Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam,nie będę się wymądrzał ale z tego co wszyscy piszą to coraz trudniej jest z jakimikolwiek świadczeniami z ZUS-co nie znaczy że trzeba się poddawać i odpuszczać jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o...Pieniądze Wytrwałości w Walce o Swoje Świadczenia Życzę i Pozdrawiam
ZUS Opole - końcówka 2018r. - po 3 miesiącach zasiłku rehabilitacyjnego stanąłem przed orzecznikiem o przedłużenie zasiłku - odmowa - złożyłem reklamację, po dwóch,trzech tygodniach komisja lekarska utrzymała w mocy postanowienie orzecznika pomimo nowych okoliczności (skierowanie w trybie pilnym na operację barku) walczyć można, jak się ma za co przeżyć, jak sprawa w sądzie będzie trwać pół do roku czasu......
Witajcie .
Andrzeju masz całkowitą rację bo tu faktycznie gra toczy się o pieniądze . A czy oni straciliby aż tak dużo w moim przypadku ? Przecież nie ubiegam się o rentę (jeszcze ).
Acik muszę walczyć bo gdy zdrowie naprawdę szwankuje to nie ma wyjścia , niestety . Odnośnie sądu to wolałabym aby do tego nie doszło bo faktycznie - zostaję bez środków do życia .
Dziś właśnie otrzymałam zaproszenie na komisję , na 16.03.2020 . Sprzeciw był złożony tydzień temu . Doszła mi dokumentacja medyczna , czuję się podle ale boję się.... Jak w ogóle przebiega takie ,,spotkanie '' ? I jeszcze jedno , może ktoś wie - czy w czasie ubiegania się o świadczenie rehabilitacyjne i rehabilitację w ramach prewencji można ubiegać się o rentę gdyby znów była odmowa ?
Dziękuję za info z góry i cieplutko pozdrawiam .
Dani888
Walcz i wygraj tylko na komisji zaskocz ich jakąś "wartością dodaną" - jak widzisz moje "pilne" skierowanie do szpitala nie przedstawiało dla nich żadnej wartości. Powodzenia.
Aciku wielkie dzięki ale tym razem nie dam się zbyć , może będę ich zagadywać ? Żartuję tutaj , mam nówki choroby , stare też im dam ale co ma być to będzie , zobaczymy . Wiesz ile dziś zapłaciłam za ksero dokumentacji medycznej ? Dużo tego było więc ponad 40 zł .
Wobec Ciebie zagrano po prostu nie fair i przykro mi z tego powodu ale o czym mówić skoro człowieka bez nóg wysyłają do pracy , do ochrony ? Dziś czytałam o tym w necie , jak znajdę tę stronę - podeślę link . Z tym , że to nie był mój oddział . Trzymaj się .
Cześć Dani , na komisji będzie trzech lekarzy - lekarek, z tym że nie każdy Cię będzie badał. Musisz też być świadoma, że mogą utrzymać wcześniejsze orzeczenie, a wtedy zostaje tylko droga sądowa .
Jak jesteś na świadczeniu czyli zasiłku chorobowym, rencie , zasiłku rehabilitacyjnym prewencja Ci przysługuje. Starać się o świadczenie rehabilitacyjne czy rentę zawsze możesz, ja mam akurat odwrotnie. Najlepiej dowiedzieć się u źródła czyli w ZUS w wydziale świadczenia, zasiłki lub renty. Powodzenia