzał mnie do palpitacji i totalnych niestrawności .
2 x udało zatrzymać mi się Obiad
Schudłem aż DZIW ponad 8 kg.

Ale wynagrodziło mi pobyt Towarzystwo .
Fakt do 13,00 bylismy Poprawnymi Kuracjuszami
ale od popołudniowej Kawy coś wstępowało nie wspominam tutaj o codziennych Tańcach w różnych konfiguracjach Osobowo -Parowych.
Nie wiem Gieniu Ile było wpisów ile zdjęć pojawił się w różnych tematach forumowych.
Ale dwa wekeendy Były Niezapomniane ilością Gości jak i odpoczywających w Busku.

Nieraz wspominam Ten CZAS .
Pamiętam popołudniowe Rozmowy z WAŻNĄ dla mnie jak i dla wielu Forumowiczów Osobą .
SELENĄ {+}
Wszyscy zwracali się do Niej Selenka a Ja Bardzo lubiałem ją Denerwować Zwracając się do Niej Marysia..

Czy kiedyś uda się Zorganizować taki Pobyt ?
Wam dziś zadraszczam tego Świnoujścia
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku , czas szybko mija , turnus sie konczy :roll: bede go bardzo milo wspominac :D wczoraj popoludniowy spacerek i wieczor spedzony ze znajomymi z Sasanki :D z mojej starej paczki nie ma juz nikogo :(
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Wyjeżdżam pociągiem sypialnym ze Świnoujścia relacji Świnoujście- Przemyśl i podczas płynięcia promem pięknie wyszło słoneczko w godzinach 16.45 -16.55... i wspaniale oświetlone wybrzeże skąpane w promieniach słońca żegna mnie to miejsce.. urokliwym i wyjątkowym obrazem.....gdzie podczas całego turnusu od pierwszych dni było cudnie i wyjątkowo szczęśliwie...
Leżę na dole w przedziale i wspominam.. Opiszę później wyjazd.....Czasu było ciągle mało, a nadmorski klimat, spacery z szumem fal i krzeczących mew, z wspaniałymi łabędziami, a i częste zabiegi, i różnegu typu rehabilitacje, wspólne spotkania, dancingi codzienne, fajfy, moje granie na pianinie w Barbarce utworów Gerschwina, trzy razy w kościele garnizonowym na organach, a i ostatniej niedzieli na mszy o godzinie 9, i kawiarnie 13 p. I 5 p.- miłe w obsłudze hotele....
. statki, wycieczki... Wszystko to na długo pozostanie w pamięci.... :kwiat:
serdecznie pozdrawiam
..
..
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia nie ma Twojej paczki na miejscu, ale zostało Ci niewiele dni do końca. Jestem już w domu i zadzwoń, bo wysiadł mi wyświetlacz w telefonie.
To co przeżyliśmy wspólnie w Świnoujściu pozostanie w naszej pamięci na długo, a może na zawsze. Wiesz o czym piszę.
Do Świnoujścia na pewno wkrótce wrócę, a ziutek 29 już planuje na Święta Wielkanocne, tak mun się spodobało. Te ostatnie nasze tańce w Perle Bałtyku, to chyba nie zapomnimy. :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jeszcze tylko jutro i wtacam. :) Kazdy turnus jest inny , ale i ten pozostanie w mej pamieci na zawsze :) dzieki Zbigniew165 ;) :lol: :lol: Muzyczko :kwiat: , wracaj bezpiecznie do domku :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dziękuję Gieniu za Twoją opinię o mnie, ale wiesz, że to wspólnie spędzaliśmy czas tak intensywnie, że dosięgło mnie przeziębienie, które już minęło.
Przeżyłem już kilkanaście wyjazdów, ale w takim towarzystwie jak w Świnoujściu w Barbarce i w Twoim jeszcze nigdy.
Codzienne imprezy w różnych lokalach, bardzo dużo spacerów od godz. 6.30 po plaży i promenadzie i to cały czas w towarzystwie pań i przez cały dzień do 23,00, a nawet dłużej.
Muszę jeszcze wspomnieć o naszych poważnych rozmowach prowadzonych w czasie spacerów na różne tematy, nawet osobiste. :)
Myślę, że jak na wyjazd dwutygodniowy, to było bardzo dużo i brakowało czasu na odpoczynek w pokoju.
Chyba dłużej bym nie dał rady, a wróciłem z pobytu dopiero dzisiaj do domu
Po prostu przedłużyłem sobie i nie tylko, Walentynki, które się przytrafiły w dobrym momencie. ;)
Pozdrawiam Gieniu i szczęśliwego powrotu do domu życzę. :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ale to juz bylo .... jak mowia slowa piosenki :) jeszcze dzisiaj jeden zagoniony dzien , zabiegi , zalatwienie , tu na miejscu waznej sprawy Zbyszkowi ;) , ostatnie spotkanie ze znajomymi z Sasanki , ale juz tylko na popoludniowym spacerze , wieczorem pakowanie , ostatnie spotkania ze znajomymi z osrodka, a w czwartek wczesnie rano wyjazd :) tak na prawde to juz teraz moge napisac podsumowanie pobytu :) przede wszystkim ciesze sie ze po 4 latach znajomosci na tym portalu , a moze i wczesniej na innym ;) poznalam wreszcie Zbyszka :D jest dokladnie taki jak Go postrzegalam. I te nasze wielogodzinne spacery i te przerozne tematy , jakie poruszalismy, moja pomoc gdy byl chory , moje poczucie bezpieczenstwa w Jego obecnosci podczas pewnego incydentu na promenadzie , jeszcze bardziej zblizyly nas do siebie , oczywiscie na stopie kolezenskiej 8-) o spotkaniach na tancach juz wiele razy wspominalismy :D. cdn
ODPOWIEDZ